CoolBreeze Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 no kierownica na pewno też będzie żółta, jeśli już uporam się z problemem hamulców, no chyba że wrócę do prostej, ale wolałbym tego nie robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Nie warto, mają tylko 27TPI. Poza tym to rower fajny, ale dałbym żółtą owijkę, inne pedały i usunął te naklejki z obręczy. Zależy jaki model, te mają 60TPI: http://www.allegro.pl/item673602248_2_opon...0tpi_zolta.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Nie chciało mi się pisać, rama "nowa" od 4miesięcy zielona pękła, a czerwona była za duża dla mnie/60cm/ więc sprzedałem. Rama Accent/Author ? 58cm Naped: Korba Shimano 600, koronka Novatec (42x16) kontra Dura-Ace Piasty: Novatec, Dura-Ace Obrecze: Accent Roadrunner, przód FIR-szytka Sztyca: Zapieczona Mostek: Accent Kiera: Noname gięta Gripy: Primo Classic Stery: Ritchey Logic Siodelko: Mundialita Pedaly: SR Na rurze podsiodłowej widać czarne coś- jest to mocowanie od błotnika. foto http://img440.imageshack.us/gal.php?g=p1060670.jpg ciemne,ale są. i jeszcze tu http://img190.imageshack.us/i/p1060673.jpg/ -wyrazniejsze. a rama brudna od kleju z naklejek. nie chce mi sie czyścić, wole jeździć. yo yo z poznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 widelec też z tego kompletu? całościowo mi się kojarzy z cannondale track. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Tak,poprzedni właściciel pomalował widelec na ciemniejszy kolor,jego zamierzonym celem było nie zdejmowanie poprzedniego lakieru-żeby wyglądało tak jak teraz. opona z tyłu jak by ktoś pytał to Vee Rubber Kronos - bardzo polecam, jest w rozsądnej cenie. bardzo dużo skiduje, wytrzymała ecmc i pcmc, do dziś na niej jeżdze. najlepsza opona w rozsądnej cenie, nawet ostatnio stwierdziłem że lepsza od Vittorii Zaffiro. minusem jest że wydaje dziwny dźwięk przy skidowaniu. co do cannondale track to chciałbym żeby chociaż troszke go przypominał, jednak ja bardziej jaram się volume cutter'em i miotaniem barspinów których na tej ramie nie moge robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witalski! W związku z moim ostrym dzwonem opisanym w tutaj nowa rama, nowe koło, przeszczep części ze starego ostrego. Rama to customowy triathlonowy Rychtarski 59cmx59cm z widelcem na koło 26 z przodu (w przybliżeniu, gięte rury więc nie wiem jak to-to mierzyć). Rama czeka teraz na wymianęhaków piaskowanie i malowanie, na pewno złoże raport po skończeniu prac. Udało mi się też wyrwać od razu koło 26" na obręczy Mavica GL330 na wiekowej Dura-Ace + szytka. Pytanie do szanownych forumowiczów - jest szansa na kupienie nowej szytki 26"? Teoretyzując ile mogłyby być warte takie koło i rama? Ofkoz za wielki skarb by to-to sprzedawać, ale chciałbym wiedzieć, czy zrobiłem interes życia czy nie BTW w między czasie zebrało się tyle różnych dziwnych części, że chyba wyskładam drugi sprzęt, tym razem chyba singla. Trzymajcie kciuki! Fotki całego stuffu tutaj A tutaj obiecana skasowana Mondia PS. Jakby ktoś był zainteresowany być może jest szansa na drugą identyczną ramę, ale to będą ciężkie boje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Sztyce to chyba przytniesz? ;] Ramka bardzo fajna, choć mogła by być jeszcze bardziej zbita - widelec z mniejszym wyprzedzeniem, żeby takiej "szpary" nie było. No i kolory bym zmienił, bo mi się kojarzą z góralem który mój brat wiele lat temu na komunię dostał. Co do szytki, to polecam kontakt z tym gościem http://bondaruk-triathlon.prv.pl/ nie wiem czy tutaj się odzywał, ale na forum szosowym parę razy był aktywny, więc jeśli chodzi o sprzęt triathlonowy to powinien być obeznany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 szytke 26 a raczej 650 kupisz bez problemu np u pana poręby dystrybutora TUFO , genialnej czeskiej firmy z miejscowości ostrokovice. jakbys miał z tym problem to Continental tez robi o dugascie nie wspominając. ale Tufo to najlepszy wybór jeżeli chcesz jezdzic o tak. ostatnio wisiały takie szytki na allegro długo. najlepiej kup treningową. polecam szytke 25mm TUFO w tym roku takie wypusciło. to pomoże znieśc pewne hmm niewygody takiej ramy:D rame mierz w linii prostej najlepiej. wez nitke i mierz center-center albo jak wolisz to inaczej. piękna rama. piękna:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Wielkie dzięki panowie za pomoc!! Co do cięcia sztycy, oczywiście troszkę przytnę, ale nie za dużo. To może być złudzenie optyczne że ta sztyca tyle wystaje, ta rama z przodu jest naprawdę niziutka, koniec główki ramy jest niecałe 73cm nad ziemią. Generalnie można brodą o krawężnik zahaczyć Co do szpary ona może ulec zmianie, w ramie nie ma sterów, widelec wrzucony na luźno. A swoją drogą od rana troszkę się zmieniło - do powyższego roweru przybyło nowe kółko: Mavic GP4 na piaście Campa Record. Fotos: Tu i następne w galerii Poradźcie drodzy forumowicze - składać to kółko na tej campie (chodzi luźno ale czuć jakby piach w środku, może da się tę piastę rozebrać i czyścić, poprawcie mnie jeśli się mylę, jestem zupełnie świeży) czy na no-namowym wysokim kołnierzu który chodzi gładziutko? Do tego w moje łapki wpadła druga rama - Romet Sport - drogowa wersja torowego Rometa Super. Podobno ta rama brała udział w wyścigu pokoju Foto: O tutaj Plany na najbliższy czas - przełożyć wszystkie flaki ze skasowanej Mondii do Rometa, a Rychtarski powoli powoli kiedyś... Bełchatowskie zadymione pozdrowienia! Ps. Wkrótce pojawi się parę skarbów na w topicu buy/sell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 No ramka od Rychtarskiego soczysta i wypaśna pozazdrościć. Jak przedstawia się koszt wykonania/kupna takiej ramki? Na wiadomym serwisie aukcyjnym pusto i głucho jak chodzi o taką geometrię. Mondię ładnie skasowałeś wciśnij komuś na alle Dlaczego niby romet sport? Przecież na rowerku jest napisane Colnago. Albo o czymś nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ja tam bym szytki na tył nie polecał, chyba że masz bogatego sponsora. A piastę najlepiej rozebrać i zobaczyć czy w środku nie jest zbytnio poturbowana, jak wystarczy łożyska i konusy wymienić to będzie śmigać. Mnie tam jednak stare piasty denerwują bo luzy łapią szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 na tył szytka jak nabardziej spoko no chyba że namiętnie skidujesz. ale szytka kosztuje 70zł wiec zalezy za ile kupujesz opony. szytka = lżjesza obrecz itd wiec bardziej zrywny rower, to pięknie czuć na ostrym. no piaste jak poczyscisz to pojezdzisz. na ostrym toczenie sie piast nie jest az tak bardzo wazne jak na wolnobiegu gdzie szybujesz i od razu czujesz opór. mam np shamala piste ( ) i tam jest taki patent że trzeba mieć specjalny ściągacz do konusów więc nie mam jak zlikwidować luzów. zawsze można jezdzić aż totalnie zajezdzisz element a potem zrobić z tego lampe albo klamke. to też jakaś filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Dlaczego niby romet sport? Przecież na rowerku jest napisane Colnago. Albo o czymś nie wiem. Po co lakierować ubytki jak można przywalić naklejkę Co do reszty opinii - pomyślę, podziałam, dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Teraz moja kolej. Tylko proszę o wyrozumiałość, sprzęt do makrokesz kupiony hmm jakieś 9lat temu za cenę jak dobrze pamiętam było to coś koło 2000 zł obecnych złotych. Ile km on przejechał tego nawet ja nie wiem, awarię he poza przebitą 2 razy dętką to nic nie zostało w nim wymienione do tegorocznych wakacji... a mianowicie zostało wymienione all oprócz ramy i kierownicy koszt części coś koło 2tys zł. Najbardziej jestem dumny z ramy która ma średnicę 50mm i jest ze stali rower przeszedł już nie jedno starcie z innym bikerem, człowiekiem, psem, drzewem nawwet jednego roku przywaliłem w samochód na parkingu bo się zagapiłem i poza wymianą koła rowerowi nic nie dolega, ps. nie wiem ile on waży - nie chce nawet wiedzieć, grunt że jazda sprawia mi ogromną przyjemność. Fotki (robione n73): http://philips.fotosik.pl/albumy/660235.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 zly dzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 @canjorr, wypaśny ten rychtarski, założyłbym do tego byczka, ewentualnie giętą kierę mtb ze sporym wzniosem. Oba będą robione na ostre, czy zastanawiasz się może nad singlem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 W planach baran obcięty na byka, zastanawiam się nad jednym singlem. Nie wiem też czy nie zamienić tego mavica na campa recordzie na jakąś obręcz, ale chyba straci styl @Konik Jaki koszt wykonania takiej ramy to nie wiem, kupiłem za 50zł PS. Jutro Romecik idzie w piach i do pieca, Rychtar czeka na zmianę haków... Pozdrowionko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jak to rozumieć że Romet idzie w piach i do pieca?/ BTW moje kondolencje aporpo Mondi , to był świetny rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 @Elo To znaczy, że czeka na piaskowanie i malowanie proszkowe + wygrzewanie w piecu. Chciałem dodać element grozy Nie wiem co to będzie z Rychterskim, dzwoniłem w parę miejsc, wszędzie horrendalne ceny zmiany haków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jak za tyle wyrwałeś tę ramkę to 150 możesz dać za zmianę haków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jak taki problem z tą ramą, to ją wezmę za zwrot kosztów i będzie po problemie. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Aż tak zdesperowany to nie jestem Opchnę flip-flopa novateca, powinno starczyć na haki A jak nie, to poczeka na lepsze czasy, jak nie teraz to za 15 lat. A pośmigam na romeciku. A co do kosztów to nie wiem o co lotto ale jeden jegomość zaproponował 180-230 a drugi 200, bez nazwisk (bo się panowie Gromada i Rychterski obrażą ). Tu i tu miesiąc czekania. Kryzys finansowy? Świeżak w ekipie? Nie wiem o co chodzi ale żeby dwie stówy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=35032 sprawdź ten temat, może coś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunder Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Moja domowej roboty machina: http://img200.imageshack.us/img200/3460/przodw.jpg http://img200.imageshack.us/img200/3428/bokc.jpg http://img354.imageshack.us/img354/8648/zebatka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foka Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Co do szytki, to polecam kontakt z tym gościem http://bondaruk-triathlon.prv.pl/ nie wiem czy tutaj się odzywał, ale na forum szosowym parę razy był aktywny, więc jeśli chodzi o sprzęt triathlonowy to powinien być obeznany. ja jestem tym gościem ;D ale sie kozacko poczułem jak ktoś kogoś do mnie odsyła. ta rama rychtarskiego jest fenomenalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.