nikodem Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ahhh trochę zapomniałem o forum kilka zdjęć "orłowskiego" który był przeze mnie ujeżdżany na Mistrzostwach Polski http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk1ER&FOTO=P7030902.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne%20(2). http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2I&FOTO=DSCF3659.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne. http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2I&FOTO=DSCF3689.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne. http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2I&FOTO=DSCF3697.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 wyglądasz jak alien w tym kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 hm... nie pamiętam na jakich rurkach jest ale nie na mufach cała aluminiowa a na Lemondzie jeździ się trudno. Jak się położysz to za wygodnie nie jest, rower jest nerwowy ale na tym zabawa polega ma być szybko i aero (tu akurat do drużynowej jazdy się grzeje). Na pierwszym zdjęciu mam zwykłą kierkę. Co do komponentów to wiem, że dysk to jakiś miche. Przednie koło to campagnolo Bora. Korba-miche. Przełożenie dla ciekawskich 49-15. Kierownica ITM. A teraz nie oślińcie się http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2I&FOTO=DSCF4043.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne. niestety nie mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 hm... no więc co do materiału ramy już nie jestem teraz pewien, że to aluminium :/ ale leciutka jest wiadomo, że nie ma porównania do nowych konstrukcji alu takich jak trek t1 czy giant omnium co prawda stery ma na 1" co znowu podpowiada, że to stal :/ muszę następnym dokładnie popukać a ceravelo z tego co pamiętał było dla zawodnika który ma blisko 2m to, że korby są długie i mostek to już preferencje osobiste, ale to jak daleko jest odsunięte siodełko względem korby? bardzo mnie dziwi... kilka samotnych fotek ps. widzę mufe więc coraz bardzie prawdopodobne, że to stal ps2. korba była zmieniana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Piasta od przedniego koła jest pleciona co 2 szprychę, więc nasuwa się pytanie, czy obręcz dostałeś w spadku od dziadka? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gornylewykiel Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Rama : Romet Rekord (później -tak po zdarciu farby - zacząłem żałować, że go pomalowałem - ta zieleń przypominała kolor flagowy bmw m3 e46...) Koła : Alex R450 w założeniu jak najtaniej , ale też na szybko a to było w sklepie. Napęd : Patent na fixa z wykorzystaniem wierconej zębatki i przedniej piasty pod dysk Deore M525 Zębatka 16t od pure messenger spiłowana pilnikiem pod wąski (7-biegowy) łańcuch (nabrała ciekawego wyglądu po tej operacji...) Korba MTB Sunotoura z mojej Meridy MTB + dokręcony nowy blat 44t (niestety nie da rady uzyskać prostej linii łańcucha, no ale szosową korbę kupi się kiedyś jak będą pieniądze ...) Suport kartridż Futura, bo Rekord ma normalny gwint BSA... Widelec : Widelec a-head 1" - szukałem przez całe wakacje... Uwielbiam po prostu ten system sterów i nie mogłem mieć nakręcanych... Stery : Stery a-head 1" De-One !!! okropne - plastikowy (sic!) kapsel pękł już w trakcie montażu (na szczęście pod ręką był porządny metalowy kapsel z mojej Meridy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Cholernie długi ten rower i chyba trochę za duzy? No i ta kanapa. ;] Z Wrocławia jesteś, bo to zdjęcie mi się z wałami na biskupinie kojarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elephantgun Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mnie też się wydaje, że to wrocław... właściwie to jestem pewien to blisko mnie, a jeszcze bliżej Pika a co do roweru, bez nosków i bez hamulca? hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gornylewykiel Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Cholernie długi ten rower i chyba trochę za duzy? No i ta kanapa. ;] Z Wrocławia jesteś, bo to zdjęcie mi się z wałami na biskupinie kojarzy? Dokładnie Biskupin zaraz za zoo. Jeśli chodzi o długość to wydaje mi się, że sama górna rura jest normalnej długości. Dłuższa może być baza kół. Pierwotnie Rekord jeździł na 27" kołach (gdzieś jest tutaj post na ten temat - koła te miały nie 622, a 644 średnicy) co znajduje odzwierciedlenie w dużych prześwitach pomiędzy kołami a ramą. Duży? Nie wiem - tak de facto nie ma co nad tym dywagować, bo rama po prostu już była i zadanie opierało się na zmodyfikowaniu istniejącego już roweru. Kanapa - na rowerze będzie jeździć również dziewczyna - chciała taką kanapę o szosowej desce nie byłoby mowy. Generalnie jak będę po niego sięgał na jakieś dłuższe trasy to zawsze mam do dyspozycji porządne wąskie velo z mojej Meridy (no wyścigowa deseczka to nie jest, ale jakoś zwapnienie jąder i defekty prostaty nie są dla mnie lukratywną wizją... a na pewno nie lubię bólu kości kulszowych) Mnie też się wydaje, że to wrocław... właściwie to jestem pewien to blisko mnie, a jeszcze bliżej Pika a co do roweru, bez nosków i bez hamulca? hmm... Jak napisałem wyżej jeździ na nim dziewczyna i brak hamulców nie wchodził w grę. Tego samego dnia wieczorem hamulec już się pojawił... I to tylny(!) - ale to po raz kolejny podyktowane ekonomią (na przód potrzebowałbym prawdziwie szosowego a takiego nie miałem... inny miałem) i tym, że będzie jeździć dziewczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jak napisałem wyżej jeździ na nim dziewczyna i brak hamulców nie wchodził w grę. Tego samego dnia wieczorem hamulec już się pojawił... I to tylny(!) - ale to po raz kolejny podyktowane ekonomią (na przód potrzebowałbym prawdziwie szosowego a takiego nie miałem... inny miałem) i tym, że będzie jeździć dziewczyna. Jak chcesz możesz się odezwać ja chyba jakiś hamulec szosowy na przód mam, jakby ci sięgał obręczy to mogę oddać, musiałbyś tylko podjechać. Przedni hamulec działa zdecydowanie lepiej niż tylni. Co do pedałów, to jak nie będzie nosków to proponuje coś w tym stylu http://velo.com.pl/www/produkt/?m=3&pk=%&id=1861 Piny dobrze trzymają nogę lepiej niż pospolite pedały, a jak noga na ostrym spada z pedała to czasem jest niewesoło. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gornylewykiel Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jak chcesz możesz się odezwać ja chyba jakiś hamulec szosowy na przód mam, jakby ci sięgał obręczy to mogę oddać, musiałbyś tylko podjechać. Przedni hamulec działa zdecydowanie lepiej niż tylni. A może będziesz na hamkacie? Nad noskami się zastanowię. To znaczy będę musiał to przedyskutować z głównym użytkownikiem. Piny raczej nie wchodzą w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A może będziesz na hamkacie? Nad noskami się zastanowię. To znaczy będę musiał to przedyskutować z głównym użytkownikiem. Piny raczej nie wchodzą w grę. Raczej będę, chyba że lać będzie to wtedy nie przyjdę, bo na rowerze teraz jeszcze jeździć nie mogę. Mieszkam na cybulskiego, wiec zaraz koło rynku, jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dobra mata to moje cuś : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 rolls rządzi.nawet jak sie w zwykłych spodniach jedzie to nic nie wyszło nie boli. ale na twoim miejscu zatkałbym kierownice.nawet kupiłbym sobie wino za osiem złotych z korkiem z korka i w przypływie pijackiej fantazji zatkał kierownice korkiem z korka. bo się można w razie złego czego brzydko podziabać.i chwała ci za nieupieprzenie przelotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 eee niezły pomysł berecie , a juz kombinowalem z barendami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 http://fixedgeargallery.com/2009/aug/4/MichaelTracy.htm Tutaj masz takie korki. Byłem pewny, że widziałem ten patent na fgg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 http://www.velocult.com/index.php/blog/post/whats_with_the_cork_hanging_on_your_saddle/ a tu artykuł o związkach pomiędzy korkiem szampanem a kolarstwem, torowym też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 http://www.velocult.com/index.php/blog/post/whats_with_the_cork_hanging_on_your_saddle/ a tu artykuł o związkach pomiędzy korkiem szampanem a kolarstwem, torowym też. ciekawy ten artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Rama Shwinn (pożyczona) super hiper mega ostre koło. Widelec podmieniony z mojego bjanczi, bo w tamtej ramie problem był z montażem mostka (pierwszy raz się z tym spotkałem). Fajna korba sugino. Koła ze skasowanego roweru na miche primato, tyl mavic open pro, przód remerx rapid. Rower przeznaczony na rehabilitację po wypadku, bo czekam na nową ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a na co konkretnie czekasz?? co do roweru to rama potwornie długa poza tym nigdy nie przepadałem za takimi kierownicami ale tobie jest pewnie wygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 R Fajna korba sugino. co jest fajnego w tej korbie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Dopiero zaczynam przygodę z fixed, mam foty bazy - jest to rower marki Hercules, siodełko Selle Italia ze starego górala, będę zmieniał kierę na baranka obciętego. Mam problem - nietypowa średnica rury sterowej - 21 mm, ogranicza mnie to dość mocno. Wogóle niezły jest patent w tym rowerku, mianowicie 3 biegi ukryte w piaście do tego wolnobieg i hamulec jak w starych składakach. Torpedo System, hehe. Rower miał kupę osprzętu - przedni hamulec, błotniki, bagażnik, oświetlenie, dynamo... Zakupiony na giełdzie samochodowej w Ciechanowie - 120 PLN, handlarz opuścił z 200 Oto link do fotek : Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 z herkulesem jest właśnie taki problem ze sterami. nie przeskoczysz tego. tak więc wtopiłeś 120zł przyjacelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Więc sądzisz, że nie dostanę nic do tego? Stare Rometowskie stery chyba miały taką średnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 co jest fajnego w tej korbie? to ,że to sugino ! super maxy albo maxy . Co ciekawe w latach dawnych stosowane były w bmxach także Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.