marianoitaliano Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Dziękówka za pozytywne komentarze. Ile dałeś za obręcze? Nie tańsze byłyby jakieś chińskie karbony? A te obręcze pewnie są z tej samej fabryki co chińskie no name, tylko że są sygnowane Miche. To tak. Jak kupować nowe karbonowe obręcze to oczywiście że ściągać taniej z Azji, w większości przypadków się sprawdzają. Ja kupiłem używki od gościa który używał ich tylko w wyścigach. Nie wiem czy obręcze miche są z tych samych fabryk co chińczyki, ale te to chyba trochę wyższa półka bo poprzedni właściciel kupił je nowe razem z ramą FRW od profesjonalnej grupy kolarskiej miche team. Podejżewam że oni jeżdżą na innych obręczach niż można kupić w necie. Szukałem dużo i nigdzie nie znalazłem identycznych. A najbardziej podobne do moich kosztowały prawie 800euro za komplet ja zapłaciłem dużo dużo mniej, ile to tajemnica ale taniej nawet niż bym brał chińczyki. mam jego zdjęcia na twardzielu. Miło czytać hehe Druga sprawa, za srebrno na korbie, uderzyłbym w chociażby alu śrubki czarne. Masz rację. Nie zastanawiałem się za bardzo nad tym, jarałem się tylko tym że tak ładnie się skomponował tyn blat z korbą i że udało mi się zdjąć z niego anode i wypolerować, bez usuwania nawet najmniejszych napisów. Spróbuję z czarnymi śrubkami. ja bym dał złote akcenty tu Kiedyś był taki pomysł żeby wszystko co z polerowanego alu zrobić na złoto. Jeszcze z tymi srebrnymi obręczami, żeby wszycho było złote. Ale nie mam żadnej zaprzyjaźnionej galwanizerni w pobliżu. 24h? poka poka No njs =36 oczek Te piasty z tego co pamietam wychodziły 28 32 i 36. 24 nie produkowali. marianoitaliano jak wagowo te kółka stoją? I jak niesie na szytkach z niską wagą kółek i jak z ich sztywnością? Teraz ważą około 1320g komplet (560 przód, 760 tył). Będzie ponad 100g lżej bo na tył wpadnie mack 24h. A jak niesie to już kaemes napisał Jest rewelacja, trudno nawet opisać, nie czuć w ogóle kół.
Tad3k Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Kiedyś był taki pomysł żeby wszystko co z polerowanego alu zrobić na złoto. Jeszcze z tymi srebrnymi obręczami, żeby wszycho było złote. Ale nie mam żadnej zaprzyjaźnionej galwanizerni w pobliżu. http://www.tadgen.pl/ Napisałem do nich i powiedzieli mi, że za chromowanie ramy chcą 150zł, gdzie w Warszawie znalazłem mistrzów, którzy zrobiliby to za 1400zł Najtaniej w stolicy znalazłem chyba za 400zł. Trzeba wyłożyć jeszcze kasę na przesyłkę, ale myślę, że warto, patrząc na ceny innych zakładów. Niedługo puszczę do nich paczkę, tylko musi jeszcze sztyca dojść. Trochę pojeżdżę i zobaczę czy wszystko się kupy trzyma. Jeżeli jesteś zainteresowany, to dam Ci znać co i jak z jakością Co do Twojego roweru, też jestem jego fanem
bonton Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 No njs =36 oczek Te piasty z tego co pamietam wychodziły 28 32 i 36. 24 nie produkowali. ja to wszystko wiem. dlatego chce zobaczyć bliżej jak masz zaplecione koło z piastą 36h do obręczy 24h.
Hablababla15 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Niedługo puszczę do nich paczkę, tylko musi jeszcze sztyca dojść. chcesz chromować aluminiową sztycę, bo chyba nie kupiłeś stalowej rurki kanalizacyjnej ?
Tad3k Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Mówiłem tylko i jedynie o chromowaniu stalowej ramy. Części wysyłam razem z ramą, bo u tych samych ludzi będę je anodował. Myślę, że łatwo się domyśleć
Hablababla15 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 myślę że nie łatwo się domyśleć anodowania skoro mówisz o chromowaniu.
bobbudowniczy Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 chcesz chromować aluminiową sztycę, bo chyba nie kupiłeś stalowej rurki kanalizacyjnej ? Alu też da się chromować. Dla przykładu obręcze h+son są chromowane.
Hablababla15 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 tak wiem o tym, ale po co to robić skoro można wypolerować co jest dla mnie dużo efektywniejsze.
bobbudowniczy Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 polerka wygląda inaczej niż chrom. przed chromem i tak przedmiot trzeba wypolerować na lustro bo chrom nie wypełnia rys i zadrapań. nie ciągnijmy tego tematu tutaj bo se bałagan robi.
Varg Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 kwestia tego jak będzie wyglądać ten chrom i czy przygotują tą rame odpowiednio pod chrom. znam mistrzów co i za 20zł Ci rame pochromują ale co z tego
marianoitaliano Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 bonton Napisałeś o piaście i 24h. H to hole czyli otwór, a piasta nie ma 24 otworów tylko 24 szprychy. Dlatego zrozumieliśmy to inaczej. Nie ważne Co do zaplotu to żadnej filozofii nie ma. O 1/3 szprych mniej więc co trzeci otwór na piaście ominięty. Oblicza się też normalnie, tylko wynik zaokrąglamy w dół, bo szprychy muszą być delikatnie krótsze niż w piaście 24h. Wszystko widać na zdjęciu tylnej piasty. Tam gdzie jest pusta dziurka, otwory w piaście 24 byłyby bliżej siebie. W naszym przypadku są trochę rozjechane, stąd krótsze szprychy. Najgorszą sprawą było to że nie ma w Polsce lekkich szprych w długości którą potrzebowałem (z wyłączeniem takich po kilkanaście złotych sztuka, bo w takich nie szukałem). Lasery mam prosto od polskiego dystrybutora i nie ma możliwości zamówienia tej długości w Polsce. Chciałem koło zaplatać na dwa krzyże. Przy tak małej ilości szprych, kąt ich krzyżowania jest podobny wtedy do kąta jaki jest przy trzech krzyżach na 36 szprychach. Nie miałem innego wyjścia i zaplotłem na trzy krzyże, więc kąt krzyżowania jest bardzo duży. Myślałem że będzie przez to jakoś miękko, ale nic takiego nie odczuwam. Gdybym miał wybór to bym dał dwa krzyże na tył. Oprócz (pewnie pozornie) większej sztywności, odpadło by jeszcze (dosłownie) kilka gram na kole Tad3k Z anodowaniem na złoto dałem sobie spokój. Ale w przyszłości na pewno czeka mnie chromowanie, co najmniej stalowego mostka. Wątpię żeby za te pieniądze co mówisz, wyszła ładna i trwała powłoka. Do tego nie widzę na tej stronie - co podałeś - usługi chromowania, chyba że technicznie to jakoś inaczej się nazywa. Ale zobaczymy. Jak wrócą twoje części to zrób zdjęcia i pokaż na forum.
Tad3k Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Chrom za 20zł, no ładnie Na stronie nie mają tego napisanego, ale zadzwoniłem i okazało się, że chromuja. Jest to jakaś wieś, więc myślę, że będzie ok. Oni zupełnie inaczej cenią pracę i są staranni (tym bardziej na wschodzie), nie tak jak w większych miastach :/
marianoitaliano Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Za srebrno na korbie, uderzyłbym w chociażby alu śrubki czarne. rower bardzo ciekawy ale widziałby mi się jakiś ciemny akcent w korbie, ale to już niuans
magik2208 Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 dartmoorowski lancuch azurowy i alu srubki? uwazaj
Hablababla15 Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Przez to, że te korby kiedyś były moje twoje ostre podoba mi się jeszcze bardziej, jest świetne!
marianoitaliano Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 dartmoorowski lancuch azurowy i alu srubki? uwazaj Dartmoorowski to ty jestes. A sruby tez nie alu.
marianoitaliano Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Spoko Nie mówię też że ten łańcuch niezniszczalny, ale mam wielkie zaufanie do zwykłego K710, a ten niby trzyma podobnie. A co do aluminiowych śrubek, to myślicie że jest możliwość ich zerwania? W sensie - czy znacie przypadek żeby kogoś zawiodły. Mam w domu śruby z aluminium, możliwe że będą w następnym rowerze i teraz się zastanawiam. W lekkich korbach z wyższych półek, są stosowane takie rozwiązania? Muszę sprawdzić.
magik2208 Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Mi w ostrym strzelily dwie na na jednym podjezdzie, srubki od duracza :x
Pasiasty Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Mi same wypadły. A były dobrze dokręcone. Dobrze, że się skumałem w porę.
Varg Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 w PRLU w klubach torowych skrecali blaty na aluminiowe śrubki własnej produkcji i hulało i walczyło. wiec nie pierniczyć mi tu
magik2208 Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Mi strzelily, jak poszedlem do sklepu to byly tylko alu i kolega nie chcial wrecz sprzedac Teraz mam stalowe campy i mam to gdzies. Zapewne tez wiele zalezy od stopu, jak fizik przedstawia swoje alu jako lzejsze i wytrzymalsze od tytanu.
Varg Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 też mam campy pista. ale chetnie bym zalozyl czerwone z alu
Pr5Rider Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 i w mtb i szosie miałem alu śrubeczki bo przecież każdy gram się liczył ... jeździłem bardzo dużo i na zawodach i rekreacyjnie, i ani razu nie zgubiłem ani nie urwałem tych śrubek czy kominów, więc nie wiem co wy za teorie macie. Pewnie źle dobrane rozmiary ew źle były dokręcone. PS- teraz korba wygląda o niebo lepiej SZTOS !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.