Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

obosz, wróciłem koło 4  w nocy z imprezy, właśnie wstałem, wykąpany, świeżutki wdupiam sobie rosołek.spojrzałem na te koła....i FUUUUUUUUUUUUU.

kółka są git i glanc. nie jak u wszystkich na jedno kopyto. Mi bardziej preszkadzaja zaciski, ale to ofkoz kwestia gustu

Taki o

http://img62.imageshack.us/i/dsc01149r.jpg/

http://img248.imageshack.us/i/dsc01155l.jpg/

Rama: bianchi sport sx

Korby: campagnolo victory

Pedały: camp victory - bez nosków, bo był tylko jeden i to połamany.

Most: 3ttt Mod.1 Record

Malowanie własne. W planie naklejki i noski. Może jakieś lepsze siodło, chociażby otapicerowanie oryginalnego.

Na pierwszy rzut oka bardzo ładnie pomalowane i podoba mi się kolorek:) Czym malowałeś? Siodło jakoś specjalnie mi nie podchodzi i tak się składa, że mam białe siodło san marco, można by rzec z epoki, bo już nie jest pierwszej świeżości, choć bardzo ładnie się prezenci:p

leppido wiesz o co chodzi <brawo> o to Polska walczyła , ładna biancza , wklejaj wlepki na nią , daj moze taka owijke benotto

http://cgi.ebay.pl/BENOTTO-CELLO-TAPE-FOR-HANDLEBAR-NIP-/390192824099?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_146&hash=item5ad94dff23#ht_689wt_1165

i bedzie glancyś , a co do nosków to

dałeś ciała bo z tydzień temu były noski Chorusa na allegro które spasują pod Twoje pedałki jakże słodziaszne i ukochane

siodło to chyba selle italia anatomic .....biały concor byłby ideałem (taaa gdzie biały concor nie byłby ideałem ahhhhhhhhh<3concor profil)

PROPSY!

Sprejem malowane. Kolor z palety mini coopera. Kupiłem puszkę 300ml za 35zł i starczyła na dwie warstwy. Kolor ramy jest taki sam jak kolor opon kupionych na fixie.pl, choć nie widać tego na zdjęciach (szczególnie pierwszym), bo były ubrudzone w piasku.

To siodełko zostało zdemontowane z komunijnego roweru i wybrałem je tylko dlatego, że dało się w nie strzelać zszywkami mocującymi biały materiał.

Zmienię, jak znjadę dobry sposób na obszycie siodełka, które było przy bianchim. Wygląda jak turbo, ale napisane jest tylko 'made in italy'.

No i przydałyby się noski, żeby połączyć je z biało-niebieskimi paskami, które posiadam. Oo takie o http://allegro.pl/item1003166486_campagnolo_victory_pedaly_nieuzywane.html

Elo, to mój pierwszy fix, więc nie bądźcie zbyt krytyczni :icon_cool:

Sorry za hample, ale dopiero się uczę na tym potworze jeździć i są mi one naprawdę potrzebne. Docelowo zniknie tylni, a w przednim skrócę linkę.

Łańcuch obecnie jest porządnie naciągnięty (zdjęcie było robione na jednym z pierwszych testów i się dziad rozciągnął jak gumka w gaciach...).

S5004610m.JPG

Rower zbudowany na bazie starej kolarki (przy niedużym budżecie):

Rama: Koga-Miyata Roadwinner 58

Korby z suportem: Shimano 600

Koło tył: obręcz i opona Wolber, piasta Shimano z nakręcaną zębatką :/

Koło przód: obręcz Super Champion, opona Wolber

Siodło: San Marco Concor Supercorsa

Pedały: Shimano SPD (byłem w ich posiadaniu już wcześniej, razem z butami)

Jeździ się wyśmienicie. Pozdrawiam.

1003039.jpg

Rama: Koga Miyata ROADFLYER (Hi Manga)

Korba: SR CUSTOM (42T)

Koło tył: Rigida DP22/DangerousMike/Wolber

Koło przód: Rigida DP22/Chosen/Continental (ale jest już kupiona Wolber jak na tyle)

Kiera: Ambrosio

Sztyca: SR Custom (do wymiany bo za krótka)

Siodło: Cinelli Unicanitor (podrapane ale fajne)

Pedały: Shimano DeoreLX + noski metalowe + paski

Suport: Accent

Łańcuch: Shimano Nexus

Piasta tył pod tarczę z zębatką dokręcaną.

Zastanawiam się jeszcze nad owijką ponieważ kierownica jest dość porysowana.

Rower budżetowy ~ 350 zł.

Owijka zawsze lepsza niż goły metal. A już the best są te za 20-30 zł, np. Gist. (w tym miejscu standardowo chcę ponarzekać na fizik microtex, liczyłem na nie wiadomo co, a się zawiodłem, najgorszy szajs jaki miałem).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...