gelo Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 haj grabarz ramka z allegro - po za usunieciem lakieru z tylniego trojkata nic z nią nie robiłem - lakier jest taki jaki był w momencie kupna na pewno z czasem nad tym poracuje bo ostre wciaga mnie coraz bardziej ps. hamulec mam własnie od ciebie wiec masz swój wkład w budowe pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 teraz zmienilem przednie kolo na mirage/mavic sup stozek, korbe na ultegre i pedaly na plastiki bo pekl mi stalowy nosek jeszcze zime przejezdze na starych oponach, pozniej zafirki kupie i moze przytne kiere na bycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Klaniam, Nie obcinaj! Z baranem swietnie wyglada Szkoda by bylo zeszpecic klasyczny wyglad... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Klaniam,Nie obcinaj! Z baranem swietnie wyglada Szkoda by bylo zeszpecic klasyczny wyglad... OSTRO! I. Dokładnie! Z barankiem jest OK Jedynie siodełko bym wymienił na bardziej filigranowe, pasujące do cienkich rurek ramy ... A u mnie w Huraganie UPDATE: 1. Rzecz najważniejsza - znaczek (wyłapany na allegro za 10 ziko) 2. Zmiana opon ze slicków na bardziej nadające się do jazdy zimą. 3. Korki w kierownicy. 4. Element o charakterze wizualno-maskującym - kostka (bajerna nakrętka na wentyl za 3 ziko) nałożona na za długą (nie chce mi się skracać ) śrubę hamulca. 5. Rozwiązany problem z ocieraniem noskami o przenie koło w czasie ostrych skrętów. Poprostu obciąłem z obu stron mocowanie noska do geja i przykręciłem od wewnętrznej strony, dajac dwie nakrętki jako podkładki dystansowe. Patent sprawdza się idealnie w czasie jazdy. Odległość nosek-opona w granicach 1 mm Niestety, pojawił się i minus ... Pęknięcie lakieru na mufie suportu. Kiedy kupowałem tą ramę pęknięcie już było. Ale po usunięciu lakieru, na gołej stali nie było go. Więc chyba nowa rysa nie wróży niczego złego. Oby ... Całość obecnie prezentuje się tak: AJ LOW MAJ BAJK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Źle wygląda to pęknięcie ale bike bardzo ładnie odpicowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ja również nie chciał bym być złym prorokiem, ale wydaje mi się, że możesz zacząc rozglądać się za nową ramą. Jak dla mnie, to puściły luty. Na gołej ramie nie widać, ale gdy materiał zaczyna pracować, to szczelina się rozchyla i lakier nad nią pęka. Moją opinię na temat roweru znasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Na zdrowy rozsądek to właśnie tak to wygląda jak napisał Grabi. Ale jak wiadomo zdrowy rozsądek często niewiele ma wspólnego ze zdrowiem i rozsądkiem. (to jest uwaga skierowana do "zdrowego rozsądku"a nie do Ciebie Grabarzu). Dla tego też polecałbym skonsultować problem z jakimś Orłowskim czy innym Kondejem. Może skończy się na lutowaniu i malowaniu nie złomowaniu... PS. tak czy owak łączę się w żalu i kibicuję w rozwiązywaniu problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ojojojjjj wygląda to nieciekawie ale może można to zaborować ale pewnie bez ponownego malowanie się nie skończy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Hmm... wydaje się, że skoro wcześniej pęknięcie było a pod warstwą lakieru nie było go, to chyba nie jest tak źle - pęka tylko lakier pod wpływem 'pracy materiału'. W końcu to stal i jak mi kiedyś powiedział Grabarz to normalne, że jest trochę elastyczna. Jeszcze w trakcie składania OK, przed piaskowaniem i malowaniem. zastanawiałem się, czy poprostu nie potraktować mufy w jednym miejscu spawem. Takim zwyczajnym, z zewnątrz, oszlifowanym, żeby się chamsko nie rzucał w oczy, dla wzmocnienia tego krytycznego punktu. Bo oddawać ramę do czarodzieja Kondeja raczej nie oddam - chyba musiałbym zaciągnąć kredyt ;] Dobra OT się zrobił więc finito. Pożyjemy - zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Klaniam, Oftop-nieoftop ale nawet nie probuj wyglaszac takich herezji jak spawanie ramy na mufach. To nie jest kanaliza ktora mozna poprostu poleciec migomatem Dowiedz sie chociaz u Kondeja ile by kosztowalo przelutowanie mufy, a potem panikuj w sprawie pieniedzy... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dokładnie! Z barankiem jest OK Jedynie siodełko bym wymienił na bardziej filigranowe, pasujące do cienkich rurek ramy ... (...) siodlo to SE Turbo, klasyk - nie ma tu niczego do wymieniania a bycze sam masz i odradzasz ;p na wiosne bede ciac chyba bo mi sie znudzila ta kiera a dolnego chwytu praktycznie nie uzywam jezdzac po miescie, do tego na przelozeniu 3.125... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 siodlo to SE Turbo, klasyk - nie ma tu niczego do wymieniania a bycze sam masz i odradzasz ;p na wiosne bede ciac chyba bo mi sie znudzila ta kiera a dolnego chwytu praktycznie nie uzywam jezdzac po miescie, do tego na przelozeniu 3.125... Gdzie odradzam? Bycze świetnie się spisują w moim OK. Ale faktycznie - z Twoim przełożeniem dolny chwyt mało wygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Jest to moje pierwsze ostre koło zbudowane na oldschool'owej ramie PuchaKolo zmontowane sposobem nawiercenia zębatki na piaste z hamulcem tarczowym Rama: Puch Koło przód:(28') opona CST 700x23C (niebawem Maxxis Detonator), piasta Maillard, obręcz Weinmann Koło tył: (28') opona Maxxis Detonator piasta Promax, obręcz Vuelta Korba: Chyba jakas Shimano 170mm Pedały: Shimano 105 Kierowcnica: Zoom Alloy- scieta na bycze rogi Hamulec przód: Weinmann Klamka: Shimano Exage Przełożenie: 53/18 Zdjęcia: http://gurek.fotosik.pl/albumy/350667.html#e Pozdrawiam Gurek (Poznań) Od tamtego czasu trochę się zmieniło:) Rama pucha jakiś czas temu pękła przy haku, no i nastał czas na nową. Rama: Monza 58cm Koło przód: piasta Suntour, obręcz Ambrosio, opona Vittoria Rubino Kevlar Koło tył: piasta Novatec, obręcz Accent Roadrunner, opona Continental Grand Prix 3000 Korba: Shimano 600 Pedały: coś na wzór shimano 105 Kierowcnica: Amoeba 40cm Mostek: 3ttt Siodło: Mundialita Gripy: Primo Classic Przełożenie: 42/16 foto: http://img75.imageshack.us/my.php?image=dsc01156uu6.jpg Pozdrawiam Gurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ładna ramka. Dałbyś się naciągnąć na małą recenzje obręczy Accenta? To jedna z niewielu i przy tym najtańsza wysoka obręcz dostępna na naszym rynku. Warto by ogłosić wszem i wobec, czy warta zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ładna ramka.Dałbyś się naciągnąć na małą recenzje obręczy Accenta? To jedna z niewielu i przy tym najtańsza wysoka obręcz dostępna na naszym rynku. Warto by ogłosić wszem i wobec, czy warta zakupu. W sumie to za bardzo nie ma czego opisywac;) Obrecz jak na tą cene jest miodzio, jezdze na niej juz z 3miesiące,zaliczyłem pare snake'ów ( co wiąże sie z dobijaniem ) i od początku ani razy jeszcze nie dociągałem szprych, a koło nie bije ani troche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 na ile opony pompujesz ze snejka walnales? O_o ja przez rok jazdy szosa/ostrym nie raz przywalilem w kraweznik i ani razu nie mialem snejka i nigdy wczesniej nie slyszalem o takim przypadku w szosie O_o btw, moja obrecz za 35zl jest 70gram ciezsza i kolo do dzis jest prosciutkie a jezdze na nim dobre pare miechow i mam 500km zrobione ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Gurek, mógłbyś zapodać jakieś fotki z profilu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 na ile opony pompujesz ze snejka walnales? O_o ja przez rok jazdy szosa/ostrym nie raz przywalilem w kraweznik i ani razu nie mialem snejka i nigdy wczesniej nie slyszalem o takim przypadku w szosie O_obtw, moja obrecz za 35zl jest 70gram ciezsza i kolo do dzis jest prosciutkie a jezdze na nim dobre pare miechow i mam 500km zrobione ;p Nie wiem, zależy na której stacji napompuje Ale przeważnie powyzej 9barów mam i łapie snake'i to dziwne że nie slyszałeś o takich przypadkach... Zostałem bez aparatu ale mam fotke prawie z profilu, jeżeli cie to interesuje http://img362.imageshack.us/my.php?image=3943cce19fna2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 9 barów czyli 120PSI i snejk????? Czy ty ważysz 150kg????? Ja ładuje w kiszki okolo 100-110PSI i NIGDY snejka nie złapałem. Owszem pare kapci, ale zawsze po najechaniu na jakieś badziewie... Tak poza tym ładne malowanie Podobne do mojego Startosa. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauzer Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 co do pompowania na stacjach beznzynowych to niewiele kompresorow wbija 7barow ;] a co dopiero 9... to wiele wyjasnia w kwestii snejkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 IvanMTB No mówie ci że zdarzają mi sie snejki przy takim ciśnieniu, i przeważnie to na wystających torach tramwajowych.(ostatnio na 2alleycatach na tych samych torach złapalem) waże ok 70kg mauzer niewiele ale jednak zdarzają sie takie którymi dasz spokojnie 11bar jak sie rozkręcą... :] przynajmniej takie mamy w poznaniu,nie wiem jak u Ciebie w bdg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 magik jesteś i tyle... Snejk przy 9barach... Copperfield, ot-co OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Kompresor na stacji dający 9bar? Chyba tylko wskaźnik tyle pokazuje... Stawiam klocka na Wzgórzu Wisielczym, jeśli wskazanie kompresora pokazuje rzeczywiste ciśnienie w oponie. Dość powiedzieć, że prędzej takiego ciśnienia nie wytrzyma obręcz (Ivan coś o tym wie), niż dobijesz na tym snejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 No, skoro mówicie że przy tylu nie zrobiłbym snake'a to rzeczywiście coś w tym jest. Czuje sie oszukany przez kompresory.... Wybaczcie moją walke o swoje chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Jak napompujesz koło do 7-8bar to nie powinieneś móc opony zgnieść paluchami. CO do kompresorów na stacji które obsługują 12bar jakoś nie chce mi się do końca wierzyć (ale nie wykluczam) bo z normalnych pojazdów poruszających się po drogach busy biorą 7,5bar na koło. Wątpliwym jest robienia kompresorów na CPNach pod kolarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.