dao Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 dao - wow, śmigasz tym po Opolu? Może kiedyś będę miał okazję zobaczyć na żywo, chociaż rzadko bywam w domu ostatnio. A śmigam, najczęściej razem z kumplem (ma ostre złożone na ramie od beachcruisera ), czasem do Wrocławia pojadę. Jak coś, daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 grzegosz Cyknę dzisiaj jakieś zdjęcie. Nie pokazywałem jeszcze bo to koło złożone z myślą o innym rowerze. Do tego pasuje jak pięść do nosa, ale w sumie w nim nic do siebie nie pasuje Jeżdżę dużo też z szytką z tyłu. Czasami nie ma bata i trzeba zablokować koło w awaryjnej sytuacji. Nic się nie dzieje. A mam wiekowe szytki które dla wielu nadawałyby się na śmietnik Wyobraźcie sobie że na tych strupach pojechałem z Jeleniej Góry do Wrocławia (115km w jedną stronę) i z powrotem, bez zapasowej szytki przy sobie A zerwanie (odklejenie) szytki w skidzie to jak dla mnie mit. Jeżeli opona niczym nie przyczepiona do obręczy się zwykle nie przesuwa, to jak ma się przesunąć szytka która jest przyklejona? Ciśnienie które jest w niej dodatkowo zaciska szytkę na obręczy, podobnie jak dętka oponę. Z początku jak miałem szytkę na tyle to obserwowałem czy się wentyl po skidach nie przesuwa już ma zrobione ze mną około 2tys. km i jest wszystko w porządku. bonton Pompuję szytkę czy dętkę, pojeżdżę trochę i jak za dużo się ugina to dobijam trochę więcej w domu. Nie wiem ile dokładnie bo wskazówka cały czas się przesuwa, jak jest powiedzmy 9,5 to zanim odłączę przewód to na wskaźniku pokazuje mniej niż 9. Więcej jest u mnie czuja niż pompowania co do jednej dziesiątej bara. Zdjęcie roweru na kole o którym mówiłem: Spiąłem się dzisiaj i dokończyłem tylne koło. Ten zestaw co na zdjęciu to zestaw do zabaw w centrum, gdzie dużo skidowania. Do jazdy na dalsze dystanse poza centrum mam takie same koło jak z przodu i na piaście DA NJS z niskim kołnierzem, którą najprawdopodobniej w przyszłości zastąpi niski mack. Te koła są głównie do mojego rychtarskiego który jest bardziej odchudzony niż romek. Kiedyś może wylądują w jakiejś lekkiej aluminiowej torowej ramie i zrobi się ultralekki rower. Skumajcie ten zaplot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Próbuje ogarnąć co ty tam wycyganiłeś z tymi szprychami ale dostaje takiego oczopląsu że się gubię : O a koło przód miazga ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Nie widać fotek:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 U mnie normalnie widać, u Hablababla widocznie też. Spróbuj pod tym linkiem: http://imageshack.us/photo/my-images/836/romekcarbon1of1.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Marian, SWEET! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Od dawna jestem fanem Twojego szczura marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawooor Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Mój pierwszy post więc cześć wszystkimi oto moje ostre: http://i47.tinypic.com/n3tgk1.jpg założenie było takie żeby do końca wakacji poskładać rower i dlatego sporo części jest po prostu kupiona "jak leciało" od jednego sprzedawcy i po taniości. Jest brzydka ciężka korba, rama z pionowymi hakami i tanie piasty joytecha... będzie jeszcze zapewne sporo zmian albo zrobię go na SS i złoże sobie sensowniejsze OK. Pozdrawiam, jawooor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Całkiem spoko wygląda, tylko w pierwszej kolejności radziłbym Ci założyć jakieś strapy na pedały. Ile masz zębów z przodu a ile z tyłu? Jakoś miękko ten napęd wygląda, albo mi się wydaje. I czy łańcuch nie jest za sztywno naciągnięty? Jakieś półogniwko może by polepszyło sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nowy lancuch w moment sie rozciagnie, a pologniwo nadal jest dlugie - Tak jakby na hakach przesunac kolk o 6mm, nie wyobrazam sobie tak jezdzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawooor Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Całkiem spoko wygląda, tylko w pierwszej kolejności radziłbym Ci założyć jakieś strapy na pedały. Ile masz zębów z przodu a ile z tyłu? Jakoś miękko ten napęd wygląda, albo mi się wydaje. I czy łańcuch nie jest za sztywno naciągnięty? Jakieś półogniwko może by polepszyło sprawę. z tyłu 16, przód 42, łańcuch nie jest ani sztywny ani za miękki ale na pewno się rozciągnie jeszcze. Założony jest zwykły łańcuch wąski, jak się ten za bardzo rozciągnie to dam nowy. Korba z blatem na pewno wpadnie inna. Co do strapów to razem z hamulcem na przód wpadną w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenn Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 http://img6.imagebanana.com/img/wiv9gxpk/2.JPG http://img6.imagebanana.com/img/wvsne9r7/1.JPG To mój sprzęcik, już z nową ramą Jaguara Siodło do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saknis Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Suport przyszedł, na szczęście pomiary były dobre i 110,5mm wyszło idealnie, linia zachowana perfekcyjnie. Korba jest od ramy o jakiś milimetr, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, bo niby dlaczego miałoby. Napęd wygląda miękko, bo to 42/16, jak nauczę się lepiej skidować i zakupię porządne strapy to wskoczy 52 na przód :-) EDIT: Łańcuch wygląda jakby nieźle wisiał, ale to tylko złudzenie, jest naciągnięty w porządku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliusz Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 co to za widelec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Przełożenie jest jak najbardziej ok, jak już twardsze to z 44z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Naprawdę ładny pojazd wyszedł. I zdjęcie super. Tylko nie wiem jak Wy możecie jeździć bez owijki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saknis Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Korneliusz - wideł zwykły najtańszy Accenta. magik2208 - na miasto i poza miasto 44 wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 52/18 dla mnie było to najlepsze przełożenie jakie miałem chociaż 48/17 też całkiem spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Dla mnie 48/17 by było zdecydowanie za twarde. Jeździsz dość sporo rowerem? Myślę, że jak pojeździsz więcej to zaczniesz kombinować - np wyrzucisz offset i zachcesz jeszcze ostrzejszego kąta posiodłówki, a później nawet nie będziesz myślał o zmianie przełożenia, poza miastem miękkie przełożenie też jest jak najbardziej ok. Wbrew pozorom wraz ze wzrostem przejechanych km nie lecisz wcale w wyższe położenia, bo kadencja tym bardziej na ostrzaku wyrabia się jeszcze szybciej od mięśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliusz Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 regulamin forum 2i treść usunięta przez moderatora to moze ja sie od razu podepne, dziś zamontowałem sobie 'ostre' (wczesniej tylko SS) no i mam przelozenie 46 / 16 - czy jest to dobre rozwiazanie na poczatek? prawde mowiac jest calkiem ok dla mnie, tylko, ze poki co skidy nie wychodza i chyba mam za malo sily w nogach na to : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 nie nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliusz Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 nie nie jest... ok to moglbys cos wiecej napisac? albo jakis link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobbyRob Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 kwestia "gustu przełożenia" jedni zaczynali od twardszych inni od miększych każdy ma inne odczucia każdy jeździ jak mu najlepiej biorąc pod uwagę teren w którym się porusza (góry, płasko itp), ważne jest jak się Tobie jeździ!!! Siłę nóg, technikę skid-a wypracujesz potrzeba czasu tylko ważne aby kopyto było dobrze osadzone w pedale . Ja zaczynałem 46/17 teraz mam 49/17 i krótsze korby na którym się bardzo jeździ w bardzo zróżnicowanym terenie płasko + podjazdy+ górki i mam dodatkowo + 16t które mam na dłuższe trasy poza City bardziej po płaskim. Pewnie z biegiem czasu zmienię jeszcze na twardsze tylko kopyta się bardziej wyrobić muszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saknis Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Myślę, że kolegom chodzi jednak o tzw. "skid patch" czyli ilość miejsc w których ściera się opona podczas skidowania, a tu już ma kluczowe znaczenie przy wyborze przełożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Również podczepię się, a zakładanie korb 165mm ma sens ? Do tej pory jeździłem na 175mm rowerem MTB. Jest jakaś odczuwalna różnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.