Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Fyl - mistrz pedalki, gdzie takowe dorwales i ile Cie to kosztowalo?

Nie chciałbym Cię okłamać, ale na allegro dorwałem je za coś ponad 70 zeta z przesyłką, chyba 74zł... W każdym razie coś koło tego.

moje drugie ostre

rama: torowa raleigh

widelec: stalowy no-name

obręcze: remerx taurus 32h, lakierowane proszkowo

piasty: miche primato, wysoki kołniez 32h

szzprychy: czarne no-name

korba: shimano 600

pedały: shimano 600

suport: shimano

mostek: itm

kierownica: kalloy

sztyca: kallin

siodło: san marco

przełożenie: 42-15

dscf5684n.th.jpg

Wygląda super i po doborze części mogę przypuszczać, że jeździ też elegancko.

Mam tylko pytanie, co z tymi oponami? jakiś efekt podczas obróbki zdjęcia czy po prostu są fioletowe?

Jedynie ten mostek jakoś mi się nie widzi... Coś nie pasuje, albo jest za głęboko wpuszczony, albo jakoś kierownica jest dziwnie ustawiona (w sensie gięcie idzie w stronę siodła a nie ku górze), albo najzwyczajniej w świecie jest to kwestia zrobienia kilku dodatkowych zdjęć. :)

Po drobnych problemach z linią łańcucha i zbyt wąską kierownicą przyszedł czas na pokazanie roweru w pełnej krasie, już w ostatecznej wersji dopiętej na ostatni guzik.

Parę postów temu, rower miał inna sztycę, pedały, węższą kierownicę, nie miał hamulca...

Zapraszam ponownie do odwiedzenia mojej galerii: Bianchi

P.S. Przepraszam za zbitkę moich postów, ale nie mogłem edytować tego poprzedniego. ;)

Po kilku przeróbkach:

rower23082009.jpg

Pozostaje jeszcze jak na razie wymiana suportu bo kwadraciak się nie sprawdza, no i myślę o LOOKach albo stalowych noskach, bo te plastiki to straszne tandectwo... Ciekaw jestem ile przednie koło wytrzyma, bo piasta 28o jest zapleciona na obręcz 36o ;]

Kierownica trochę lepiej teraz wygląda po dorzuceniu pianki. Nie wiem czy będę zmieniał w najbliższym czasie bo całkiem przyjemnie się na niej wychylić - testowałem kilka różnych które wygrzebałem w rupieciach i ta się sprawdza najlepiej (może jak funduszy przybędzie to pomyślę). Co do "dziwactwa" to rama jest od starej kolarzówki i idealnie na mój rozmiar - nie ma w tym nic udziwnionego poza kolorami (biały = farba ftalowa która została po malowaniu drzwi :P) i kierownicą (wcześniej miałem kolarskie rogi ale musiał być inny mostek i kolano mi się klinowało momentami pomiędzy rogiem a ramą co było średnio bezpieczne). Korby chcę zmienić na ISIS bo po jakimś czasie kwadraciak zaczyna mieć luzy, nie wspominając już o tym, że te 170mm powoduje tarcie noskami o opony przy skręcaniu czasami - 150mm było by idealne (choć na razie brak kasy) :D

Zapewne łatwiej było by złożyć coś typowego i wszystkie części kupić w sklepie tak żeby idealnie były spasowane (albo wybulić na jakiegoś gotowca typu Bowery) ale co to za satysfakcja? Większość części które zostały użyte do skonstruowania tej maszyny znalazłem na strychu i poddałem delikatnej obróbce. Poza tym czym rower bardziej oryginalny tym mniej chętnych na wejście w jego nielegalne posiadanie...

jeśli kwadrat ci się wyrabia to znaczy że masz lipne korby a nie suport

tak jak mówiłem wcześniej-zamiast kombinować z isisem daj porządne korby z allegro za 100zł i będzie gites

overlap też nie zniknie po założeniu isisa-to znak że masz zwartą ramkę i powinieneś się cieszyć

Przyczaiłem dokładniej i to chyba wina ośki. W sumie na razie z kasą marnie, więc rozglądam się tylko za korbami 140-150mm tylko coś nie mogę ich nigdzie znaleźć O_o; ...

niesamowite!

ciekawe czemu .. ;]

wejdź sobie na sklep z monocyklami -tam takowe znajdziesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...