bonton Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 maiłem campy pista, ale zgubiłem dwie za drogi badziew na miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Trzeba podklejać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 serio, gubicie śruby od korb? to nie czujecie np. że zrobił się luz podejrzany i warto sprawdzić? no bo bez przesady, nie luzują się w 5 minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 No właśnie nie było czuć. Blat miałem na chama wciśnięty w pająk, więc nie latał, a śrubki sobie odfrunęły. A fajne były, Sunrace jakieś, niższe niż ich zamienniki z SH600, które teraz muszę mieć z podkładkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 serio, gubicie śruby od korb? to nie czujecie np. że zrobił się luz podejrzany i warto sprawdzić? no bo bez przesady, nie luzują się w 5 minut... ...faktycznie brzmi dziwnie, ale miałem kiedyś korbę Shimano 105 i śrubki noname, po jakimś kilometrze na bruku zawsze się odkręcały bez względu na to jak mocno były przykręcone. Nigdy mi się to nie działo w śrubkach sygnowanych Shimano, Stronglight, więc to chyba kwestia gwintów i spasowania - precyzji wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jak jedna śruba wypadnie, to nie robi się duży luz. nadal 4 trzymają mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 U mnie np. konsekwencje zgubionej śrubki były dużo większe. Były to stalowe kominy i również blat w korbie siedział mi dosyć ciasno co uniemożliwiało wyczucie od razu luzu. Porobiły mi się luzy, a kiedy jedna z nich wypadła zaraz potem złamał mi się ząbek w blacie i zerwał łańcuch więc znalazłem się w kiepskiej sytuacji ale jakoś się zatrzymałem przed skrzyżowaniem - dlatego pomysł z podklejaniem jest całkiem niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja w napędach jednorzędowych używałem śrub do haków-taka sama średnica, tylko krótsze...nigdy nic mi się nie poluzowało, a używałem tego w ostrym, w mtb do streetu...nigdy, nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja miałem vincere śrubeczki w całym rowerze, zdawały egzamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Po rowerze marianoitaliano trudno cokolwiek pokazywać, ale ponieważ kupiłem od mariano sztycę to pokażę sztyce zamontowana w moim Bozonie Rower ewoluuje już ze dwa lata i pewnie na tym się nie skończy Na dzień dzisiejszy w skład wchodzą: Sztyca: Kalloy aero Rama: szosowa Leto na rurkach Reynolds 531c (przemalowana proszkowo) Stery: Shimano 600 Mostek i kierownica: 3ttt Owijka : Brooks Klamka: przełajowa Tektro (nie pamiętam symbolu, ale jeśli ktoś potrzebuje to mogę odnaleźć) Hamulec: Modolo Corsa Suport: Shimano BB-UN54 (trudno o suport 107mm na włocha) Korba i blat : FSA F.Gimondi 48T (na wąski łańcuch) Pedały: Wellgo RO-25B (noski wellgo) Obręcze: Mavic MA2 Szprychy: Sapim Leader (to pierwsze koła jakie sam składałem więc wolałem nie ryzykować z droższymi) Piasta tył: Sturmey-Archer (flip-flop niestety), Koronka noname 17T na wąski łańcuch Piasta przód: Shimano 105 (myślałem żeby dokupić S-A do kompletu, ale tą dostałem w dobrym stanie razem z obręczami) Siodło: Brooks Swift Łańcuch: zdaje się że KMC Z610 (wąski) Uff.. to chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.