elberet Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Gdyby tak zmienić gripy na owijke to cud miód orzeszki. Napis na widelcu mnie rozgromił..Ritchey Carbon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Przyznaję, że nie potrafię być obiektywny, bo uwielbiam Jaguary i Huragany A Ritchey Carbon oznacza pewnie stal węglową Co to za korbka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Dziękuję za ciepłe słowa Ivan, foty robione są moim PDA więc to tylko 2mp i optyka do "pupy" dlatego taka jakość. Lepsze będą jak przywiozę po świętach aparat z miejsca zameldowania w Bydgoszczy do miejsca zamieszkania w Poznaniu. Co do łańcucha to rzeczywiście jest krótki, choć na zdjęciach wygląda gorzej niż jest bo haki wystają po około 2mm za nakrętkę czyli oś siedzi jakieś 7mm w haku. Raczej dorzucę jedno ogniwo. elberet, co do owijki to mam jakiś uraz do cinelli którą używałem w MTB, brudziła się, strasznie łuszczyła i ogólnie była FEE, więc jak znasz może jakąś trwałą i tanią to może się skuszę. Grabarz, zadajesz trudne pytania Korby najstarsi Indianie nie są w stanie zidentyfikować. Wszystkie podejrzenia prowadzą do stwierdzenia iż jest to produkcja bratniego narodu radzieckiego. Ogólnie korba miała blaty 52 i 44, ma proste ramiona i długość 170mm Co do napisu Ritchey Carbon WCS na mym chromo-molibdenowym sztućcu to nakleiłem go ponieważ przyjaciel który ujeżdża rame Destroyera do ostrego ma na widelcu wielkie "rock shox" więc trzeba było mieć coś bardziej lansiarskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mnie się udało złożyć jak najniższym kosztem coś takiego: Bazą był Romet Orkan, ale zdążyłem już rozwalić na ostrym tą ramę i teraz jest od MTB przerobiona przecinakiem do metalu i pilnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 jest naprawde szpetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 jest naprawde szpetne Zgadzam się z Tobą ale ważne że śmiga i to się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 W pewnym sensie to celowy zabieg antykradzieżowy Jego przeznaczenie to jazda po mieście, a nie konkurs piękności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 masakryczny paździerzak!!!! Oby wytrzymal dluzej niz sp Orkan... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 moje pierwsze ostre )).będzie jeszcze kilka zmian ale już się pochwale... powstał na bazie gianta bowery,koła pure messenger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Coza czarnuch Dobrze ze kola ( z reszta bardzo przyjemne) kontrastuja z rzeszta... Tak na dziendobry bez hebelka? Ta rama to chyba alu bo takie rurska grubasne... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 faktycznie na żywo ciekawie to kontrastuje.rama to niestety alu,hebelki były ale wywaliłem-jak ostro to ostro(początkowo trochę kłopotów przy hamowaniu ale teraz jest ok). do wymiany siodełko,kierownica (będzie prosta) ogólnie przyjąłem taka koncepcje (tylko ze z białymi kołami) 1988 Haro Team Sport Giant Bowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 grubo to mi się podoba!! NAPRAWDE. Tylko jeszcze przekręć mostek na minus i będzie bardziej agresywnie PROPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 no..no...gratuluje ptx, że wreszcie złożyłeś sprzęta i to w dodatku "na bogato" akurat osobiście bardzo nie przepadam za bowery, ale alu jest wporządku moim zdaniem, bo lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Może nie ostre, ale za to mój pierwszy rower na kołach 28" i singiel. Parę słów wyjaśnienia. Miało być ostre koło, ale z powodu poziomych haków, kasy i przede wszystkim dbałości o moje kolana postanowiłem zbudować singla. Koszt to 1kPLN, a waga 9kg, co uznaję za niezły wynik. Foty (beznadziejne, potem wstawię lepsze i z rozpiską wagową co do grama ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Bardzo schludny rowerek, tylko mi się trochę te naklejki na ramie nie podobają. Singiel też fajna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Sugeruję test bojowy o wdzięcznej nazwie Kaszebe Runda Napisz, proszę, jak Ci się rama Krossa prowadzi, bo opienii zazwyczaj nie ma pochlebnych. Mam nadzieję, że Twój rowerek zachęci także singlistów do prezentacji swoich sprzętów. YOU ONLY NEED ONE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foka Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Może nie ostre, ale za to mój pierwszy rower na kołach 28" i singiel. Parę słów wyjaśnienia. Miało być ostre koło, ale z powodu poziomych haków, kasy i przede wszystkim dbałości o moje kolana postanowiłem zbudować singla. Koszt to 1kPLN, a waga 9kg, co uznaję za niezły wynik. też jestem bardzo zainteresowany informacją na temat tej ramy. Chcę złożyć szosę na zamówienie kumpla i to jest jedna z moich opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Za dużo powiedzieć nie mogę, przejechałem 125km na niej i jest to moja pierwsza szosa, tak więc zupełnie inne odczucia w odróżnieniu od MTB jednak wrażenia zajefajne. Ważę 55kg, więc co do sztywności to za wiele powiedzieć nie mogę, dla mnie wszystkie ramy są sztywne. W rozmiarze 21,5" (56cm) waży 1967g z hakiem. Rama co tu nie mówić, jest dość długa, mi to nie przeszkadza, innemu może tak. Rama pod stery zintegrowane, proponuję kupić z płytkimi miskami, bo ma płytkie zagłębienie. Użytkownik hudy ma ramę z rozstawem 135mm, a ja 130mm. Mogę jeszcze poradzić, by kupić hamulec na tył z długimi ramionami, bo te z krótkimi będą nie pasowały i klocki będą "na oponie", a nie obręczy. Jak coś to pytać i pisać, jak coś wiedział to z chęcią odpowiem. P.S Talentu do pisania nie mam, ale postarałem się to opisać, mam nadzieję, że zrozumiecie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartmanin Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 hej..od niedawna jestem w posiadaniu singlespeed'a Cannondale Capo..ostatnio zrobilem nim 70km w gorskich okolicach Walbrzycha..kolanka troche bolaly..ale dalo rade..pozdrawiam.. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/U_OhaA...feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shem Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Dzień dobry. Jak dotąd tylko czytałem ostrokołowe tematy. Teraz może coś napiszę. Niedawno skończyłem składać swoje ostre koło: Połączenie czerni i srebra z dodatkiem czerwieni, tyle o kolorach. Rama i widelec stalowe. Przełożenie 52 x 18. Zaplot kół: 3 Leading 3 Trainling. Co o moim rowerze sądzą znawcy tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Żaden ze mnie znawca ale powiem tak: podoba mi się kolorystyka całości, ale nie podoba geometria tej ramy (BTW napisz coś więcej o niej). edit: ale oldschoolowa klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shem Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Dzięki lajtspid. To jest rama z eurobike'u za 29 zł, widziałem że jest o niej temat. Kupiłem ją bo jest tania i na początek jest w sam raz. Ta klamka to stara klamka szosowa weinmann, zamontowana trochę inaczej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Shem w rowerze najbardziej mi się podoba przednie kolo Jak z jego sztywnością i wytrzymałością ?? Pewnie musisz trochę pośmigać by to stwierdzić więc czekam na relacje z testów A zdrać tajemnice kto Ci je zaplótł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Cos cicho tu na forumie po weekendzie. A więc na rozruszanie przedsmak tego, co pokażę szerzej dziś późnym wieczorem ... ;-) Ave! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shem Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 KAZUMI również tyle koło jest zaplecione w ten sposób. Nie narzekam na brak sztywności kół, jednakże dystans jest niewielki i na razie nic szczególnego nie mogę powiedzieć. Koła sobie sam zaplotłem jak również wycentrowałem, taki jestem sprytny. Zaraz założę stosowny temat, w którym pokaże jak należy to robić, być może więcej osób tym zainteresuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.