nieborak Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Mój singiel: Picasa Web Albums - J.B. - Vitus 999 rama: vitus 999 mostek: ITM koła: campa omega / SH 600 opony: vittoria zaffiro 28 mm korba: SH 600 hamulec i klamka: suntour przełożenie 42x16
nieborak Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Czekam na tylny ale nie wiem czy będzie. Jak nie to tak zostanie albo przyjdą 600-tki. Ogólnie lepiej przedni niż tylny
Kry0 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Co za różnica czy singiel i czy z przednim albo tylnym?
atrxevu Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Nie uważasz, że zakładanie do roweru 1 hampla to lekka przesada? Rozumiem OK ale singiel? I jak na moje będąc skazanym na hamowanie tylko przodem źle to się skończy
Schwefel Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 No to chyba tylko na twoje, bo każdy inny kto uważał choć odrobinę na fizyce wie, że jak zakładać 1 hampel to tylko na przód.
magik2208 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Małe doświadczenie... bierz mtb i jazda z górki, wyhamujesz tyłem? Nie, zablokujesz koło i polecisz dalej, trochę fizyki i wracać do szkoły Poza tym u-brake zablokować to zazwyczaj wyczyn
bukakewarior Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Właśnie sobie przypomniałem, jak leciałem kiedyś przez przód moich czerwonych Wigier, po użyciu magicznej klamki...
ivosmo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Takie hample nie mają zbyt dużej mocy, ciężko w gruncie rzeczy przelecieć przez kierownicę... Kilka razy zdarzyło mi się awaryjnie hamować przednim hamulcem i obyło się bez fikołków, raz tylko uniosło mi się lekko tylne koło ale to już była podbramkowa sytuacja. Albo mam ciulate klocki
magik2208 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 bo u-brake nie zostały zaprojektowane żeby super skutecznie hamować
Pasiasty Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 czy jeździł ktoś na takim łańcuchu jak u mnie tzn Izumi V-tough bo mam problem wydaje mi się że za głośno chodzi + na jednym obrocie korby jest bardziej napięty niż jak jest na drugiej połowie obrotu czy to może być tak że blat lub zębatka jest w jajo? jak to sprawdzić w czym problem? pewnie jajko, ja mam od nowości łańcucha taki problem więc to na bank nie jego wina blat to sturmey archer także to jego wina, i nie idzie tego w jakikolwiek sposób zniwelować, tylko kupno nowego zostaje Ja też mam ten problem i wcale nie mam jajowatego blatu. Wczoraj odrysowałem go na kartce i zrobiłem koło cyrklem - idealnie okrągły. Tylna piasta z koronką kręci się równo, także raczej nie ich wina. Korby to Sturmey Archer, nowo zakupione. Myślałem, że może suport krzywo wkręcony ale jeżeli tak by było to nie byłoby różnicy w której fazie obrotu są korby. Jakiś pomysł?
marianoitaliano Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Widze ze geniusze i wzorowi uczniowie sie wypowiadaja na temat hamulcow. Po co w ogole jezdzic na rowerze? Przeciez to niebezpieczne.
piotreeek Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 no ja mam na przykład minimalne bicie na pałąku bo małym wypadku i mam dokładnie te same objawy co ty dot. łąńcucha. nieco wyprostowałem pałąk i blat, ale dalej jeszcze trochę się napina i luzuje.
Pasiasty Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 No to trzeba zdjąć korbę i sprawdzić. Może być tak, że korba krzywo siedzi na suporcie? Wkład też jest nowy, więc nie rozumiem skąd to bicie. A dokręcone dobrze.
artek312 Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 siemanko, wrzucam album z fotkami z prac nad moim rowerem album bd aktualizowal i przypominal sie w tym dziale, pozdro https://picasaweb.google.com/artek312/Ruwer
artek312 Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 powinno byc git bo mialem ze tylko ja moge przegladac galerie
elberet Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 w końcu po prawie roku postanowiłem ogarnąć jakieś zdjęcia mojego ostrzaka. ramka to edi strobl, produkcja niemiecka na columbusie SL rozmiar 56. ruska sztyca, concor, stery campy, mostek sr 100mm, kiera jakaś z górala, korba gipiemme, blat campy 46t.z tyłu novatec, 16t i mavic 190cośtam lekki jak nic.z przodu campa i mavic ma2. no.
Tad3k Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 siemanko, wrzucam album z fotkami z prac nad moim rowerem album bd aktualizowal i przypominal sie w tym dziale, pozdro Picasa Web Albums - artur - ruwer Czymam kciuki Owiń na koniec włóknem szklanym, tak na zaś.
artek312 Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 tad3k a skad ja Ci je wytrzasne? szpachla jest z wloknem
kresowiak Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 elberet - bardzo ładny rowerek no i drugi plan też fajny. to są SPDy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.