Konik Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 @dunder No i fajny sprzęcik. Jakie przełożenie, jak się jeździ? Ramka chyba nie za wielka? Ja bym zmienił tylko oponki na węższe i kierownicę, ta mi się średnio podoba. Ale poza tym to git, liczy się treść a nie forma ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Rama jest powiedziałbym bardzo mała i pod koła 24" (ale przynajmniej na mój wymiar). O oponach myślałem, ale ciężko raczej do takich kół dostać coś innego niż standardowe. Kiera może nie jest rewelacyjna ale lepiej balans utrzymać jak jest szersza (proporcjonalnie przy tej ramie dziwnie tylko wygląda) i dzięki mostkowi (tylko ta kierownica do niego pasuje) jest wysunięta w przód przez co nie trzaskam o nią kolanami i mogę się lepiej wychylić do skida niż wcześniej. Fakt faktem, kilka cm mogłaby być krótsza i całkiem prosta na przykład, ew. rogi byłby by najwygodniejsze ale nie chcę w ten rower pakować kasy, bo śmiga się teraz na nim dobrze, a jak już rozbudowywać to od razu lepsze były by koła 28" albo 26" chociaż, a wtedy i rama itd, więc praktycznie nowy rower się tworzy. Przełożenie 46/18 więc nie jest jakieś bardzo ciężkie, bo z górki trzeba się ostro nakręcić, ale przy bardziej stromych podjazdach idzie się zmachać. Myślę, że jak na razie jest optymalne - ślizgi na asfalcie wychodzą bajecznie, ale jak dorwę jakiś lepszy sprzęt (co zapewne nie nastąpi za szybko) to wtedy pomyślę o mocniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 koła: miche primato/remerx rama: columbus prace trwają .. w czasie jazdy testowej pogiąłem podsiodłową rurę ,ale już prawie naprawiłem tą usterkę stójki da sie robić .. oi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 @dunderNo i fajny sprzęcik. Jakie przełożenie, jak się jeździ? Ramka chyba nie za wielka? Ja bym zmienił tylko oponki na węższe i kierownicę, ta mi się średnio podoba. Ale poza tym to git, liczy się treść a nie forma ;] forma jest treścią a treść jest formą. to tak byśmy przypadkiem nie brali na serio średniowiecznych mądrości tomistycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 @rurokura: jak na to wsiąść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 @rurokura: jak na to wsiąść? Z drabiny haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 oto moje jamajskie kolo - fixafari od kumpla 'ze strychu': rama - favorit z poczatku lat 70, naproszkowany kierka - oldschoolowa japonska robota, lata 80 siodelko - z tego samego roweru co kierka nowki: kolka na piastach novatech - wszystko naproszkowane korby prowheel - naproszkowane mostek - itm pedaly z noskami - HTI blat - shimano na ostatnim zdjeciu rower mojej kobiety. na piascie torpedo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 bozar jestes z poznania? (foto rowerow pochodza z poznania) wciaz pamietamy twoje słowa "przekaz swojej mamie zeby zwiekszyla Ci limit na neostradzie i zeby wiecej nie przypalala mojej jajecznicy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 foto robione w Poznaniu;) dobrze zgadles. jestem ze stolicy, ale w Poznaniu jakos ladniej (nie obrazajac nikogo z Warszawy;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 aha, co to za pedały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 HTI - tyle wiem:] udalo mi sie upolowac kiedys na allegro. wrzucilem tylko nowe paski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Bardzo przyjemne dla oka kolory ogólne wrażenia estetyczne bardzo na plus. A z innej beczki, jak to jest z żółtą owijką? Mocno się brudzi? Bo moja czerwona po 3 miesiącach już raczej odrzuca niż przyciąga wzrok :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 btw owijki - czytalem to na jakims forum, wiec tylko przytocze - w XXI wieku, w dobie ciffow i innych mazidel nie ma najmniejszego problemu z utrzymaniem 'swiezosci' ja swoja przelece gabka z ciffem raz na tydzien i jest jak nowa, doslownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 mało czerwonego jak na rasta. ale bardzo zgrabny. możesz czerwone zakrętki do osi i śrubki do blatów korby i paski do nosków. wtedy jeszcze bardziej ucieszy oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 wystarczy czerwonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 zawsze można założyć nową owijke co zwiększy morale ładny rower. taki oldskulowy że tak powiem. i faktycznie ładnie to tak jest że jezdzieć stanowi logiczne dopełnienie roweru (kolor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 bozar, pełna za######istość! Lux machina. Wygląda tak ... czysto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Fajny sprzęcior widać ze kolorystycznie dopracowany jak dla mnie bomba malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Heheh. Twoja odp. na mało czerwonego po bandzie zreszta jak i rower. Wszędzie Babilon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 bowery wersja ostateczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornel Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Na początek witam wszystkich. Chciałem się pochwalić swoim nowym sprzętem. rama huragan obręcze DA28 korba stary LX + moja zębatka piasty wyrób własny opony vittoria zafiro itd z niecierpliwością czekam na uwagi zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ładny rowerek ci wyszedł , bardzo mi się podoba korba według twego pomysłu , mam pytanie odnosnie piast, wyrób własny czyli? Czy to aby nie przetoczone novateci do mtb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornel Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 nie to nie są przetoczone novatec'i, piasty są mojej konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 sprzęt piękny, choć szkoda że rama nie jest większa... ale piasty wyrób własny Szacunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Również szacuneczek z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.