Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Po tym jak na początku kwietnia zajechałem na śmierć piaste w moim poprzednim ostrym (konwersja z przedniej piasty pod tarcze) i po tym jak okazało się, że nigdzie nie można dostać konusów do niej, postanowiłem złożyć nowe koła na piaście torowej. Stać mnie akurat było tylko na novateca, obręcze dostałem od kolegi. Jednocześnie natrafiłem na monstrualną ramę, idealnie pod mój wzrost.

Tak więc narodziło się prawdopodobnie największe ostre w Polsce:

roweru.jpg

Przepraszam za słabą jakość zdjęcia.

Rama: nieznana produkcja, prawdopodobnie zrobiona na specjalne zamówienie, haki campy i korona widelca cinelli, z wieszaczkiem na łańcuch, ogólnie bardzo przyjemna, aha, co najciekawsze w tej ramie - rozmiar: 68cm (center-top)

Obręcze: Ritchey Aero Road

Szprychy i nyple: Sapim Leader

Piasta przód: Shimano Sora

Piasta tył: Novatec flip-flop

Korba: Shimano RX 100 (blat Dura-Ace 7400)

Stery: Dura-Ace 7400

Siodełko: Pacific, obszyte skórą przez kolegę tapicera:)

Hampel Tektro, klamka Weinmann, sztyca Zoom, mostek Sakae, kiera Raleigh, owijka Fizik

Waga: 10,2kg

Przełożenie: 2,75 (44/16, z drugiej strony piasty zębatka 17)

Wszystkie części oprócz ramy, kiery i mostka nowe, koła zaplotłem własnoręcznie po raz pierwszy w życiu:)

Więkość części mocno okazyjnie kupiona (np. blat Dura-Ace za trzy dychy czy tez 100 szprych z nyplami za 15 zika, piasta przód chyba dwie dychy), także cały rower to w zasadzie budżetówka - nie więcej niż 700 złotych.

No cóż, zdaję sobie sprawę, że może się wydawać dość pokraczny, ale ja się przyzwyczaiłem do tego widoku i bardzo go kocham:)

Od kiedy po raz pierwszy zawinałem w szosie owijkę cello benotto zakochałem sie , stwierdziłem że ma być i kropka.

Sam dolny chwyt zaiwniety odpada , ze wzgledu na nie prktycznosc przy dluzszej jezdzie .

Z resztą korkowa owijka zaczeła mnie obrzydzać! fu fe ble !

Generalnie rower wg mnie był zbyt cyrkowy ,kolorowy nie klasyczny.

A co wiecej sie zmieniło ? siodełko na minus ?:D:D ? zamszowy concor wyrwany w stanie niemalże z kartonika i białe paski ?

Kolorowym oponom mówię nie :teehee: choć możek iedys nadejdzie czas na jakiegos wichra zabijake lusterek :laugh:

Poprzednie czarne paski bardziej mi podchodziły i pasowały mi do całości, oponki i kierownica jak najbardziej na plus, bo wcześniej za pstrokato było:P i siodełko... Cud-malina:D Sam mam takie, choć już zamszyk się lekko wytarł:) Ale jest to dla mnie najpiękniejsze siodło:) I zmienił się jeszcze "pad"-nie wiem jak to się nazywa:) To na górnej rurce... Wcześniej była flaga Włoch i bardziej mi się podobała:)

-czarna parciane , wrrrrrrrr nie pytaj moich kolan o to .

Te biale sa niby ok ale sie wyciagaja (f.u.b.a.r) jednak lepiej kupic raz Toshi laminowane niz takie goofna co chwila.

-Zgadzam sie pstrokato było , tamtą owijke kupilem dla samych barendów , choć kolorowym dzieciom niestety przypadła do gustu , mi nie.

Jak głupie jest uczucie dotykania korkowej owijki ? jak bym żarł styropian.

-Siodełko ... no wreszcie , zawsze go cchciałem i upolowałem :devil: miał być biały , moze to i lepiej ze nie jest .

AAAA stiv pad sie zmienił po tym jak owijka zróżowiała i było zbyt pstrokato, zaraz go zaloze bo teraz bedzie git.

Generalnie owijki Cinelli korkowe są o kant dupy roztłuc , http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/BT3TTT/3ttt-bar-tape--nos -<<- mogłem zadać tą , jednak tamta miała inne zadanie .

Była dawcą barendów

dscn1242o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...