Steve Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 irackman gdzie można kupić w PL takie gripy? najlepiej białe lub czarne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 fixie.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 fajny rower możesz coś o ramie napisać, co o niej myślisz? jakbyś chciał korpusy do pedałów (bez nosków) na zapas to moge za browara + wysyłka opchnąć.ewentualnie za browara w Łodzi. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irackman Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 irackman gdzie można kupić w PL takie gripy? najlepiej białe lub czarne:) Dokładnie takich to w polszy niet. Ja kupowałem razem z kierą w wiggle.co.uk. Ale jak ktos słusznie zauważył parę postów wyżej w fixie.pl masz coś bardzo podobnego. Tak BTW- zakładanie tego na barana to masakra- jak posmarowałem kierkę Ludwikiem, a gripy zmoczyłem od środka wodą to dopiero wlazło. Samą wodą zdziałałem tylko tyle, że nasunąłem kondonik jakieś 7 cm na barana i ni hu## dalej. Co do ramy: Kupowałem ją ponad rok temu, pewnie chłopaki podciągnęli sie przez ten czas. Własności jezdnych nie znam, tak jak mówiłem nie przejechałem na niej ani metra. Spawy mogłyby by ciut gładsze, jednak to znikło pod lakierem. Jedyne co mnie deko zdrzaźniło, to fakt, że rura podsiodłowa to nie cylinder, tylko jakby zwężający się do dołu stożek. Objawia się to tym, że aby wcisnąc sztycę, musiałem najpierw wyszlifowac papierem ściernym wnętrze rury. Gdy sztyca juz gładko weszła w rurę, jej górna krawędź (ta od zacisku sztycy) nie przylega do sztycy, po ściśnięciu zaciskiem, robi się minimalny garb. Zobaczymy jak to będzie w trasie wyglądac, ale na razie nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dokładnie takich to w polszy niet. Ja kupowałem razem z kierą w wiggle.co.uk. Ale jak ktos słusznie zauważył parę postów wyżej w fixie.pl masz coś bardzo podobnego. Tak BTW- zakładanie tego na barana to masakra- jak posmarowałem kierkę Ludwikiem, a gripy zmoczyłem od środka wodą to dopiero wlazło. Samą wodą zdziałałem tylko tyle, że nasunąłem kondonik jakieś 7 cm na barana i ni hu## dalej. Ktoś, gdzieś, kiedyś, że najlepiej wchodzą na spray do włosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dokładnie takich to w polszy niet. Ja kupowałem razem z kierą w wiggle.co.uk. Ale jak ktos słusznie zauważył parę postów wyżej w fixie.pl masz coś bardzo podobnego. Tak BTW- zakładanie tego na barana to masakra- jak posmarowałem kierkę Ludwikiem, a gripy zmoczyłem od środka wodą to dopiero wlazło. Samą wodą zdziałałem tylko tyle, że nasunąłem kondonik jakieś 7 cm na barana i ni hu## dalej. Co do ramy: Kupowałem ją ponad rok temu, pewnie chłopaki podciągnęli sie przez ten czas. Własności jezdnych nie znam, tak jak mówiłem nie przejechałem na niej ani metra. Spawy mogłyby by ciut gładsze, jednak to znikło pod lakierem. Jedyne co mnie deko zdrzaźniło, to fakt, że rura podsiodłowa to nie cylinder, tylko jakby zwężający się do dołu stożek. Objawia się to tym, że aby wcisnąc sztycę, musiałem najpierw wyszlifowac papierem ściernym wnętrze rury. Gdy sztyca juz gładko weszła w rurę, jej górna krawędź (ta od zacisku sztycy) nie przylega do sztycy, po ściśnięciu zaciskiem, robi się minimalny garb. Zobaczymy jak to będzie w trasie wyglądac, ale na razie nie jest źle. jakby ktoś zauważył na końcach gripow jest dziurka ,a wiec wkładamy gripy do gorącej wody,gdy sie juz zagrzeją nakładamy na kierownice (tyle ile wejdą ) a następnie przykładamy pistolet z powietrzem do tej dziurki i grip nam sam wskakuje.to tyle o sposobie zakładania gripow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Po pół roku kompletowania części i składania, udało mi się złożyć moje pierwsze ostre. Bardzo fajnie się na nim jeździ. Specyfikacja: Rama Gazelle na Reynolds 531 Widelec Gazelle na Reynolds 531, Campagnolo dropouts z marktplaats.nl + chrom Piasty Novatec szprychy DT Swiss/CN Spoke/Sapim Opony Vittoria Zaffiro Pro II (zwijane) Dętki Vittoria Ultralite z długim wentylem Stery FSA 1" Suport Token BSA 102mm sztyca ITM mostek i kiera no name pedały no name, czekam na Sylvany Korba Sugino siodełko Brooks Professional łańcuch Dartmoor Core 1/8" 52:17 Więcej zdjęć tutaj. Planuję jeszcze założyć hamulec dla komfortu psychicznego. Póki co jeżdżę bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Kozak!!! Choć ja bym mostek wsunął ze 2 cm jeszcze Jak to Ty chwyciłeś to siodło z allegro, to jesteś bezczelny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Kozak!!! Choć ja bym mostek wsunął ze 2 cm jeszcze Jak to Ty chwyciłeś to siodło z allegro, to jesteś bezczelny siodło z allegro, ale kupowane już jakiś czas temu. prezent gwiazdkowy od dziewczyny a mostek był niżej, ale było mi trochę za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 o co Ci chodzi z ta kierownica bo nie rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 bonton bez zbędnego lizania dupska, naprawde pol roku składałes ten rower? wyszedł moim zdaniem naprawde słabo, i naprawde mało charakternie, pokazuje że naprawde dobre częsci nie zawsze sumują sie w udane dzieło, razi swoją - domniemam - proszkową bielą, zalaniem mufek, oraz przesyceniem owym kolorem - wygląda troche tanio, i "szprejowo", do tego to kierownica, wysoki most, sprawia wrażenie kozowatego, pomyśl kurde nad nim, moim zdaniem mozna z tego zrobić naprawde PIĘKNY rower. a ja pochwale sie swoją drugą shimano, ten sam korpus jak ta, ktorą polerowałem kiedys <może niektorzy kojarzą> z tym że tym razem przyłozyłem sie bardziej. a więc tak teraz tak bifor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 czarne obrecze byly by bardziej dżezi niz ta ptasia sraczka ze tak pwoiem . moim znienawidzonym kolorem jest "biały proszkowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 bonton bez zbędnego lizania dupska, naprawde pol roku składałes ten rower? wyszedł moim zdaniem naprawde słabo, i naprawde mało charakternie, pokazuje że naprawde dobre częsci nie zawsze sumują sie w udane dzieło, razi swoją - domniemam - proszkową bielą, zalaniem mufek, oraz przesyceniem owym kolorem - wygląda troche tanio, i "szprejowo", do tego to kierownica, wysoki most, sprawia wrażenie kozowatego, pomyśl kurde nad nim, moim zdaniem mozna z tego zrobić naprawde PIĘKNY rower. Adaasko nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. kolorystycznie rower jest przemyślany. chciałem białą ramę i białe obręcze. do tego srebrne szpeje. no ale każdemu podoba się co innego. rama została faktycznie pomalowana kiepsko, ale o tym już gdzieś pisałem. ale co miałem robić? malować ją jeszcze raz? szkoda kasy. a rower składałem pół roku, bo po pierwsze nie mam tyle kasy, żeby jednorazowo wydać. tym bardziej że koła budowałem na nowych częściach. poza tym na wiele części musiałem czekać. widelec sprowadzałem z Holandii, suport dobierałem dwa razy - za drugim razem z Tajwanu, bo dopiero tam znalazłem 102mm w sensownej cenie. długo szukałem też ładnej korby za logiczne pieniądze. na chrom czekałem 3 tygodnie. rower wygląda tanio? i bardzo dobrze. chcę nim jeździć na co dzień i nie bać się zostawić na mieście. mostek i kiera są tandetne. z czasem pewnie wymienię. ale chciałem już na nim jeździć więc wsadziłem co miałem. wbrew pozorom, kiera jest bardzo wygodna. ja tam jestem zadowolony z ogólnego rezultatu. no i liczą się wrażenia z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 "widelec sprowadzałem z Holandii, suport dobierałem dwa razy - za drugim razem z Tajwanu, bo dopiero tam znalazłem 102mm w sensownej cenie. długo szukałem też ładnej korby za logiczne pieniądze. na chrom czekałem 3 tygodnie." "rower wygląda tanio? i bardzo dobrze. chcę nim jeździć na co dzień i nie bać się zostawić na mieście" to pieścisz i wydajesz, czy wygladasz tanio? moje byle tanie ostre, wyszło mnie z 100zł złożenie + rok uzytkowania> i naprawde wyglądało swietnie, i równiez sie nie bałem, ale twoje to nie typ taniego przemieszczatora, nie świruj bracie:* ta proszkowa, gładząca biel zabija ten rower, totalnie psuje efekt. a srebrne szpeje -gdybyś włożył troche roboty i je wypolerował, już było by lepiej, wyglądał by tak jak naprawde ma wygladac, elegancko i ekskluzywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 to pieścisz i wydajesz, czy wygladasz tanio? to Ty stwierdziłeś że wygląda tanio. a srebrne szpeje -gdybyś włożył troche roboty i je wypolerował, już było by lepiej, wyglądał by tak jak naprawde ma wygladac, elegancko i ekskluzywnie. na polerke to się do zgłoszę do Ciebie. ile bierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 jak Ci sie nudzi tomozesz nawet do mnie , nie no stary musimy sie jakos zlapac w waw i porozmawiac o pewnych rzeczach . bedą ludzie z tego roweru jeszcze gwarantuje Ci stary. kurcze moje ostre to tu zagosci za hu hu hu , chyba jakis miesiac po tym jak przewroce sie na ulicy o korby campy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 [...] A oto i on w całej okazałości: Ale pięknie wyszedł, wspaniała relacja, ale przede wszystkim podziwiam za trud włożony w budowanie roweru. i nie zrażanie się mimo przeciwności losu. Ten projekt tchnął mnie do poszukiwania części i zrobienia sobie podobnego miejskiego pomykacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Pixon - dzięki Ostatnio Peugeot'a ujeżdżam non-stop, bo Huragan przechodzi pozimową renowację (jak skończę, zamieszczę na forum małą relację). A co do Peugeot'a, to trochę różni się on teraz od stanu z fot: - inna sztyca i siodło San Marco Rolls - gripy na kierownicy zastąpione brązową owijką Fizik'a - tylna piasta Campagnolo - na hakach napinacze Dartmoor'a - pedały SPD zamiast koszyków - korba Shimano 600 Jak któregoś razu pogoda dopisze, to pocykam foty i wrzucę na forum. Powodzenia w budowie swojego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 dartmoor i campagnolo , wyjdz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Haha! A widzisz - w dupie mam jaka firma robi część funkcjonalnie spełniającą moje zamierzenia (chodzi mi o tego typu drobnostkowe cząstki typu śrubki a nie części, że tak powiem, 'wielkoskalowe'). Jakby takie napinacze robiła Campa i byłyby one ogólnodostępne, to pewnie zakupiłbym takowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 łańcuch halflink .... niestety ładny projekt wymaga wyrzeczeń campy only -> o chlebie i wodzie , wiem co s na ten temaat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HDbomba Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Joł - właśnie szukam napinacza so moich haków otwartych do przodu - masz zdjęcie tego dartmoora w swoim sprzęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Jutro, przy świetle dziennym, cyknę foty i wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Wtrącę coś od siebie o tych napinaczach Dartmoora, które postanowiłem zakupić (zachęcony pozytywnymi wspominkami o nich na forum oraz chęcią przyoszczędzenia grubej floty na MKSach). Syf jakich mało. W sumie tyle by wystarczyło, ale jako, że jeszcze mi się chce to napiszę, że część napinacza która opiera się na haku jest zdecydowanie za szeroka (bo napinacze owe robione są na pewno nie pod torówki, i tutaj należy podkreślić, że do produktu jako takiego nie mam zastrzeżeń, bo mam świadomość, że przeznaczony jest do innych ram). W niczym to tak naprawdę nie przeszkadza, ale wygląda beznadziejnie. Ponadto te wypustki na kółku, które wchodzi na ośkę są delikatnie mówiąc zdupione:P Nie wiem jak to wyjaśnić dokładnie, a nie chce mi się przeprowadzać jakiś artystycznych improwizacji na ten temat w photoshopie. Chodzi o to, że jeśli hak jest u swego początku zaokrąglony, to po nałożeniu na ośkę elementu napinacza nie da się koła przesuwać po hakach w ich pełnym zakresie. Kółko w napinaczu do torówki powinno wyglądać tak: źródło: velosolo.co.uk A nie tak: źródło: velosolo.co.uk Kumacie? Ponadto nie wyobrażam sobie jak można użyć tych napinaczy w ramie z hakami otwartymi do przodu (śrubka jest dużo za duża żeby przeszła przez otwory w klasycznych hakach szosowych, a nie wiem jaki ma sens założenie tych napinaczy odwrotnie) Pointa jest taka - za dużo narzekam, wiem. Napinacze Dartmoora to właściwie jedyny taki produkt u nas i na pewno jest to produkt bardzo dobry, ale osobiście uważam, że choć spełni swoją funkcję w torówce, to nie jest do niej przeznaczony. Sory wielkie za offtop, ale jakbym to wrzucił gdzie indziej to nie wiem czy ktoś by się połapał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 a tych wypustek nie dałoby się zeszlifować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.