MarcinN Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 W osobówkach jest chyba koło 5 barów tylko jeśli pamiętam, najlepiej pompować w zaprzyjaźnionym serwisie Twój rower określiłbym jako niezły misz masz jeśli chodzi o kolorystykę ale czyni go to również dość oryginalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Twój rower określiłbym jako niezły misz masz jeśli chodzi o kolorystykę ale czyni go to również dość oryginalnym. Jeżeli chodzi ci o zielonego framepada vs czerwona rama to jakoś to specjalnie nie wygląda ale wziąłem go od swojej starej zielonej ramy w której tam pasował, teraz jezdze bez niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslaq Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 auta maja ok 2.2 / 2.4 bara, ja za czasow smigania na bmx pompowalem pod 3.5 -4.5 bara i snejkow nie mialem (tyle ze opona szersza byla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 a oto mój sprzęt w fazie budowy do zmiany: mostek (ten za krótki) przedni hamulec (klocki nie dosięgają obręczy) tylne koło te jest ciężkie i ma mega bicia, brak powierzchni płaskiej dla klocków korba (chyba ośka jest krzywa) no i wywalenie wolnobiegu Ogólnie ten projekt nazywa się ostre ze złomowych części (na razie wszystkie graty pochodzą z przepastnej piwnicy taty ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 zasadnicze pytanie: po co ci tylny hamulec w ostrym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 żeby hamować... Co złego jest w tylnym heblu w napedzie ostrokołowym? Jak dla mnie NIC... I prosze nie wyskakuj tylko z buńczucznym: że od hamowania z tyłu na ostro to masz skida. Najgorsze jest jak ludzie wpadna w jakieś utarte schematy i stereotypy. Tylny hebel w ostrym... apfeee... Rogi do gietej kiery... ZGROZA!!! Do przodu nikodem Szkoda że lakier taki schłamstany masz na ramce bo byłby szykownie klasyczny... Wiecej otwartosci umysłowej, szczególnie na progu Nowego Roku! Dużo OSTREGO w 2009! OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 nie rzucaj sie btw, tylny hamulec ani wyglada ani dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 rower git, z resztą jak każde ostre, liczą się intencje i zajawka, a co do hamulca to może i działa, ale przeciez to ma być rower prosty, nie skomplikowany, a tylny hamulec coraz bardziej go komplikuje ale też to kolejny stereotyp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Oj ludziki, ludziki... A jak kogo dobrego prosilem: więcej otwartości umysłowej. Wygladu tylnego hamulca nie podejmuje gdyż de gustibus non disputandum esto, ale zastanawia mnie dosc kontrowersyjna opinia ani dziala Ciekawostka No i tak na marginesie Kolego Bardzo Sympatyczny nie przeprowadzaj tak daleko idącej nadinterpretacji. Jeszcze nie widziales jak ja się rzucam OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 przypominam ze to nie jest forum do wylewania swoich zali, jak chcesz sie wyzyc to zrob to gdzie indziej bo zachowujesz sie jak dzieciak z burza hormonow ktory ze zwyklej blahostki robi flame'a kwestia tylnego hamulca jest mniej estetyczna a bardziej teoretyczna i prosze tutaj o wiecej otwartosci umyslowej panie hipokryto kanon, nie kanon - tym sie absolutnie nie kieruje a jak juz zostawiasz sobie tylny hamulec to moze po prostu zrob z tego singla, chociaz przejsciowo - jak sie nie spodoba to zakleisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 na razie rower nawet nie jeździ -ciągle w budowie i szperanie części Rower ma mi służyć głównie do jeżdżenia do szkoły itp. taki roboczy wół z hamulca nie zrezygnuje przynajmniej na starcie, jak nauczę się dobrze panować na tym złomkiem się zastanowię ps. znalazłem w piwnicy zębatkę nakręcaną 18z ale jest za szeroka? łańcuch nie pasuje teraz nie wiem czy szukać szerszego łańcucha czy kupować węższą zębatkę :/ możliwe, że będę zmuszony kupić nowe inne tylne koło... ale jakie? główne kryterium cena im mniej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Panowie panowie bez wrzucania !!! A temat hamulców już był podejmowany miliony razy. Możesz mieć łańcuch za wąski (pytanie zadaj w innym dziale tu się chwalimy sprzętami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 nikodem ja tez miałem za szeroką zebatke ale mam Pana Janka u siebie w toruniu i mi zeszlifował zębatkę, jak masz komu to daj do szlifu - smiga az miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 mhm, a nie lepiej kupic szeroki lancuch? za 12zl i robisz na nim luz ~1kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 nikodem! Plis. plis, plis!!! Odcyzeluj tą ramkę ładnie i zostaw koniecznie ten cudny koszyk na bidon! tylny hamulec ani wyglada ani dziala Większej bzdury dawno nie czytełem. Ivana reakcja daleka jest od jego mozliwości rzucania się. Gdybym pierwszy to przeczytał, pewnie podobnie bym zareagował. Chodzi tylko o to, żeby teorii nie mających logicznego uzasadnienia w eter nie puszczać, coby młodsi od nas w ostrokołowym stażu ich nie przyswajali. Potem piszą do Kasi i pytają: "Wczoraj pierwszy raz całowałam sie z moim chłopakiem. Czy mogę być w ciaży?" Jedno z moich ostrych ma dwa hample. Pięknie to wyglada i przednio działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 1,8'' nie chciało wejść i d.pa na slicku trochę lata ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smark Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 wreszcie udało się złożyć moje ostre http://tomek.fabricnet.pl/rower/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 wreszcie udało się złożyć moje ostre http://tomek.fabricnet.pl/rower/ Piękny! Wszystkie elementy ładnie się ze sobą komponują. Czerwona owijka i napinacz na hakach dodaja smaczku. BTW ... co to za rama ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Klaniam, Pieklo i Szatani czyli Czern Rzadzi. Smakowo choc nie w moim guscie kolorystycznym. No i jak dla mnie mega faux pas z ahedem... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 smark, naprawdę przepiękny sprzęt, tylko szkoda że w kolorze czarnym(strasznie oklepany) i mimo, że siodełko jest renomowanej firmy to ma moim zdaniem brzydki kształt, ale to są tylko drobnostki w porównaniu z super całokształtem. Pozdro i keep fixin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ojojoj jak ja tutaj dawno nie zaglądałem. zima za oknem, Teresa stoi na korytarzu i czeka na moje zdrowie. wiec póki co zaprezentuje damulkę... na ramie od pana Orlowskiego. reszta jak ongis w Alinie czyli piasty misiowe, obrecze rigidy, korba campa jakas szosowa, przelozenie 39x14 i takie tam. a na wiesne, jak dobrze pojdzie do rodziny dolaczy fixowy mtb zdrow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Pikne. I ładnie sfotografowane. A na widok stroju aż mi sie przypomina piosenka. "seledynowa torba, tygrysowe spodnie i kozaki krótkie to jest to co lubiee uuu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ahoj Wrzucam tu swojego zimowego sprzeta http://img231.imageshack.us/img231/7762/70170w94j4pg8.jpg Jest to singiel zrobiony na normalnej ramie mtb z pionowymi hakami. Lancuch jest dobrze napiety, nie zwisa, nie skacze, dobrze dziala Przelozenie 32x16 w sam raz na zime Rower zlozylem z czesci ktore lezaly w garazu dlatego np z przodu jest niedzialajacy rst a nie jakis sztywniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ojojoj jak ja tutaj dawno nie zaglądałem.zima za oknem, Teresa stoi na korytarzu i czeka na moje zdrowie. wiec póki co zaprezentuje damulkę... Z tak waska kiera pewnie miescisz sie w dziewice bez wazeliny Baaardzo ladne fotki. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kurcze... Ładne te rowerki na ramach Orłowskiego... Gratulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.