Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

hm... nie pamiętam na jakich rurkach jest ale nie na mufach :) cała aluminiowa

a na Lemondzie jeździ się trudno. Jak się położysz to za wygodnie nie jest, rower jest nerwowy ale na tym zabawa polega :P ma być szybko i aero :) (tu akurat do drużynowej jazdy się grzeje). Na pierwszym zdjęciu mam zwykłą kierkę.

Co do komponentów to wiem, że dysk to jakiś miche. Przednie koło to campagnolo Bora. Korba-miche. Przełożenie dla ciekawskich 49-15. Kierownica ITM.

A teraz nie oślińcie się :)

http://www.kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2I&FOTO=DSCF4043.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne.

niestety nie mój :)

hm... no więc co do materiału ramy już nie jestem teraz pewien, że to aluminium :/ ale leciutka jest :D wiadomo, że nie ma porównania do nowych konstrukcji alu takich jak trek t1 czy giant omnium

co prawda stery ma na 1" co znowu podpowiada, że to stal :/ muszę następnym dokładnie popukać :blink:

a ceravelo z tego co pamiętał było dla zawodnika który ma blisko 2m :D

to, że korby są długie i mostek to już preferencje osobiste, ale to jak daleko jest odsunięte siodełko względem korby? bardzo mnie dziwi...

kilka samotnych fotek :)

ps. widzę mufe więc coraz bardzie prawdopodobne, że to stal :P

ps2. korba była zmieniana :P

57bb843a42ba989bmed.jpg

d2f84284ccebd834med.jpg

99d5f384c57f0e48med.jpg

Rama : Romet Rekord (później -tak po zdarciu farby - zacząłem żałować, że go pomalowałem - ta zieleń przypominała kolor flagowy bmw m3 e46...)

Koła : Alex R450 w założeniu jak najtaniej , ale też na szybko a to było w sklepie.

Napęd : Patent na fixa z wykorzystaniem wierconej zębatki i przedniej piasty pod dysk Deore M525

Zębatka 16t od pure messenger spiłowana pilnikiem pod wąski (7-biegowy) łańcuch (nabrała ciekawego wyglądu po tej operacji...)

Korba MTB Sunotoura z mojej Meridy MTB + dokręcony nowy blat 44t (niestety nie da rady uzyskać prostej linii łańcucha, no ale szosową korbę kupi się kiedyś jak będą pieniądze ...) Suport kartridż Futura, bo Rekord ma normalny gwint BSA...

Widelec : Widelec a-head 1" - szukałem przez całe wakacje... Uwielbiam po prostu ten system sterów i nie mogłem mieć nakręcanych...

Stery : Stery a-head 1" De-One !!! okropne - plastikowy (sic!) kapsel pękł już w trakcie montażu (na szczęście pod ręką był porządny metalowy kapsel z mojej Meridy)

malenstwo.th.jpg

naped.th.jpg

p1010277tn.th.jpg

Cholernie długi ten rower i chyba trochę za duzy? No i ta kanapa. ;]

Z Wrocławia jesteś, bo to zdjęcie mi się z wałami na biskupinie kojarzy?

Dokładnie Biskupin zaraz za zoo.

Jeśli chodzi o długość to wydaje mi się, że sama górna rura jest normalnej długości. Dłuższa może być baza kół. Pierwotnie Rekord jeździł na 27" kołach (gdzieś jest tutaj post na ten temat - koła te miały nie 622, a 644 średnicy) co znajduje odzwierciedlenie w dużych prześwitach pomiędzy kołami a ramą. Duży? Nie wiem - tak de facto nie ma co nad tym dywagować, bo rama po prostu już była i zadanie opierało się na zmodyfikowaniu istniejącego już roweru. Kanapa - na rowerze będzie jeździć również dziewczyna - chciała taką kanapę o szosowej desce nie byłoby mowy. Generalnie jak będę po niego sięgał na jakieś dłuższe trasy to zawsze mam do dyspozycji porządne wąskie velo z mojej Meridy (no wyścigowa deseczka to nie jest, ale jakoś zwapnienie jąder i defekty prostaty nie są dla mnie lukratywną wizją... a na pewno nie lubię bólu kości kulszowych)

Mnie też się wydaje, że to wrocław... właściwie to jestem pewien :confused: to blisko mnie, a jeszcze bliżej Pika :P

a co do roweru, bez nosków i bez hamulca? hmm...

Jak napisałem wyżej jeździ na nim dziewczyna i brak hamulców nie wchodził w grę. Tego samego dnia wieczorem hamulec już się pojawił... I to tylny(!) - ale to po raz kolejny podyktowane ekonomią (na przód potrzebowałbym prawdziwie szosowego a takiego nie miałem... inny miałem) i tym, że będzie jeździć dziewczyna.

Jak napisałem wyżej jeździ na nim dziewczyna i brak hamulców nie wchodził w grę. Tego samego dnia wieczorem hamulec już się pojawił... I to tylny(!) - ale to po raz kolejny podyktowane ekonomią (na przód potrzebowałbym prawdziwie szosowego a takiego nie miałem... inny miałem) i tym, że będzie jeździć dziewczyna.

Jak chcesz możesz się odezwać ja chyba jakiś hamulec szosowy na przód mam, jakby ci sięgał obręczy to mogę oddać, musiałbyś tylko podjechać. Przedni hamulec działa zdecydowanie lepiej niż tylni.

Co do pedałów, to jak nie będzie nosków to proponuje coś w tym stylu

http://velo.com.pl/www/produkt/?m=3&pk=%&id=1861

Piny dobrze trzymają nogę lepiej niż pospolite pedały, a jak noga na ostrym spada z pedała to czasem jest niewesoło. ;]

Jak chcesz możesz się odezwać ja chyba jakiś hamulec szosowy na przód mam, jakby ci sięgał obręczy to mogę oddać, musiałbyś tylko podjechać. Przedni hamulec działa zdecydowanie lepiej niż tylni.

A może będziesz na hamkacie?

Nad noskami się zastanowię. To znaczy będę musiał to przedyskutować z głównym użytkownikiem. Piny raczej nie wchodzą w grę. ;)

A może będziesz na hamkacie?

Nad noskami się zastanowię. To znaczy będę musiał to przedyskutować z głównym użytkownikiem. Piny raczej nie wchodzą w grę. ;)

Raczej będę, chyba że lać będzie to wtedy nie przyjdę, bo na rowerze teraz jeszcze jeździć nie mogę. Mieszkam na cybulskiego, wiec zaraz koło rynku, jak coś.

rolls rządzi.nawet jak sie w zwykłych spodniach jedzie to nic nie wyszło nie boli.

ale na twoim miejscu zatkałbym kierownice.nawet kupiłbym sobie wino za osiem złotych z korkiem z korka i w przypływie pijackiej fantazji zatkał kierownice korkiem z korka.

bo się można w razie złego czego brzydko podziabać.i chwała ci za nieupieprzenie przelotek.

• 3 tygodnie później...

Rama Shwinn (pożyczona) super hiper mega ostre koło. Widelec podmieniony z mojego bjanczi, bo w tamtej ramie problem był z montażem mostka (pierwszy raz się z tym spotkałem). Fajna korba sugino. Koła ze skasowanego roweru na miche primato, tyl mavic open pro, przód remerx rapid.

Rower przeznaczony na rehabilitację po wypadku, bo czekam na nową ramę.

skladak1.th.jpg

skladak2.th.jpg

Dopiero zaczynam przygodę z fixed, mam foty bazy - jest to rower marki Hercules, siodełko Selle Italia ze starego górala, będę zmieniał kierę na baranka obciętego. Mam problem - nietypowa średnica rury sterowej - 21 mm, ogranicza mnie to dość mocno. Wogóle niezły jest patent w tym rowerku, mianowicie 3 biegi ukryte w piaście do tego wolnobieg i hamulec jak w starych składakach. Torpedo System, hehe. Rower miał kupę osprzętu - przedni hamulec, błotniki, bagażnik, oświetlenie, dynamo... Zakupiony na giełdzie samochodowej w Ciechanowie - 120 PLN, handlarz opuścił z 200 ;)

Oto link do fotek :

Mój odnośnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...