Złomek Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ladnie, ladnie - ja jeszcze bym pomalowal tylny widelec na zielono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dzięki za wszystkie pozytywne opinie Odnośnie pytania Grabarza Myślałem o Flip Flopie ale stwierdziłem że raczej ciężko będzie mi nawiercić zębatke na tyle precyzyjnie ażeby nie miała żadnego "bicia" i na razie z pomysłu zrezygnowałem a tak btw kiedy wreszcie $%#%^#$ koniec ZIMY !!!??? pzdr Cub_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Zimy? Chyba cos przegapiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 siema rowerek fajny ,pozytywny o kolorystyce sie nie wypowiadam -fotki balbinki mowią same za siebie .. za cienkie lacie masz ..ni pies ni wydra .. jak juz załozysz powiedzmy >1.9 i zapodasz przełozenie 2:1 to jedziemy do lasu : ) chociaz na szosie tez mozemy cos powalczyc .. karola jeszcze wyciagne i bedzie 3 cienko-laciastych ostatnio za nim po lesie goniłem na ss i mnie kolana do tej pory bolą .. a tryb -nie problem nawiercic ..zerknij na koronkę 16/17/18 z kasety ;] ona ma juz wywiercone otwory ,wystarczy je tylko rozwiercic ..znajomy tak smiga -i nie on pierwszy i wszystko działa io Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Stycznia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Oj Rurokura, Rurokura... Ty kolego przemeczony jestes lub nawet masz problemy ze wzrokiem. Cub_S napisal przecie ze zalozyl kolo z (cytuje) roweru startowego Witamy kolejnego zarazonego!!! OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Oj Rurokura, Rurokura... Ty kolego przemeczony jestes lub nawet masz problemy ze wzrokiem. Cub_S napisal przecie ze zalozyl kolo z (cytuje) roweru startowego Witamy kolejnego zarazonego!!! OSTRO! I. siema! co chwile to słyszę .. owszem jestem sesja w pełni .. wiec jest jak jest -chodzą ce warzywo wiec i takie hisstorie sie zdarzają .. a tak wogóle to oco chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 bry, sprzet mial byc w piatek, ale dostawca opon polecial w kulki.......i jest dzisiaj moze napisze to co nie widac: mostek: kalloy kierownica: złoom korba: romet szprychy: mach opony: kenda kampaign siodlo: san marco blaze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c55303d147656fe.html wiecej fotek w innej scenerii zrobie jak zima popusci :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Złomek prezentuje się bardzo dobrze, pewnie dzięki tym białym akcentom przy spawach. Jedyny wizualny mins to przednia piasta, z tak wysokim kołnierzem i srebrna Może widziałbym inną kierownicą np. prostą. Ale ogólnie maszynka wyglada nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Złomek! Swoją niechęć do czerni wyrażałem wielokrotnie, ale skoro Ty lubisz, to powiem tylko, że mile zaskoczony jestem. Zapowiedzi były jakieś takie skromne, nic nie wskazywało, że takie cacuszko nam pokazesz. Jak dla mnie, to nie ma się do czego przyczepić. Sprzęcik dość spójnie trzyma konwencję fixa ulicznego rozbójnika Wrzuć jakąś lepszą korbę, a będę się za Tobą na ulicy oglądał Witamy w grnie sfixowanych Pixon! Skąd Ty mieszkasz?! Gdzie Ty tam spawy widzisz? To rama na mufach lutowana, a to białe to mufki właśnie. A już zarzuty kierowane do przedniej piasty... Przecież ten sprzęt stoi na komplecie Miche Pista? Czy Ty aby na pewno nie wpisałeś tego komentarza omyłkowo? Może ogladałeś innego sprzęta, a niechcący tego skomentowałeś? Jestem dość napastliwy, bo koment jak nie do ostrego jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bry,sprzet mial byc w piatek, ale dostawca opon polecial w kulki.......i jest dzisiaj moze napisze to co nie widac: mostek: kalloy kierownica: złoom korba: romet szprychy: mach opony: kenda kampaign siodlo: san marco blaze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c55303d147656fe.html wiecej fotek w innej scenerii zrobie jak zima popusci :/ Owtorbe... Chyle czola. Baaardzo ladny sprzecik. Pobielone mufy jak dla mnie wisienka na czubku tortu. Wiecej fotek, wiecej fotek!!! Witaj kolejny WYOSTRZONY OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 19 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nie no sprzęcik niczego sobie , bardzo mi sie podoba. Fajnie przemyślany sprzęt. Bardzo mi sie podoba ta gięta kierownica Więcej fotek więcej fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 19 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nicely done ! Gratuluje super sprzęcik , jak wychodzi wagowo ? Rame malowałeś sam czy u lakiernika ? Tłum domaga się większej ilości zdjęć ! pzdr Cub_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Pixon! Skąd Ty mieszkasz?! Łódź-> klik Gdzie Ty tam spawy widzisz? To rama na mufach lutowana, a to białe to mufki właśnie. Z wielkości zdjęcia nie jestem w stanie powiedzieć nic o spawach czy lutowaniach. I ty też byś niewiele powiedział gdybyś nie siedział w temacie tych ram lub tej kategorii "ostrego koła". Więc się nie wymądrzaj. Poza tym dla mnie nie miało znaczenia czy to jest spawane, lutowane czy skręcane. Miało natomiast, bardzo ładnie wyglądające białe wstawki, jak to nazwałeś mistrzu mufkami. Być może i tak to się nazywa, nie wnikam w to tak dokładnie i nie chce się kłócić. A już zarzuty kierowane do przedniej piasty... Przecież ten sprzęt stoi na komplecie Miche Pista? A pisanie już na jakich piastach jest zbudowane koło jest zupełnie bezsensu. Piszę, że mi się nie podoba i tyle. Mam inne wyobrażenie do piast, więc co się czepiasz. Mógłby być XTR i co też miałby mi się podobać, bo jest XTR, trochę śmieszne jest twoje myślenie. Czy Ty aby na pewno nie wpisałeś tego komentarza omyłkowo? Może ogladałeś innego sprzęta, a niechcący tego skomentowałeś? Jestem dość napastliwy, bo koment jak nie do ostrego jest... Oglądałem tego i skomentowałem tego. Na dodatek przyjrzałem mu się dość uważnie, właśnie ze względu na te białe mufki, które wygladają rewelacyjnie w połączeniu z tym czarnym metalikiem Daj więcej zdjęć, szczególnie przy tych spawolutowaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 19 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 jestem zaskoczony, takiej reakcji sie nie spodziewalem......chcialbym podziekowac swojej mamusi za wspieranie mnie w budowie (tutaj placze....), oczywiscie nic bym nie zrobil bez wspanialych producentow sprzetu, dostawcow i specow od lakierowania (tu znowu placze....) i nie zapominam o najlepszym forum - bez was, bym nic nie zrobil (.....znowu placz)....... rower w calosci byl robiony moimi ręcami...rekoma? i co ciekawe poczatkowo mialy byc kolory odwrocone, ale bialy slabo kryl i farby by mi nie wystarczylo (osobiscie sie brzydze czarnym i takimi szprychami - ale co zrobic....) wiecej zdjec bedzie jak sie zrobi sucho, ale na szczegoly nie liczcie, bo malowanie idealne nie jest :] ps. panowie prosze sie nie klocic z powodu mojego sprzetu, zapraszam na browarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Złomek też się nie spodziewałem takiej reakcji i równie mocno byłem dzisiaj zdziwiony czytając wypociny Grabarz'a. Trzeba wybaczyć może go coś wczoraj zdenerwowało lub jeszcze co innego nie wnikam. Tak własnymi rękoma zrobiłeś. Bardzo dobrze, że taki wariant kolorystyczny wybrałeś. Jak będziesz przemalowywać, to możesz zrobić krwistą czerwień z bielą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mlodziencze! Jesli nie znasz sie na OSTRZAKACH to pochyl nieco glowe w pokorze i wysluchaj gledzenia starego watrobiarza. Lutowania, moj drogi, lutowania a nie "spawoluty". Przeczytaj Wasciu zapalczywy topic i wtedy wyrazaj opinie poparte chocby cieniem zrozumienia dla ostrokolowego sznytu. Zlomek! Ty zes korbe polerka traktowal czy dobrze zachowaly sie chromy? Jeszcze raz podkresle. Wyglad powala na cycki OSTRO! I. PS Grabi, oddychaj gleboko i omijaj klawiature. Mlodz za grosz nie ma teraz szacunku dla wieku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 "Ty zes korbe polerka traktowal czy dobrze zachowaly sie chromy?" dobrze sie zachowaly....bo to nowka za jedyne 30zl oczywiscie na kwadrat ps. zapomnialem dodac ze rama to panasonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 post pod postem no ale..... zalegle fotki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f64af6bc048db24.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e03d4fce9c8312e6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bbe0f7ecac7796e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f196b9e6da31554.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a43846bb364b3048.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d42c82889ac3e57a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c344d0e34c93092.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dcd631b9532eea5.html troche go uzbroilem w koszyk, bidet, lampki i licznik (zeby lecialo...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Strasznie podoba mi się pomysł z tym białym szlaczkiem namalowanym na wewnętrznych rurkach głównego 3kąta i na widelcu. Super pomysł, fajnie łamie tą czerń. Stary! Dla mnie bomba sprzęcik. Tylko, sądząc po wysunięciu sztycy, przydała by Ci sie z czasem większa ramka. Mam nadzieje, że ostre Cię pożre i wchłonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jak dla mnie sprzęcik super. Malowanie rewelka i ta kiera po prostu super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Jest to moje pierwsze ostre koło zbudowane na oldschool'owej ramie Pucha Kolo zmontowane sposobem nawiercenia zębatki na piaste z hamulcem tarczowym Rama: Puch Koło przód:(28') opona CST 700x23C (niebawem Maxxis Detonator), piasta Maillard, obręcz Weinmann Koło tył: (28') opona Maxxis Detonator piasta Promax, obręcz Vuelta Korba: Chyba jakas Shimano 170mm Pedały: Shimano 105 Kierowcnica: Zoom Alloy- scieta na bycze rogi Hamulec przód: Weinmann Klamka: Shimano Exage Przełożenie: 53/18 Zdjęcia: http://gurek.fotosik.pl/albumy/350667.html#e Pozdrawiam Gurek (Poznań) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Gratuluję wyostrzenia. Przyzwoity rowerek, gdybyś był białką to bym Cię ucałował za zastosowanie lubianego przeze mnie patentu z piastą pod tarczę Śliczna korba!!! Życzę długiego i przyjemnego użytkowania. P.S. Czy te spawy w haku od strony przerzutnika jakoś wybijałeś, wycinałeś, szlifowałeś? Masz jak napinać łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Marca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Bialy mostek jak dla mnie wymiata W sumie to optycznie nieco szkoda baranka bo wygladalo jak dla mnie bardzo fajowo. Ale sam znam pozytki plynace z "byczych" OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 P.S. Czy te spawy w haku od strony przerzutnika jakoś wybijałeś, wycinałeś, szlifowałeś? Masz jak napinać łańcuch? Niedługo bede to szlifował dopiero co zeszlifowałem przelotki został tylko ten hak przerzutki. Z łancuchem nie ma problemu bo mam półogniwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezdred Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Wrzucam do oblukania mojego fixa Rama- jakaś ruska rama (trochę chamsko wykonana...) kiera- cięty baranek mavica mostek-3ttt korba-TA specialites koło tył- klejona na wolnobieg piasta+stożek shurmann koło przód to jakis zastępczy badziew z szytką / mam już nowe na piaście Normandy z wysokim kołnierzem przełożenie 50/18 ...reszta nie ważna fotki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e44ce9a1705aa51c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/458e11e260e05e49.html Pozdro ostro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.