Fyl Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Fyl - mistrz pedalki, gdzie takowe dorwales i ile Cie to kosztowalo? Nie chciałbym Cię okłamać, ale na allegro dorwałem je za coś ponad 70 zeta z przesyłką, chyba 74zł... W każdym razie coś koło tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Mini ekshibicjonizm... zużyta guma http://flash.bikestats.pl/index.php?did=213374 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 mikro ekshibicjonizm ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 moje drugie ostre rama: torowa raleigh widelec: stalowy no-name obręcze: remerx taurus 32h, lakierowane proszkowo piasty: miche primato, wysoki kołniez 32h szzprychy: czarne no-name korba: shimano 600 pedały: shimano 600 suport: shimano mostek: itm kierownica: kalloy sztyca: kallin siodło: san marco przełożenie: 42-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Wygląda super i po doborze części mogę przypuszczać, że jeździ też elegancko. Mam tylko pytanie, co z tymi oponami? jakiś efekt podczas obróbki zdjęcia czy po prostu są fioletowe? Jedynie ten mostek jakoś mi się nie widzi... Coś nie pasuje, albo jest za głęboko wpuszczony, albo jakoś kierownica jest dziwnie ustawiona (w sensie gięcie idzie w stronę siodła a nie ku górze), albo najzwyczajniej w świecie jest to kwestia zrobienia kilku dodatkowych zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Po drobnych problemach z linią łańcucha i zbyt wąską kierownicą przyszedł czas na pokazanie roweru w pełnej krasie, już w ostatecznej wersji dopiętej na ostatni guzik. Parę postów temu, rower miał inna sztycę, pedały, węższą kierownicę, nie miał hamulca... Zapraszam ponownie do odwiedzenia mojej galerii: Bianchi P.S. Przepraszam za zbitkę moich postów, ale nie mogłem edytować tego poprzedniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 spoko rower fyl pomimo że nie lubię baranków to koncepcja mi się podoba jedyne co razi to srebrny sproket na czarnej piaście bardzo mocno się odcina i przyciąga uwagę skombinuj sproketa durasia i bedzie gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 'painmaker' masz namiary na sprokety dura-ace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 mam Starołęcka 18, 61-361 Poznań nie dziękuj kto chciał te klamki na bycze?? promaxa w poznaniu 71zł za komplet tarcze "geparda" od 80-130zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 mam Starołęcka 18, 61-361 Poznań nie dziękuj kto chciał te klamki na bycze?? promaxa w poznaniu 71zł za komplet tarcze "geparda" od 80-130zł Klamki ja chciałem, ale już nieaktualne Dzięki mimo to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 wybacz travis załatwiłbym to wcześniej ale jakiś nieogar dał mi bana więc sam rozumiesz ciężko mi było cokolwiek napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 hahha świetnie korbe już masz taką jak ja a jeszcze zauważylem że terz masz takie obręcze które ja mam na chacie i bede je montował do siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Po kilku przeróbkach: Pozostaje jeszcze jak na razie wymiana suportu bo kwadraciak się nie sprawdza, no i myślę o LOOKach albo stalowych noskach, bo te plastiki to straszne tandectwo... Ciekaw jestem ile przednie koło wytrzyma, bo piasta 28o jest zapleciona na obręcz 36o ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 nie obraź się, ale straszne dziwactwo stworzyłeś i jeszcze chcesz do tego pakowac kase, spport, noski, pdały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jak mu się podoba to niech jeździ, na zdrowie! Mi się nie podoba tylko kierownica, ale to moje zdanie i kwestia gustu połączenie limonkowej ramy i białych kół jest baaardzo przyjemne dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Nie wiem czemu mówisz o dziwactwie? Rower jak rower, kolory ma ładne a kierę kiedyś zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 no kieratę to mógłby zmienić szybko bo szpeci ale podoba mi sie inne podejście do fixa korby to tałatajstwo straszne i zostań lepiej przy kwadracie-to dobre rozwiązanie mam nadzieję że będziesz kontynuowal pracę przy tej maszynie wreszcie jakiś oryginalny fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Kierownica trochę lepiej teraz wygląda po dorzuceniu pianki. Nie wiem czy będę zmieniał w najbliższym czasie bo całkiem przyjemnie się na niej wychylić - testowałem kilka różnych które wygrzebałem w rupieciach i ta się sprawdza najlepiej (może jak funduszy przybędzie to pomyślę). Co do "dziwactwa" to rama jest od starej kolarzówki i idealnie na mój rozmiar - nie ma w tym nic udziwnionego poza kolorami (biały = farba ftalowa która została po malowaniu drzwi ) i kierownicą (wcześniej miałem kolarskie rogi ale musiał być inny mostek i kolano mi się klinowało momentami pomiędzy rogiem a ramą co było średnio bezpieczne). Korby chcę zmienić na ISIS bo po jakimś czasie kwadraciak zaczyna mieć luzy, nie wspominając już o tym, że te 170mm powoduje tarcie noskami o opony przy skręcaniu czasami - 150mm było by idealne (choć na razie brak kasy) Zapewne łatwiej było by złożyć coś typowego i wszystkie części kupić w sklepie tak żeby idealnie były spasowane (albo wybulić na jakiegoś gotowca typu Bowery) ale co to za satysfakcja? Większość części które zostały użyte do skonstruowania tej maszyny znalazłem na strychu i poddałem delikatnej obróbce. Poza tym czym rower bardziej oryginalny tym mniej chętnych na wejście w jego nielegalne posiadanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy to jest ten niebieski romet z allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 jeśli kwadrat ci się wyrabia to znaczy że masz lipne korby a nie suport tak jak mówiłem wcześniej-zamiast kombinować z isisem daj porządne korby z allegro za 100zł i będzie gites overlap też nie zniknie po założeniu isisa-to znak że masz zwartą ramkę i powinieneś się cieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Przyczaiłem dokładniej i to chyba wina ośki. W sumie na razie z kasą marnie, więc rozglądam się tylko za korbami 140-150mm tylko coś nie mogę ich nigdzie znaleźć O_o; ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Przyczaiłem dokładniej i to chyba wina ośki. W sumie na razie z kasą marnie, więc rozglądam się tylko za korbami 140-150mm tylko coś nie mogę ich nigdzie znaleźć O_o; ... niesamowite! ciekawe czemu .. ;] wejdź sobie na sklep z monocyklami -tam takowe znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HDbomba Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 rurokura, my to się kiedyś spotkaliśmy chyba w Warszawie w metrze centrum - miałem specializeda w kolorze miłości. a, żeby nie obyło OT /z komórki, sorry/: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 wejdź sobie na sklep z monocyklami -tam takowe znajdziesz Dzięki za info, tylko jak do tego mam niby zębatkę zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.