Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Twój rower określiłbym jako niezły misz masz jeśli chodzi o kolorystykę ;) ale czyni go to również dość oryginalnym.

Jeżeli chodzi ci o zielonego framepada vs czerwona rama to jakoś to specjalnie nie wygląda :icon_mrgreen: ale wziąłem go od swojej starej zielonej ramy w której tam pasował, teraz jezdze bez niego :devil:

a oto mój sprzęt w fazie budowy ;)

do zmiany:

mostek (ten za krótki)

przedni hamulec (klocki nie dosięgają obręczy)

tylne koło :) te jest ciężkie i ma mega bicia, brak powierzchni płaskiej dla klocków :)

korba (chyba ośka jest krzywa)

no i wywalenie wolnobiegu :)

Ogólnie ten projekt nazywa się ostre ze złomowych części (na razie wszystkie graty pochodzą z przepastnej piwnicy taty :) )

9b71d4dc389490b1m.jpg

• Mod Team

:)

żeby hamować...

Co złego jest w tylnym heblu w napedzie ostrokołowym? Jak dla mnie NIC...

I prosze nie wyskakuj tylko z buńczucznym: że od hamowania z tyłu na ostro to masz skida.

Najgorsze jest jak ludzie wpadna w jakieś utarte schematy i stereotypy. Tylny hebel w ostrym... apfeee... :) Rogi do gietej kiery... ZGROZA!!! :P

Do przodu nikodem :D Szkoda że lakier taki schłamstany masz na ramce bo byłby szykownie klasyczny...

Wiecej otwartosci umysłowej, szczególnie na progu Nowego Roku!

Dużo OSTREGO w 2009!

OSTRO!

I.

rower git, z resztą jak każde ostre, liczą się intencje i zajawka, a co do hamulca to może i działa, ale przeciez to ma być rower prosty, nie skomplikowany, a tylny hamulec coraz bardziej go komplikuje :) ale też to kolejny stereotyp

• Mod Team

Oj ludziki, ludziki...

A jak kogo dobrego prosilem: więcej otwartości umysłowej.

Wygladu tylnego hamulca nie podejmuje gdyż de gustibus non disputandum esto, ale zastanawia mnie dosc kontrowersyjna opinia

ani dziala :P

Ciekawostka :)

No i tak na marginesie Kolego Bardzo Sympatyczny nie przeprowadzaj tak daleko idącej nadinterpretacji. Jeszcze nie widziales jak ja się rzucam :)

OSTRO!

I.

przypominam ze to nie jest forum do wylewania swoich zali, jak chcesz sie wyzyc to zrob to gdzie indziej bo zachowujesz sie jak dzieciak z burza hormonow ktory ze zwyklej blahostki robi flame'a

kwestia tylnego hamulca jest mniej estetyczna a bardziej teoretyczna i prosze tutaj o wiecej otwartosci umyslowej panie hipokryto

kanon, nie kanon - tym sie absolutnie nie kieruje

a jak juz zostawiasz sobie tylny hamulec to moze po prostu zrob z tego singla, chociaz przejsciowo - jak sie nie spodoba to zakleisz :)

na razie rower nawet nie jeździ :)-ciągle w budowie i szperanie części :)

Rower ma mi służyć głównie do jeżdżenia do szkoły :P itp. taki roboczy wół

z hamulca nie zrezygnuje przynajmniej na starcie, jak nauczę się dobrze panować na tym złomkiem się zastanowię

ps. znalazłem w piwnicy zębatkę nakręcaną 18z ale jest za szeroka? łańcuch nie pasuje teraz nie wiem czy szukać szerszego łańcucha czy kupować węższą zębatkę :/

możliwe, że będę zmuszony kupić nowe inne tylne koło... ale jakie? główne kryterium cena :D im mniej tym lepiej :D

nikodem!

Plis. plis, plis!!! Odcyzeluj tą ramkę ładnie i zostaw koniecznie ten cudny koszyk na bidon! :verymad:

tylny hamulec ani wyglada ani dziala B)

Większej bzdury dawno nie czytełem. Ivana reakcja daleka jest od jego mozliwości rzucania się. Gdybym pierwszy to przeczytał, pewnie podobnie bym zareagował. Chodzi tylko o to, żeby teorii nie mających logicznego uzasadnienia w eter nie puszczać, coby młodsi od nas w ostrokołowym stażu ich nie przyswajali. Potem piszą do Kasi i pytają: "Wczoraj pierwszy raz całowałam sie z moim chłopakiem. Czy mogę być w ciaży?"

Jedno z moich ostrych ma dwa hample. Pięknie to wyglada i przednio działa.

smark, naprawdę przepiękny sprzęt, tylko szkoda że w kolorze czarnym(strasznie oklepany) i mimo, że siodełko jest renomowanej firmy to ma moim zdaniem brzydki kształt, ale to są tylko drobnostki w porównaniu z super całokształtem.

Pozdro i keep fixin' :)

ojojoj jak ja tutaj dawno nie zaglądałem.

zima za oknem, Teresa stoi na korytarzu i czeka na moje zdrowie.

wiec póki co zaprezentuje damulkę...

tandtrp2.jpg

na ramie od pana Orlowskiego. reszta jak ongis w Alinie czyli piasty misiowe, obrecze rigidy, korba campa jakas szosowa, przelozenie 39x14 i takie tam. a na wiesne, jak dobrze pojdzie do rodziny dolaczy fixowy mtb :)

zdrow!

Ahoj

Wrzucam tu swojego zimowego sprzeta

http://img231.imageshack.us/img231/7762/70170w94j4pg8.jpg

Jest to singiel zrobiony na normalnej ramie mtb z pionowymi hakami.

Lancuch jest dobrze napiety, nie zwisa, nie skacze, dobrze dziala

Przelozenie 32x16 w sam raz na zime :)

Rower zlozylem z czesci ktore lezaly w garazu dlatego np z przodu jest niedzialajacy rst a nie jakis sztywniak :)

• Mod Team
ojojoj jak ja tutaj dawno nie zaglądałem.

zima za oknem, Teresa stoi na korytarzu i czeka na moje zdrowie.

wiec póki co zaprezentuje damulkę...

Z tak waska kiera pewnie miescisz sie w dziewice bez wazeliny :)

Baaardzo ladne fotki.

OSTRO!

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...