johndoe2 Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a na co konkretnie czekasz?? co do roweru to rama potwornie długa poza tym nigdy nie przepadałem za takimi kierownicami ale tobie jest pewnie wygodnie Czekam na nową ramę orłowskiego (ten bon z pcmc kupiony od kury), choć nie odpowiedział na mojego mejla jeszcze. Szukam też sterów ahead 1calowych, żeby uruchomić moją szosową ramę orłowskiego jako docelowy rower zimowy , mam nadzieję że w tym tygodniu już mi się uda to złożyć. Ja preferuję długie ramy i mocno wyciągniętą pozycję. Taka rama jest mniej brutalna na wybojach niż krótkie stalowe torówki, nie wspominając o rowerze full aluminium. Poza tym nie odczuwam potrzeby jakiejś wybitnej zwrotności, na pożyczoym na czas pcmc wichrze od ostrego czułem się lekko nie swojo - nic nie wyszło i ręce po jeździe na na bruku bolały i rower był zbyt agresywny jak dla mnie, choć był też ewidentnie za mały. Nowa rama będzie krótsza od tej, choć bez przesady, w styczniu/lutym jak dobrze pójdzie się zmaterializuje, a jeżdżona będzie pewnie na wiosnę dopiero. Kierownica jest póki co testowana, bo nie wie czy mój nowy krzywy obojczyk będzie ją akceptuje, zmieniłem trochę pochył i taki chwyt mi bardziej odpowiada, bo wcześniej była raczej równoległa do podłoża. Choć rozważam opcję z przejściem na "prostą" kierownicę jak mi obojczyk będzie mocno marudził. W korbie fajne są przede wszystkim blaty, które nie są cienkie i delikatne jak riczeja, ofmegi czy szimano. Ofmega mi się kiedyś pogieła (razem z całą korbą), a w riczeju upiłowały się zęby do grubości 2mm chyba w 2-3 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 gurek też źle się czuł jak jeździł trochę na moim wichrze teraz ma swojeo zapytaj go jak się czuje jesteś przyzwyczajony do długiej ramy dlatego masz wrażenie że ostre kąty są kiepskie zaufaj mi i nie rób sobie długiej torówki kiedyś mi podziękujesz a zawsze możesz dać długi mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 gurek też źle się czuł jak jeździł trochę na moim wichrze teraz ma swojeo zapytaj go jak się czuje jesteś przyzwyczajony do długiej ramy dlatego masz wrażenie że ostre kąty są kiepskie zaufaj mi i nie rób sobie długiej torówki kiedyś mi podziękujesz a zawsze możesz dać długi mostek Na wichrze painmakera czułem ból kolan przy prostej jeździe (rama 54 ?) , teraz mam trochę wiekszego /57/ już nic mi nie dolega a wchodzenie na gume nie jest problemem. i jest gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ten wicher był zdecydowanie za mały na mnie, bo sztyca to wystawała z niego chyba z 30cm. ;] Nowa rama na pewno będzi krótsza, tylko na razie nie wiem o ile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tropheus Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Johndoe gdzie można dostać taka kierownice jak twoja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Johndoe gdzie można dostać taka kierownice jak twoja? Kupiłem na allegro nówkę, gość nie wiem gdzie ją dorwał, raczej nie w Polsce. Kosztowała mnie jakoś 150zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jak masz kogoś w UK to spróbuj tu. Ewentualnie jakieś większe forumowe zakupy można zrobić, żeby wyszła przesyłka taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 gurek moja rama ma 56 więc nie rycz a na twojej jeździ ci się dobrze bo jest twoja i masz ją na codzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 gurek moja rama ma 56 więc nie rycz a na twojej jeździ ci się dobrze bo jest twoja i masz ją na codzień ta, i jakby twój rower był mój to jezdzilo by sie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Kwestia przyzwyczajeń i reakcji nabytych w trakcie obcowania z własnym rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Johndoe gdzie można dostać taka kierownice jak twoja? Mam też taką kierkę i Ci powiem, że ona tylko czadowo wygląda. Jest meganiewygodna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorian Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Nie pisze na forum za często, ale regularnie czytam. Pora na przedstawienie swojego snigla enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 spoko jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 fajny kurbel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Mój obecny singiel, na czas czekania na ramę pod ostre. Szosowa rama orłowskiego nówka nie śmigana, korba szimano 600, blat gebharda 44t, wolnobieg 16t mejd in czajna (do wymiany od zaraz, bo tragiczny choć jeszcze nie używałem), kierownica jakieś cinelli z demobilu, mostek riczeja wcs, klamki szimano 105 kradzione, koła na miche primato z mojego ostrego, pedały tajma, hamulce z demobilu, sztyca wyżebrana, siodełko brooks z odzysku po próbie odnowy, widelec "pół" karbon (alu rura sterowa), stery 1cal ahead itm z aledrogo. Do dołożenia tylko napinacz i łańcuch, jak dobrze pójdzie jutro. Jak by to było ostre to rower byłby naprawdę lekki, po dodaniu całego badziewia singlowego przybiera na wadzę odczuwalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 fajny kot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 fajny kot. Nie ma jednej nogi, co jest bardzo praktyczne. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Nie ma jednej nogi, co jest bardzo praktyczne. Polecam. a co jest praktycznego w takim kocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Nie biega po mieszkaniu, nie wskakuje na meble, nie podrapie, bo jak? Full zalet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setezer Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Ostatnio coś nie lubię wysokiego kołnierza z przodu, z tyłu rzecz jasna być musi, ale na przedzie nie podoba mi się. Dziwne, bo jeszcze kilka miesięcy temu nie wyobrażałem sobie budować ostrego (tyczy się też singli) bez 2x wysoki. Pewnie to wina cięć w budżecie na konwersję kolarki, ale zainwestuję tylko w piastę tylną z wysokim kołnierzem, a z przodu zostanie taka jaką mam (czyli niski). Mam nadzieję skończyć do końca listopada, wtedy rzucę zdjęcia ewolucji (od dupowoza z kołpakami i dynamem do ostrego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nie biega po mieszkaniu, nie wskakuje na meble, nie podrapie, bo jak? Full zalet. Ma uciętą tylną lewą, biegać biega choć koślawo, trochę drapie, ale mobilność pionową ma mocno ograniczoną co jest dużym plusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 polyskliwa owijka ambrosio !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajczi Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ostre na ramie Bianchi.Dzisiaj pierwsza jazda. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 cienko z mostkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 a to dlaczego niby?? moim zdaniem rower wygląda super wyróżnia się a w ok to podstawa poza tym nie wszyscy lubią klasyczne mostki... ja tam się jaram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.