Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

co jest:

araya gunmetal nos clinchery x dura ace 7600 wysoki kołnierz + 7600 16t + 7600 kontra

7600 suport, 7600 korby + 7600 47t (niestety nie czarny, a szkoda..)

dura ace easton sztyca 27.0mm

jaguar x nitto b123

MKS paski podwójne zamszowe czarne x MKS GR9 x MKS noski podwójne

co będzie trzeba dokupić:

stery 7600

owijka yoshida champs

kashimax aero

izumi blue

na co to idzie:

2862538095_78653e8627_z.jpg?zz=1

<< Treść usunięta przez moderatora

Po prostu gul nam skacze z zazdrości.

Jak powiedziałeś o ramie LOW to już w ogóle mnie zabijasz bo ja też wkręciłem się ostatnio w aluminiowe ramy i szykuje coś fajnego i świeżego. O secie z trzema dużymi literami na dolnej rurze nawet jeszcze nie śniłem.

Ale mógłbyś coś pokazać konkretnego, skończonego. A nie tylko się przechwalasz i nerwy psujesz.

mam rometa ale to codzienna bryka tylko,

nawet nie ma fajnych zdjęć specjalnie

2ug2ywm.jpg

dlatego tak rzadko piszę, wrzód straszny pozbierać części i czekać itd, dopiero jak coś już mam zaklepane wolę powiedzieć żeby nie zapeszyć

vinkę na pewno pokażę, tylko będę musiał przeboleć te stery nieszczęsne bo drogie

low zobaczymy, pewnie zamieni się z rometem na części a romet będzie na szosę z hamulcami tarczowymi i zintegrowaną sztycą podsiodłową

ten polski bike mielec całkiem obiecująco wygląda z tego co widziałem, coś w tym kierunku?

• Mod Team

poczytaj sobie w necie o ramach mielca , jakie są problemy z uzyskaniem żądanej geometrii etc.

zgadzam się w kwestii geo, ale nie tylko geo potrafią skopać. Składałem ostatnio dwa MTB'eki na zamówienie i w przypadku obu ram były takie cyrki jak krzywy tylny widelec, krzywo wspawane piwoty oraz mufa suportu o przekroju (sic!) owalnym...

1000archaniołów - nie wiem do kogo tekst o moderowaniu ale daruj sobie głupie zagrywki

zgadzam się w kwestii geo, ale nie tylko geo potrafią skopać. Składałem ostatnio dwa MTB'eki na zamówienie i w przypadku obu ram były takie cyrki jak krzywy tylny widelec, krzywo wspawane piwoty oraz mufa suportu o przekroju (sic!) owalnym...

Jak to w ogóle może przechodzić u nich w firmie? Tyle lat już robią te ramy, tyle było skarg i reklamacji, a oni dalej swoje. Owalna mufa suportu... to brzmi jakby pierwszy raz robili ramę...

Po pierwsze KOLEJNY INNY ROMET.

Przyglądam się wszystkim napotkanym torowym rometom w sieci. Takiego jeszcze nie widziałem. Mufy przy główce z otworami jak w moim, ale grawerka ROMET to dla mnie coś nowego i bardzo krótki trójkąt. Widelec pożyczony z czegoś z za granicy chyba, bo w Polsce takich nie widziałem.

Co Ty, chcesz przyspawać w tym romecie mocowania pod tarczę?

Mielec w życiu, z tego co wiem to loteria w której się nigdy nie wygrywa. A nawet ramy które wyglądają w miarę na udane są strasznie niedopracowane, o wyglądzie haków nie wspomnę. Gdybym nie miał co robić z pieniędzmi to skontaktowałbym się znowu z mistrzami ze Szczecina.

Romet zaebisty.

Co do ramy , powtarzam to zawsze ,że każdy romet był inny :)

Ożywiłbym jednak ramę ciemnym napisem "super" plus moze innymi kalkomaniami rometu.

Rower złozony widać z głową i monetą :)

Sam ostatnio myślałem nad takim kokpitem do siebie , bo nie ukrywam ,że kokpit NJS do najwygodniejszych nie należy

co to za sztyca/?

tak z ciekawości , ważyłeś go?

^ja bardziej, w koncu sam to im zorganizowalem.

sztyca stara, przyszla z rama bo rama zowalizowana w ogole, romet wicher tor ale jak slusznie zauwazyles mariano widelec nieoryginalny.

kokpit mega mi sie podoba, i jest megawygodny tez - juz znalazlem nasladowcow :)

boje sie wazyc bo prawda jest taka ze rama jest z rur od rusztowania zespawana

i tak, bedzie wydluzona rura podsiodlowa az pod siodlo, wzmocnienie po lewej stronie tylnego trojkata, mocowania IS pod tarcze przod/tyl, pogadam jutro z kolesiem moze uda mu sie poprowadzic cale okablowanie wewnetrznie tez. tak myslalem hamulce:

mostek -> widelec = przedni,

mostek ->widelec tylna dziura jak od hamulca -> w dolna przedniego trojkata -> wychodzi dopiero w tylnym trojkacie przy wzmocnieniu = tylny

problem tutaj jest glowny taki ze widelec jest gwintowany, bedzie prawdopodobnie mial duza czesc przyspawana zebym mogl kable przez tamtedy poprowadzic. zobaczymy co na to moj budowniczy powie.

juz obrecze sa czekaja na andyego co mi je zbuduje, bedzie sun ringle 36h na piasty pod tarcze i gwint tylko na pojedyncza bmx-owa zebatke. oczywiscie tylny trojkat bedzie musial sie troche rozszerzyc :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...