newman88 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Rama: podobno Favorit, choć niektórzy twierdzą, że Romet (po malowaniu przez poprzedniego właściciela) Korba: Shimano 105 Piasty: Chosen, Normandy Sztyca: Accent Mostek: SR Siodełko: Italia Sprint Pedały: West Germany to czego nie opisałem to ...pewnie no_name. Napęd 42/16, ale jeszcze nie wiem czy tak zostanie ostatecznie. Jest to moje pierwsze jeszcze dziewicze ostre (na razie jeździłem z kuchni do pokoju). Sieciu i Gurek: dzieki za pomoc! Piwko przy okazji (jak tylko znajdę nową prace ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Goolman, piwo prawdziwego ostrokołowca Szczerze - jak na pierwsze ostre, to masz konkretny sprzęt i do tego ładnie się prezentujący. Jak Ci się łańcuch trochę rozciągnie, to wywal ogniwo i przesuń kółko. Jak sobie wyrzeźbisz napinacz do takich haków (którego pomysł gdzieś krążył tu po forum), to będzie ok:) A zębatka z tyłu pod tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zębatka będzie klejona po pierwszej jeździe. Goolman - z sentymentu do Browarów Lubelskich (patrz Perła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Już trzeba było dać prosta kiere, a nie kastrować baranka piłą do metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Muszę przyznać bez bicia, że odwrócony baranek baaardzo mi się podoba. Ten który obciąłem w zasadzie do niczego innego już się nie nadawał. Być może zmienię zdanie po przejechaniu paru kilometrów ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Wiekszosc ludzi ktorych znam zaczynała jeździć na ostrym z byczymi to jakiś zwyczaj początkujących mój tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Rama: podobno Favorit, choć niektórzy twierdzą, że Romet (po malowaniu przez poprzedniego właściciela) Korba: Shimano 105 Piasty: Chosen, Normandy Sztyca: Accent Mostek: SR Siodełko: Italia Sprint Pedały: West Germany to czego nie opisałem to ...pewnie no_name. Napęd 42/16, ale jeszcze nie wiem czy tak zostanie ostatecznie. Jest to moje pierwsze jeszcze dziewicze ostre (na razie jeździłem z kuchni do pokoju). Sieciu i Gurek: dzieki za pomoc! Piwko przy okazji (jak tylko znajdę nową prace ;-). Zgrabny, krótki mostek. Ramka ma fajny kolor, żywy, przyjemny dla oka, to na plus ;] Kierownica to zaprawdę dziwny twór Napęd bym zmienił na 15 zębów z tyłu, 16 może szybko Ci przestać wystarczać. Przednie kółko bardzo fajne, chociaż nic o nim nie napisałeś. I na koniec (choć może od tego powinienem zacząć) - skróć tę linkę! no, to tyle komentarza ode mnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ładny rower klasyczne barwy , ja bym tu widział kierownice pod tytułem WĄS i tyle siodło dobre! wg mnie bycze nie pasuje do takiej w maire kalsycznej koncepcji , prosze nie psuj go kolorami i innymi ostrokolowymi zajawkowymi frejmpadami ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Okaleczony baranek Nie umiem zlokalizowac byczych rogów z krótszymi rogami niż np te : http://allegro.pl/item908040962_nowe_torowa_bycze_rogi_kurierka_ostre_kolo_wys_0.html chyba, że takie coś nie istnieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 @Konik: linka już była skracana. nie chciałem żeby wychodziła z klamki pod zbyt dużym kątem. Jeszcze kilka cm pewnie można obciąć :-) Jeśli chodzi o przednie koło, to jest ono mocno nadszarpnięte zębem czasu ;-) Piasta Normandy, obręcz Ambrosio, zacisk Maillard, opona Hutchinson (chyba ma tyle lat co całe koło ;-) @kaemes: nie mam zamiaru nic dodawać, co najwyżej jeśli zajdzie potrzeba to wymieniać, np. pedały (mają mały luz, którego nie da się zlikwidować). Siodełko jest super, jednak zamsz już mocno wytarty i podklejany w kilku miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 w garażu jeszcze ze trzy. aha, zapomnialem ciut się zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 tera mam takiego pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchat3k Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 siema puchat3k fajny masz ten rowerek .. nie ma to jak czerwone koło .. ładnie się prezentuje- tylko on ma koła na 26 czy na 28 cali ? bo jakoś nie moge wykminic .. i ile zapłaciłeś za ramkę ? lol tak to jest jak sie na na forum nie zaglada i pozniej sie zastaje pytania na ktore przez piec lat nie ma odpowiedzi :-) za rame dalem z tego co pamietam 600 zl. obecnie bede chcial go troche zmodyfikowac, kierownice wykrecic do gory nogami i obciac, albo wymienic na prosta i ogolnie cos pokombinowac. na pewno przed sezonem musze zmienic tez tylna piaste bo ostatnio ukrecilem gwinty przy hamowaniu. na szczescie przez piec lat fixy zyskaly na popularnosci i mozna prosciej kupic czesci. nie pamietam czy sie tym OK chwalilem na forum. http://www.fixedgeargallery.com/2008/dec/2/JakubKamecki.htm ostatnio nabyłem też ramę albatros i może coś będę myślał w tym kierunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HDbomba Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 sieciu - to rychtarski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 orłowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 <zdjecie> w garażu jeszcze ze trzy. aha, zapomnialem ciut się zmieniło <zdjecie> Jak oceniasz NS Analog tak wogóle? próbowałem coś poczytać na jego temat, ale coś nie za wiele znalazłem Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 świetny rowerek, do jazdy po mieście, zwrotnośc naprawde poraża, no i druga sprawa, sztywnośc, nie ma porownania z mufkowymi wytworami, rury znacznie grubsze, geo i sztywnośc wspomniana - aż zachęca do zapieprzania między furami, jest też probarspinowy, a wytrzymałośc jest naprawde na takim poziomie, że mozna wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Super te fotki :] Sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Adaasko rowerek prezentuje się zacnie, jednak wyczyść sobie kolego matryce w aparacie bo fotki dostały ospy . pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Budżetowy ss, takie cóś: Więcej tu. Niczym specjalnym się nie wyróżnia, ale radość z jazdy dorównuje frajdzie składania. Powoli zabieram się za ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Bardzo schludny rower! Kolor z epoki. Kierownica kosmiczna. Czemu to jest singiel? Piasta zwykła bez kontry? ...zastanawiam się nad lakierowaniem podobnej ramy, ale cały czas boli mnie ryzyko zalania muf proszkiem. No i rower będzie wyglądać tak ładnie jak ten na zdjęciu i strach go będzie przypinać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 To singiel, bo ma nakręcony wolnobieg dicty na piastę. Co do muf - też się bałem, dużo osób pisało, że proszek zakrywa mufy, ale się okazało, że mnie nie zakrył, w każdym razie różnicy dużej w porównaniu z oryginalną powłoką nie ma. Może lepiej te mufy widać właśnie przez ten kolor? Jak się czasem przyglądam ramom pomalowanym na biało, to nie ma takiego fajnego efektu. Kierę wyrwałem ze starego, turystycznego peugeota, który był częścią rzeźby u znajomych w ogródku, mostek to atax, bardzo krótki, wszystko ma standard z dupy, dobrze że choć do widelca średnicą podpasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 @Papista: fajny! teraz to już rzut beretem do ostrego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 rzut beretem czo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.