Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

nie rozumiesz. to tak jak chrystus nas zbawił cierpiąc za cały świat, tak cały świat ma się teraz wstydzić za painmakera i jego "attitude" :) wiesz, jeden za wszystkich , wszyscy za jednego :D

mi ta owijka nawija na myśl raczej pończochy z filmu andrew blake , chociaż najchętniej zobaczyłbym ją na żywo

nie rozumiesz. to tak jak chrystus nas zbawił cierpiąc za cały świat, tak cały świat ma się teraz wstydzić za painmakera i jego "attitude" :D wiesz, jeden za wszystkich , wszyscy za jednego :D

mi ta owijka nawija na myśl raczej pończochy z filmu andrew blake , chociaż najchętniej zobaczyłbym ją na żywo

A ja najchętniej zobaczyłbym na żywo pończochy z filmu andrew blake:>

under dziękuję że w twojej szybującej w przestworzach mądrej i podziurawionej kwasem i książkami o harrym potterze głowie znalazło sie miejsce dla tak przyziemnego pomiotu jak ja. chyba dziś ze szczęścia będę tarzał sie po dywanie powarkując wesoło.

nie wiedziałem że wyrażanie własnej opinii jest niestosowne w temacie POKAŻ SWOJEGO SPRZĘTA.

kaemes-to zdecydowanie flesz

ja piernicze , tak sie sklada ze tez posiadam rame z Pod ręki Tiziano zullo i nie sądziłem że ktoś ją ubierze w koła remerxa i kiere tokena ;/

Generalnie rama na plus!

Rower allegro.

Bike me sie ucieszyl ze kupiles korby tokena naprawde , ale holdfasty ...

Tak wiem jestem włoskim konserwatystą ale co do nosków i campy pozostaje non conformo :)

Kolorystycznie się gryzą korba+kierownica ze sztycą. Zrobiłbym wszystko na czarno.

Holdfasty i koła mi również się nie podobają :P albo wóz albo przewóz, nie można mieć naraz roweru do trików i o klasycznym wyglądzie.

ale i tak jest bardzo dobrze, aż trudno uwierzyć, że to Twoje pierwsze ok.

• 3 tygodnie później...

Mój fix w 99% skończony:) Czekam tylko jeszcze na przednie koło.

Ostre na ramie gimpee.

- Piasta tylnia mtb pod tarcze

- kierownica shimano ultegra 600

- mostek shimano ultegra 600

- korma shimano ultegra 600

- koło przód stare no name (do wymiany)

- siodło selle italia corratec

- sztyca accent

- opony na razie odpadki do zajechania:)

ostrejp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Witam

Pomyślałem, że wrzucę swój rowerek. Szczegóły poniżej

rama: Cannondale R900 2.8 z 94 roku

widelec: C`dale SubOne 1.25"

mostek i kiera: Profile

siodło: seele italia flite

koło przód: ambrosio excursion na 105

koło tył: mavic ma2 be monte oem ?? piasta sachs, zębatka 18T zaklejona

korba: ultegra 6400 53T 175mm

Jak widać muszę walczyć z pionowymi hakami, znalezienie przełożenia to pikuś (jest wzorek na stronie parktoola) gorzej wygląda sprawa regulacji wyciągającego się łańcucha ale to długa i chyba niekończąca się historia, niestety.. :icon_mrgreen:

W planach kilka zmian kokpitu ale wiąże się to z kosztowną wymianą standardu 1.25 na 1 1/8 ->$$

Wcześniej zmienię te ołowiane klamkomanetki na jedną przełajówkę

pzdr

bez%C2%A0tytu%C5%82u.JPG

o jak ja lubie cannony,aż ci dałem plusika.

a w takim mielcu (haha) nie przerobili by haków w tym?

Nie wiem jak w mielcu, pisałem do orłowskiego ale jest zawalony i nie da rady w sensownym terminie (sezonie), na odp z biobike`u wciąż czekam (jakiś miesiąc, więc chyba lipa). W międzyczasie zacząłem się zastanawiać czy jest sens "psuć" ramę, przez jakieś pół roku ganiałem na pełnym secie i ten rowerek wciąga zarówno w konfiguracji szosowej i ostrej. Poza tym gdybym zmieniał haki to wypadałoby ją "zgolić" z przelotek i mocowań oporów pancerzy, po takim zabiegu nawet singla nie dałoby rady na tym skręcić, a wiem że wiecznie na ostrym ganiał nie będę.

Tak czy inaczej z naciągiem łańcucha jakoś sobie daje radę i powoli dochodzę do wniosku, że rama zostanie w oryginale do "szosowej reaktywacji".

Póki kolan starczy:)

pzdr

nie wiem czy nie wyszłoby na to samo cenowo gdybyś kupił white industries exentryczną

a przynajmniej nie niszczyłbyś ramy

ENO - >400zł + przesyłka (tak na szybko może gdzieś jest taniej)

do tego rawka, szprychy, robota i robi się całkiem sporo

Tu na forum ktoś chyba zmieniał haki w biobike`u za ok 150zł jeżeli dobrze kojarze, tylko rama była stalowa a haki wstawiali swoje typowe. Ja mam alu i haki musiałyby być specjalnie dorabiane bo w tylny trójkąt żaden standard nie wejdzie (nie z tych które ja widziałem).

Eno to dla mnie trochę za dużo, tym bardziej że jak wspomniałem czeka mnie przesiadka z 1 1/4 na 1 1/8.

Na razie haki zostają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...