magik2208 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 165 pozwala utrzymac wyzsza kadencje, ale tez wymaga stosowania twardszych przelozen. Ja jezdze w ostrym na 170, wczesniej mialem 172,5, a mtb mam 175. 165 w ostrym uwazam za lekka przesade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliusz Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 ej, no jasne, ale jesli ciagle mam spiete kolana i w ogole nie mam zbyt duzego komfortu jazdy to chyba za twarde jednak to przelozenie (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 wskoczy 52 na przód a zmieści ci się po wewnętrznej stronie korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 To i ja się pochwalę swoim rowerkiem dałem mu hamulec rometowski z przodu mam nową korbę Campa super record 172,5mm przełożenie 52/18 jeździ się wybornie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 czy jest to dobre rozwiazanie na poczatek? sam zobaczysz, nikt Ci tego nie powie co bedzie dla Ciebie dobre... Kresowiak jak na tak dlugi czas trucia tylka zbednymi pytaniami to niestety dupy nie urywa hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ale jedzie do przodu i to sie liczy. A rower jest budżetowy, nie ma co ukrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 i za podejscie do zycia masz u mnie bro jak nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 To i ja się pochwalę swoim rowerkiem jeździ się wybornie co to za rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 romet meteor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 co jest: araya gunmetal nos clinchery x dura ace 7600 wysoki kołnierz + 7600 16t + 7600 kontra 7600 suport, 7600 korby + 7600 47t (niestety nie czarny, a szkoda..) dura ace easton sztyca 27.0mm jaguar x nitto b123 MKS paski podwójne zamszowe czarne x MKS GR9 x MKS noski podwójne co będzie trzeba dokupić: stery 7600 owijka yoshida champs kashimax aero izumi blue na co to idzie: << Treść usunięta przez moderatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 noo noo aczkolwiek nic odkrywczego i kolelejny tru NJSowy projekt. AlEEEEEEEE. .... Jarom sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 romet meteor o wygodna geo, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Szczerze mnie rozwaliles Dla jednego wygodne, dla innego nie. Ja bym sie tam czul jak na zjazdowce, a tu nie dosc, ze mega lagodny kat posiodlowki to jeszcze offset i siodlo wysuniete najdalej jak sie da. Tu odl w poziomie od suportu do nosa siodla to dobre 9-10cm, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 To mój pierwszy TAKI rower, więc nie mam porównania, ale jeździ mi się bardzo wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 nie wiedziałem że dziewczyny tutaj modują Kamil następny projekt to low, rama już płynie zza wielkiej wody - trochę bardziej będzie interere? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Po prostu gul nam skacze z zazdrości. Jak powiedziałeś o ramie LOW to już w ogóle mnie zabijasz bo ja też wkręciłem się ostatnio w aluminiowe ramy i szykuje coś fajnego i świeżego. O secie z trzema dużymi literami na dolnej rurze nawet jeszcze nie śniłem. Ale mógłbyś coś pokazać konkretnego, skończonego. A nie tylko się przechwalasz i nerwy psujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 mam rometa ale to codzienna bryka tylko, nawet nie ma fajnych zdjęć specjalnie dlatego tak rzadko piszę, wrzód straszny pozbierać części i czekać itd, dopiero jak coś już mam zaklepane wolę powiedzieć żeby nie zapeszyć vinkę na pewno pokażę, tylko będę musiał przeboleć te stery nieszczęsne bo drogie low zobaczymy, pewnie zamieni się z rometem na części a romet będzie na szosę z hamulcami tarczowymi i zintegrowaną sztycą podsiodłową ten polski bike mielec całkiem obiecująco wygląda z tego co widziałem, coś w tym kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 poczytaj sobie w necie o ramach mielca , jakie są problemy z uzyskaniem żądanej geometrii etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 pytałem czy marian chce mielca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2012 poczytaj sobie w necie o ramach mielca , jakie są problemy z uzyskaniem żądanej geometrii etc. zgadzam się w kwestii geo, ale nie tylko geo potrafią skopać. Składałem ostatnio dwa MTB'eki na zamówienie i w przypadku obu ram były takie cyrki jak krzywy tylny widelec, krzywo wspawane piwoty oraz mufa suportu o przekroju (sic!) owalnym... 1000archaniołów - nie wiem do kogo tekst o moderowaniu ale daruj sobie głupie zagrywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 zgadzam się w kwestii geo, ale nie tylko geo potrafią skopać. Składałem ostatnio dwa MTB'eki na zamówienie i w przypadku obu ram były takie cyrki jak krzywy tylny widelec, krzywo wspawane piwoty oraz mufa suportu o przekroju (sic!) owalnym... Jak to w ogóle może przechodzić u nich w firmie? Tyle lat już robią te ramy, tyle było skarg i reklamacji, a oni dalej swoje. Owalna mufa suportu... to brzmi jakby pierwszy raz robili ramę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Po pierwsze KOLEJNY INNY ROMET. Przyglądam się wszystkim napotkanym torowym rometom w sieci. Takiego jeszcze nie widziałem. Mufy przy główce z otworami jak w moim, ale grawerka ROMET to dla mnie coś nowego i bardzo krótki trójkąt. Widelec pożyczony z czegoś z za granicy chyba, bo w Polsce takich nie widziałem. Co Ty, chcesz przyspawać w tym romecie mocowania pod tarczę? Mielec w życiu, z tego co wiem to loteria w której się nigdy nie wygrywa. A nawet ramy które wyglądają w miarę na udane są strasznie niedopracowane, o wyglądzie haków nie wspomnę. Gdybym nie miał co robić z pieniędzmi to skontaktowałbym się znowu z mistrzami ze Szczecina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Romet zaebisty. Co do ramy , powtarzam to zawsze ,że każdy romet był inny Ożywiłbym jednak ramę ciemnym napisem "super" plus moze innymi kalkomaniami rometu. Rower złozony widać z głową i monetą Sam ostatnio myślałem nad takim kokpitem do siebie , bo nie ukrywam ,że kokpit NJS do najwygodniejszych nie należy co to za sztyca/? tak z ciekawości , ważyłeś go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Jak to w ogóle może przechodzić u nich w firmie? Tyle lat już robią te ramy, tyle było skarg i reklamacji, a oni dalej swoje. Owalna mufa suportu... to brzmi jakby pierwszy raz robili ramę... http://www.lfgss.com/thread94840.html czekam z niecierpliwością na wrażenia Anglików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 ^ja bardziej, w koncu sam to im zorganizowalem. sztyca stara, przyszla z rama bo rama zowalizowana w ogole, romet wicher tor ale jak slusznie zauwazyles mariano widelec nieoryginalny. kokpit mega mi sie podoba, i jest megawygodny tez - juz znalazlem nasladowcow boje sie wazyc bo prawda jest taka ze rama jest z rur od rusztowania zespawana i tak, bedzie wydluzona rura podsiodlowa az pod siodlo, wzmocnienie po lewej stronie tylnego trojkata, mocowania IS pod tarcze przod/tyl, pogadam jutro z kolesiem moze uda mu sie poprowadzic cale okablowanie wewnetrznie tez. tak myslalem hamulce: mostek -> widelec = przedni, mostek ->widelec tylna dziura jak od hamulca -> w dolna przedniego trojkata -> wychodzi dopiero w tylnym trojkacie przy wzmocnieniu = tylny problem tutaj jest glowny taki ze widelec jest gwintowany, bedzie prawdopodobnie mial duza czesc przyspawana zebym mogl kable przez tamtedy poprowadzic. zobaczymy co na to moj budowniczy powie. juz obrecze sa czekaja na andyego co mi je zbuduje, bedzie sun ringle 36h na piasty pod tarcze i gwint tylko na pojedyncza bmx-owa zebatke. oczywiscie tylny trojkat bedzie musial sie troche rozszerzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.