Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziękuję za ciepłe słowa :D

Ivan, foty robione są moim PDA więc to tylko 2mp i optyka do "pupy" dlatego taka jakość. Lepsze będą jak przywiozę po świętach aparat z miejsca zameldowania w Bydgoszczy do miejsca zamieszkania w Poznaniu.

Co do łańcucha to rzeczywiście jest krótki, choć na zdjęciach wygląda gorzej niż jest bo haki wystają po około 2mm za nakrętkę czyli oś siedzi jakieś 7mm w haku. Raczej dorzucę jedno ogniwo.

elberet, co do owijki to mam jakiś uraz do cinelli którą używałem w MTB, brudziła się, strasznie łuszczyła i ogólnie była FEE, więc jak znasz może jakąś trwałą i tanią to może się skuszę.

Grabarz, zadajesz trudne pytania :D Korby najstarsi Indianie nie są w stanie zidentyfikować. Wszystkie podejrzenia prowadzą do stwierdzenia iż jest to produkcja bratniego narodu radzieckiego. Ogólnie korba miała blaty 52 i 44, ma proste ramiona i długość 170mm

Co do napisu Ritchey Carbon WCS na mym chromo-molibdenowym sztućcu to nakleiłem go ponieważ przyjaciel który ujeżdża rame Destroyera do ostrego ma na widelcu wielkie "rock shox" więc trzeba było mieć coś bardziej lansiarskiego :P

faktycznie na żywo ciekawie to kontrastuje.rama to niestety alu,hebelki były ale wywaliłem-jak ostro to ostro(początkowo trochę kłopotów przy hamowaniu ale teraz jest ok).

do wymiany siodełko,kierownica (będzie prosta)

ogólnie przyjąłem taka koncepcje (tylko ze z białymi kołami)

2215254680886f398e61o.jpg

1988 Haro Team Sport Giant Bowery

Może nie ostre, ale za to mój pierwszy rower na kołach 28" i singiel.

Parę słów wyjaśnienia. Miało być ostre koło, ale z powodu poziomych haków, kasy i przede wszystkim dbałości :) o moje kolana postanowiłem zbudować singla.

Koszt to 1kPLN, a waga 9kg, co uznaję za niezły wynik.

Foty (beznadziejne, potem wstawię lepsze i z rozpiską wagową co do grama :D)

40a7c0d329163cbfm.jpg

4e158edbc0ce6cc8m.jpg

Sugeruję test bojowy o wdzięcznej nazwie Kaszebe Runda :)

Napisz, proszę, jak Ci się rama Krossa prowadzi, bo opienii zazwyczaj nie ma pochlebnych.

Mam nadzieję, że Twój rowerek zachęci także singlistów do prezentacji swoich sprzętów.

YOU ONLY NEED ONE!

Może nie ostre, ale za to mój pierwszy rower na kołach 28" i singiel.

Parę słów wyjaśnienia. Miało być ostre koło, ale z powodu poziomych haków, kasy i przede wszystkim dbałości ;) o moje kolana postanowiłem zbudować singla.

Koszt to 1kPLN, a waga 9kg, co uznaję za niezły wynik.

też jestem bardzo zainteresowany informacją na temat tej ramy. Chcę złożyć szosę na zamówienie kumpla i to jest jedna z moich opcji.

Za dużo powiedzieć nie mogę, przejechałem 125km na niej i jest to moja pierwsza szosa, tak więc zupełnie inne odczucia w odróżnieniu od MTB jednak wrażenia zajefajne. Ważę 55kg, więc co do sztywności to za wiele powiedzieć nie mogę, dla mnie wszystkie ramy są sztywne. W rozmiarze 21,5" (56cm) waży 1967g z hakiem. Rama co tu nie mówić, jest dość długa, mi to nie przeszkadza, innemu może tak. Rama pod stery zintegrowane, proponuję kupić z płytkimi miskami, bo ma płytkie zagłębienie. Użytkownik hudy ma ramę z rozstawem 135mm, a ja 130mm. ;) Mogę jeszcze poradzić, by kupić hamulec na tył z długimi ramionami, bo te z krótkimi będą nie pasowały i klocki będą "na oponie", a nie obręczy.

Jak coś to pytać i pisać, jak coś wiedział to z chęcią odpowiem.

P.S Talentu do pisania nie mam, ale postarałem się to opisać, mam nadzieję, że zrozumiecie! :)

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry. Jak dotąd tylko czytałem ostrokołowe tematy. Teraz może coś napiszę.

Niedawno skończyłem składać swoje ostre koło:

43822f4f107e5813.jpg

cdc39c3ae2269a9f.jpg

fde8c5cb1b207a3d.jpg

77ab79ff418bb083.jpg

f1c01d083b39dda7.jpg

Połączenie czerni i srebra z dodatkiem czerwieni, tyle o kolorach.

Rama i widelec stalowe. Przełożenie 52 x 18. Zaplot kół: 3 Leading 3 Trainling.

Co o moim rowerze sądzą znawcy tematu?

Dzięki lajtspid.

To jest rama z eurobike'u za 29 zł, widziałem że jest o niej temat. Kupiłem ją bo jest tania i na początek jest w sam raz. Ta klamka to stara klamka szosowa weinmann, zamontowana trochę inaczej :-)

KAZUMI również tyle koło jest zaplecione w ten sposób. Nie narzekam na brak sztywności kół, jednakże dystans jest niewielki i na razie nic szczególnego nie mogę powiedzieć.

Koła sobie sam zaplotłem jak również wycentrowałem, taki jestem sprytny. Zaraz założę stosowny temat, w którym pokaże jak należy to robić, być może więcej osób tym zainteresuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...