MarcinN Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Naprawdę fajny rower, ładny setup mostkowo-kierownicowy i zdecydowanie dobra decyzja z białą owijką i czerwonymi taśmami. Rzeczywiście sztyca mocno wysunięta, ale jeśli Cię to interesuje to warto wymienić siodełko na bardziej deskowate(płaskie jak np. skn, slr itp.) i/lub też pomalować obręcze na czarno, dzięki czemu ciężar optyczny zdecydowanie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mój nowy mieszczuch http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...ajobrazowy.html http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...lo-i-ruiny.html http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...ostre-kolo.html długość suportu 107 obie klamki hamują przednim hamulcem (prawa ma większy luz,więc to którą klamkę zaciskam zależy od tego, w której ręce trzymam loda lub tego, jakiej reakcji hamulca potrzebuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mój nowy mieszczuch http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...ajobrazowy.html http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...lo-i-ruiny.html http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,57...ostre-kolo.html długość suportu 107 obie klamki hamują przednim hamulcem (prawa ma większy luz,więc to którą klamkę zaciskam zależy od tego, w której ręce trzymam loda lub tego, jakiej reakcji hamulca potrzebuję) Ładny ładny ale ładniejszy byłby bez tych klamek Co to za rama, z jakiej stali? i co to za obręcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ładnie i czysto ci to wyszło, pamiętam tę ramkę na allegro, sam się nad nią wtedy zastanawiałem ten blat stronglight wygląda prawie jak DA ogólnie bardzo estetycznie i.. klasycznie; jestem pewien, że jeździ jak wygląda mastiv: rama to to: http://www.allegro.pl/item638447299_rama_5...lumbus_slx.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 obie klamki hamują przednim hamulcem (prawa ma większy luz,więc to którą klamkę zaciskam zależy od tego, w której ręce trzymam loda lub tego, jakiej reakcji hamulca potrzebuję) Mógłbyś cyknąć fotkę jak to zmontowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ładny ładny ale ładniejszy byłby bez tych klamek Co to za rama, z jakiej stali? i co to za obręcze? Klamki jak klamki, ale jak dla mnie sam hamulec jest najbardziej szpetny... cóż, zgodziłem się go zamontować pod naciskiem rodziny, szefa i "kolegów" z pracy. Rama ta, której aukcję pokazał Horniasty. Travis twierdzi, że może to być pozostałość po Bianchi Obręcze pozostały mi po "starym" ostrzaku Accent Trailflyer.... teraz chyba wybrałbym jakieś inne, bo nie ma sensu ładować w nie opon węższych niż 25 mm (i takie mam), chociaż i tak nie zamierzam zakładać do mieszczucha innych opon ten blat stronglight wygląda prawie jak DA I tyle kosztował Mógłbyś cyknąć fotkę jak to zmontowałeś? Nie ma sprawy, ale dopiero jak wrócę nim z pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 To ja się wtrącę i podpowiem, że na fgg jest tutek jak wykonać takie cuś. http://fixedgeargallery.com/resources/stevens/brakes.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Hej chłopcy i dziewczęta! Nareszcie nadszedł czas, kiedy mogę zaprezentować Wam rumaki z mojej stajni. 1.Ostre: rama: "Eurobike" Hi-ten, podsiodłówka(c-t): 61,5; rura górna(c-c): 55,5; chainstay: 40 (38-41); główka: 18,5; baza kół: 99; kątów dokładnych nie znam, ale są chyba większe od standardowych szosowych, suport o około 1cm wyżej niż w normalnych szosach. Ramka była przerabiana u Gromady i od oryginału różni się tylnym rozstawem widełek(teraz 120mm), skrócony chainstay, haki zmienione na poziome otwarte od tyłu i nieco "obniżone" względem poprzednich, dzięki czemu kąty się zwiększyły i podniósł suport, a do tego przemalowanie na czarny mat(proszkowo). Mimo że rozmiar jest duży i rama z hi-tenu to jeździ się bardzo wygodnie, wszystko się sztywno trzyma. Komponenty: śruba zacisku: miche widelec: accent hi-ten stery: miche na kulkach korba: shimano 2200, 165mm, oryginalnie była anodowana na czarno, ale ją spolerowałem suport: kinex 110mm ze śrubami campagnolo łańcuch: accent za 10zł pedały: stare i ciężkie od górala Giant'a, ale dobrze chodzą noski: author mostek: Cinelli Alter 130mm, z przejściówką na 1cal a-head kiera: District Low 44cm gripy: Dartmoor Flyer sztyca: Accent siodło: author bmx, mimo nazwy ma moim zdaniem kształt bardziej jak do XC koło przód: obręcz: accent roadrunner piasta: accent ride'n'roll szprychy: Sapim(odpowiednik championów) opona: CST koło tył: obręcz: accent roadrunner piasta: mack szprychy: DT Champion opona CST hamulec: Shimano 600 BR-6400 klamka: Diatech Dirt Harry przełożenie: 52:18 waga: niecałe 11kg i jeszcze jedna fotka "w akcji": 2. Singiel: Peugeot Course SS, z tego co się orientuję model produkowany w latach 1979-83, podsiodłówka(c-t): 56; rura górna(c-c): 55; chainstay: 41; główka: 13,5; baza kół: 98. W rowerze zostały wymienione: -widelec - na chromowany Peugeotowski (oryginalny nie wytrzymał kolizji z samochodem); -hamulce - na Dura-Ace BR-7400 (poprzednie Weinmann'y prawie nie odbijały), do tego rozwiercony widelec pod nowsze mocowanie i tylny zamontowany na przód z wydłużonym trzpieniem od Gromady, a przedni zamontowany na tył; -opony - na Michelin Dynamic; -sztyca - na Accent'a (oryginalna SR była za krótka); -siodełko - na San Marco SKN, wiem że trochę nie z epoki, ale poprzednie choć bardzo ładne, było cholernie niewygodne; -mostek - na dłuższy, aczkolwiek również francuski ATAX; -wolnobieg - na jednozębatkowy Dicta; -owijka, na białą; -zacisk przedni na bolt-on, tylna oś wymieniona na pełną na śrubki przełożenie: 52:17 waga: ~9,5kg Jako, że subforum dotyczy singli "w ogóle", dorzucam bonusowo po fotce moich dwóch pozostałych rowerów: 3. Rower do "grawitacyjnych szaleństw" (36:14?)na ramie NS suburban 24" 2008 4. Góral(przerabiany Giant Yukon '04), za czasów kiedy był zrobiony na singla(44:13), teraz jest już "ucywilizowany" z przerzutkami(LX/XT) i amorem Pozdrawiam i zachęcam do komentowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 no tak na początek zapytam się: kiedy ty masz czas na tym jeździć?? tyle rowerów, to trochę ponad przeciętną. Ostre mnie zaskoczylo, sprawdzałem 2 razy czy to na pewno rama eurobike, no i co tak napisałeś... rama bardzo tania i nie wiem czy warta swoich przeróbek, ogólnie to wydaje się, jakby kąty były o wiele bardziej agresywniejsze niż w tej wersji wyjściowej, ale rower naorawde ladnie sie prezentuje... Szkoda tylko że na ramie od SS nie jest zmontowane ostre koło, bo to naprawde ciekawie by wyglądało, o wiele lepiej niz to SS. Świetne sprzęty, życzę dużo czasu na jazde na tych rowerach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jAjO Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 niezły arsenał rowerów do wyboru do koloru szacuneczek ta rama eurobike to jest allegrowa? bo szukam ramki a nie wiem czy na poważnie traktować tą ich rame chciałem jeszcze coś o tą piastę mack-a aaale uciekło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Nie ukrywam, że z czasem jest problem, naszczęście mam możliwość dojeżdżania na uczelnię rowerem, więc dojazdy stają się znacznie przyjemniejsze, w weekend czasem wypadnie się w teren. W tym momencie najgorzej jest z dirtówką, bo już bardzo długo na niej nie jeździłem i nadal nie jest to ukończony projekt, poza tym człowiek się starzeje i nie chce mu się zasuwać na hopy na niskim siodełku jak już się przyzwyczaił do szybkich rowerów . Zapomniałem dodać, że choć rama jest marki eurobike to nie jest tą samą ramą sprzedawaną na allegro, tą kupiłem z drugiej ręki za grosze w zeszłym roku i początkowo miała zwykłe kąty szosowe i dłuższe widełki ze skośnymi hakami. Wiem, że niektórymi taki mezalians może nie pasować, ale wrażenia z jazdy utwierdzają mnie w przekonaniu, że to była dobra decyzja. Peugeota chciałem utrzymać w duchu bardziej klasycznym i nie chciałem katować go przeróbkami na ostre, w dodatku dochodzą takie pierdoły jak np overlap, mocno aerodynamiczna pozycja co utrudniałoby jazdę/skidy, poza tym nie ma to jak sobie pozapier**** z pełnym komfortem psychicznym mając dwa hample i możliwość pochylania się w zakrętach, ostre nie daje takich wrażeń, choć rekompensuje innymi zaletami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Peugeota chciałem utrzymać w duchu bardziej klasycznym I chwała Ci za to Bardzo ładny ten Peżocik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Pozostając w temacie Peugeota, wszyscy chyba wpadli dziś na, prezentowany już tutaj wcześniej, sprzęt ot travisb na fgg.com http://fixedgeargallery.com/2009/june/13/D...an-Larson_3.htm tak jak poprzednio, ładne zdjęcia i bardzo dobrze skomponowany rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Pozostając w temacie Peugeota, wszyscy chyba wpadli dziś na, prezentowany już tutaj wcześniej, sprzęt ot travisb na fgg.com http://fixedgeargallery.com/2009/june/13/D...an-Larson_3.htm tak jak poprzednio, ładne zdjęcia i bardzo dobrze skomponowany rower Dzięki ;-) Sam jestem trochę zaskoczony, że dopiero teraz pojawił się na FGG. Maila do Dennisa wysłałem już dobry miesiąc temu i wczoraj chciałem ponownie wysłać, bo pomyślałem, że gdzieś go wcięło. Wchodzę na FGG a tu moje pędzidło :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreeze Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja już kiedyś pokazywałem swojego sprzęta, ale miałem w planach sporo modernizacji. Pierwsza to zmiana kierownika z prostego na barana, ale nie wiem czy mu to na zdrowie wyszło. Rama to prawie 60cm. a kierownica ma szerokość 40cm Średnio mi się na tym teraz jeździ, ale może to kwestia tego że nie przyzwyczajony jestem do tak niskiej pozycji. Czy wg. was ta kierownica nie jest za nisko?? Co jeszcze radzicie zmienić?? A przy okazji, to jest single-speed a nie ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 wysokość kierownicy jest git tylko jest źle ustawiona... ustaw tak żeby te dolne rączki były w poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezdred Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 a mi się zdaje, że wysokość kierownicy to rzecz indywidualna . Jak dla mnie siodełko opuszczone do dołu jest niewygodne bo preferuje poziomo, żeby się nie zsuwać ale kwestia gustu. Jak masz wrażenie ze kiera za nisko to może spróbuj przesunąć siodełko do przodu...i zobaczyć jak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 @CoolBreeze, fajnie się komponuje żółty pancerz i siodło z czarną ramą, tak jak mówi mastiv przydałoby się zmienić kąt ustawienia kierownicy, może dolny chwyt zupełnie poziomo to lekka przesada(wtedy nad klamkami sie źle trzyma), ale zmiana na zbliżony do poziomego powinna zwiększyc wygodę, wysokość kierownicy jest dobra, u mnie jest chyba jeszcze niżej niż u Ciebie i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Tak tylko krótko odnośnie mojego hamulca http://rwm.org.pl/relacje/index.php?pobierz-zdjecie,89346 To jeszcze nie jest wersja finalna, ale obecnie cierpię na chroniczny brak czasu... nawet na Puławy nie pojadę :-(( Tak na marginesie, na FGG pojawiło się moje stare OK, nowego jeszcze nie wysyłałem: http://fixedgeargallery.com/2009/june/13/D...an-Larson_6.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreeze Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ma byc jeszcze żółta owijka, no i myślałem o żółtych obręczach kół ale chyba jednak sobie daruję. Poza tym cały czas mnie te hamulce wkurzają i chciałbym założyc to torpedo ale jeszcze się zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Owijka żółta jak najbardziej, z obręczy bym zrezygnował, bo co za dużo to nie zdrowo, lepiej już opony z niedużym żółtym paskiem(np. maxxis detonator). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 (np. maxxis detonator). Nie warto, mają tylko 27TPI. Poza tym to rower fajny, ale dałbym żółtą owijkę, inne pedały i usunął te naklejki z obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreeze Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Na razie myślę czy by tego torpedo nie założyć, a wtedy i pancerze znikną Faktycznie, obręcze to może będzie przegięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Nie warto, mają tylko 27TPI. Poza tym to rower fajny, ale dałbym żółtą owijkę, inne pedały i usunął te naklejki z obręczy. No to może Vittoria Rubino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Kolorowe pancerze wyglądają przyzwoicie gdy w sprzęcie jest więcej akcentów w tym samym kolorze. Samo siodło, to chyba za mało. Choć mnie osobiście nie bardzo podoba się połączenie czerni, żółci i srebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.