Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzikie to forum ale skoro tak lubią to niech tak będzie:

beztytuuzaa.jpg

beztytuu3rj.jpg

beztytuu5dlc.jpg

beztytuu7xd.jpg

Rama to KTM Strada Columbus Aelle Tritubi (52/52cm)

Suport Stronglight

Stery Shimano 105

Sztyca gipiemme

Mostek i Kierownica 3ttt 38cm c-c a więc wąziutka

Klamki Tektro 2.0

Hamulce Shimano 105

Siodło Csepel Puhos

Korba Shimano 105

Pedały dartmoor cookie

Koła to Accenty Roadrunner + piasta kaloy(przód) i joytech tył + kendy kampaign.

Łańcuch dartmoor 3/32 czy jakoś tak.

Przełożenie 42/16 i jakieś 9.30kg wagi. Rower dla dziewczyny dlatego taki kolorowy. Pewnie od przyszłego sezonu do spotkania w Warszawie, bo tam aktualnie studiuje.

Napisano

Klasa wyszło.

można sie czepić punktowych haków , ale od razu odbijam , bo rama ma spoko kąty i porządany rozmiar.

mozna bedzie sie keidyś pokusić o wizyte u Rychtarskiego.

Założę się ,że baranek był tutaj kwestią estetyczną dla kobiety (wiem przerabiałem to :P)

Wrzuciłbym klamki na prawie sam mostek i owinąłjej bardziej kiere bo będzie Ci narzekać zaraz.

Zadowolona ?:)

Zima jest , niech strapy sobie wyrzeźbi!

Napisano

Jak ją dorwiesz w Wawie i zaprowadzisz do Rychtarskiego to śmiało :D w sumie to już ex dziewczyna tylko roweru jeszcze nie odebrała.

Co do baranka, to w sumie ja nalegałem ale jak zobaczyłem w jakiej pozycji na niej jeździ i co widzą na pierwszy rzut oka faceci to stwierdziłem że namówię ją na rise bara :D Jak podeśle mi hajs i się na to w końcu zgodzi to wejdzie rise.

No klameczki też chciałbym bliżej zamontować ale chyba nie wejdą, choć spróbuje zaraz.

Owijka jest z odzysku (kupiłem całą szosówkę), a że miała być czerwona to nowej nie kupowałem, bo ta byla w dobrym stanie tylko jest już ubita itp. Narzekała że ją bolą dłonie jak pojeździliśmy więc na górnym chwycie jest nawinięta teraz korkowa niebieska która mi została i dopiero na to ta czerwona.

Strapy są kupione, tylko bała się w nich jeździć jak pierwszy raz wsiadła więc zdjęliśmy i potem już nie zakładaliśmy i pojechały z nią przypadkiem do wawy ( również czerwone fixed fabrics.)

No ale, najważniejsze że zadowolona, a dogodzić kobiecie to naprawdę masakra.

Dzięki za dobre słowo, bo to dopiero drugi rower który musiałem od nowa lakierować i wszystko samemu składać, a że nie był dla mnie to jeszcze większa presja żeby wyszło.

Dodam jeszcze tylko że rachunki naliczyłem na około 900zł ale części które sprzedałem (przerzutki itp.) zmniejszyły kwotę o około 380zł.

Napisano

pomarańczowe opony do czerwonych opon :whistling:

Już tłumaczę dlaczego pomarańczowe opony. Nie chciała mieć roweru wyglądającego jak polska flaga, stąd ta odmienność kolorystyczna opon :D
Napisano

Ja osobiście tez no i niebieskie można by było znaleźć jakieś lepsze niż te kendy, ale to jej rower :D Jedynie jak go spotkasz gdzieś pod UZ w Wawie albo na mieście to zmienisz na niebieskie i wystawisz rachunek :D

Napisano

DIS IS RESAJKLING BEJBE

stara rama z mojego pierwszego ostrzaka, zdemolował ja samochód.

Jakoś żal mi było sią z nią rozstać.

Podprostowałem trochę, ale nie na tyle zeba na niej jeździć

I voila, siedzenie serwisowe

Jedna maa uwaga, w przyszłości zmienię siodełko ze sprinta na coś wygodniejszego

20121027489.jpg

Napisano

Nie wygodniej by było z siodłem skierowanym w prawidłową stronę ? Np. jak na zdjęciu z Varsovie Fixie :

538804_376135599075861_1378395335_n.jpg

Ale pomysł kozacki chciałbym taki bajer u siebie ale na szczęście nie mam z czego go zrobić!

Napisano

Chcialem juz pisac ze musisz kochac dziewczyne a tu piszesz ze to ex.

Albo dalej cos jest na rzeczy, albo po prostu dobry chlopak z Ciebie.

Tak czy siak masz u mnie browara. Zielona czy Jelenia. Bez roznicy. Jak bedziesz w okolicy to dawaj znaka :)

A co do siodla to tez mam taki stolek, zrobiony z mojej pierwszej "ostrej" ramy, ktora tez zakonczyla swoja misje na samochodzie. Siodlo jest skierowane do przodu, jak w normalnym rowerze. No i siodlo mam szerokie, skorzane ala brooks, wiec jest w miare wygodnie.

Napisano

Albo dalej cos jest na rzeczy, albo po prostu dobry chlopak z Ciebie.

Tak czy siak masz u mnie browara. Zielona czy Jelenia. Bez roznicy. Jak bedziesz w okolicy to dawaj znaka :)

.

Myślę, że to pierwsze na pewno, a to drugie ocenią inni ludzie których spotkam. Chcesz rozpijać nieletnich? Jeszcze rok niestety. Zdarza mi się na zime wpadać do szklarskiej, ew czasem bywam we wro a z tego co widzę urządziłeś sobie tam trip :D Myślę że rower jeszcze przejdzie jakieś zmiany zanim N. go dostanie z tego względu żeby potem nie była skazana na laików w rowerowym jak nie trafi na kamsa albo kogoś poczciwego. Chce żeby po prostu nie musiała przy nim nic robić póki co jakiś czas jej nie odwiedzę.

Napisano

Jeśli coś skrzywi moje obręcze to zbierze moje oklaski i dożywotni podziw ; ) ale tanie kapcie wytrzymały jakimś cudem.

to wpadnij raz pograć w polo jak jesteś z Krakowa ;) będziesz klaskać rażona podziwem - dożywotnio jak nic.

Napisano

to wpadnij raz pograć w polo jak jesteś z Krakowa ;) będziesz klaskać rażona podziwem - dożywotnio jak nic.

A żebyś wiedział, że wpadnę, tylko nowy rower skończę składać, póki co umieram w autobusach

Napisano

Oj nowym rowerem to ty się tam nie wybieraj...

Co do autobusów to wiem co czujesz, w tydzień bez roweru wydałem prawie 20zł na mzk.

Goła aluminiowa rama i taki sobie osprzęt na zimę, nie będzie za czym płakać. Taa + tu się pcha niewidomy, tu pani ma problem, że stoję nie tam gdzie jej się podoba, tu wózek, tu tamto, szlag mnie trafia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...