Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

@dunder

No i fajny sprzęcik. Jakie przełożenie, jak się jeździ? Ramka chyba nie za wielka? :icon_wink: Ja bym zmienił tylko oponki na węższe i kierownicę, ta mi się średnio podoba. Ale poza tym to git, liczy się treść a nie forma ;]

Rama jest powiedziałbym bardzo mała i pod koła 24" (ale przynajmniej na mój wymiar). O oponach myślałem, ale ciężko raczej do takich kół dostać coś innego niż standardowe. Kiera może nie jest rewelacyjna ale lepiej balans utrzymać jak jest szersza (proporcjonalnie przy tej ramie dziwnie tylko wygląda) i dzięki mostkowi (tylko ta kierownica do niego pasuje) jest wysunięta w przód przez co nie trzaskam o nią kolanami i mogę się lepiej wychylić do skida niż wcześniej. Fakt faktem, kilka cm mogłaby być krótsza i całkiem prosta na przykład, ew. rogi byłby by najwygodniejsze ale nie chcę w ten rower pakować kasy, bo śmiga się teraz na nim dobrze, a jak już rozbudowywać to od razu lepsze były by koła 28" albo 26" chociaż, a wtedy i rama itd, więc praktycznie nowy rower się tworzy.

Przełożenie 46/18 więc nie jest jakieś bardzo ciężkie, bo z górki trzeba się ostro nakręcić, ale przy bardziej stromych podjazdach idzie się zmachać. Myślę, że jak na razie jest optymalne - ślizgi na asfalcie wychodzą bajecznie, ale jak dorwę jakiś lepszy sprzęt (co zapewne nie nastąpi za szybko) to wtedy pomyślę o mocniejszym.

@dunder

No i fajny sprzęcik. Jakie przełożenie, jak się jeździ? Ramka chyba nie za wielka? :P Ja bym zmienił tylko oponki na węższe i kierownicę, ta mi się średnio podoba. Ale poza tym to git, liczy się treść a nie forma ;]

forma jest treścią a treść jest formą. to tak byśmy przypadkiem nie brali na serio średniowiecznych mądrości tomistycznych :)

oto moje jamajskie kolo - fixafari

img4204.jpg

img4222f.jpg

img4227.jpg

img4167.jpg

od kumpla 'ze strychu':

rama - favorit z poczatku lat 70, naproszkowany

kierka - oldschoolowa japonska robota, lata 80

siodelko - z tego samego roweru co kierka

nowki:

kolka na piastach novatech - wszystko naproszkowane

korby prowheel - naproszkowane

mostek - itm

pedaly z noskami - HTI

blat - shimano

na ostatnim zdjeciu rower mojej kobiety. na piascie torpedo

pozdro

btw owijki - czytalem to na jakims forum, wiec tylko przytocze - w XXI wieku, w dobie ciffow i innych mazidel nie ma najmniejszego problemu z utrzymaniem 'swiezosci';) ja swoja przelece gabka z ciffem raz na tydzien i jest jak nowa, doslownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...