magik2208 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Przy tarczy z tego co wiem zebatek 15z nie ma, bo wtedy łańcuch sie turla po piaście. Korba 170? Prędzej z przodu zmieniaj, choć najlepiej mieć to 17z z tyłu, łatwo dobrać przełożenie żeby te było zdrowe dla opony, ale takowej pod disc także nie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 panie kry0, świetna maszyna ale ten blat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Przy tarczy z tego co wiem zebatek 15z nie ma, bo wtedy łańcuch sie turla po piaście. Korba 170? Prędzej z przodu zmieniaj, choć najlepiej mieć to 17z z tyłu, łatwo dobrać przełożenie żeby te było zdrowe dla opony, ale takowej pod disc także nie dostaniesz. wiem, ze z 15tka ciezko bo juz szukalam, jeden gosc 9ten sam u ktorego cale kolo kupowalam) powiedzial ze moze ma ale wlasnie z mniejszymi srubkami zeby wlasnie o lacuch nie ocieraly. mial sprawdzic,ale sie nie odzywa. ale 17tke ma. tylko mam gruba 16tke, a chcialaym cienka 15tke bo mam dobry cienki lancuch i blatu nie musialabym kupowac. a torowego blatu nie chce bo drogi. ale pomysle o tym jeszcze - na poczatek takie mieciutkie przelozenie to spoko, jak wroce do plaskiego poznania chce miec ciezsze. a przelozenie 44/16 to jakies zle dla opony strasznie? korby 170:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 panie kry0, świetna maszyna ale ten blat Przymierzam się i przymierzam do nowej korby, może coś wyczaruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Radziecka rama to i korba w gwiazdę , na oko fajna, jak pod nogą pytanie.... kaliber podsiodłówki 25mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Było dobrze póki się nie okazało, że śruby, którymy przykręciłem blat są zbyt długie i blokują się o ramę. Śruby zmieniłem ale są zbyt drobne, blat zaczął latać. Szukam na razie jakiś z kominkami żeby się przemęczyć, a później wymienić korbę na cos lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 panie kry0, świetna maszyna ale ten blat Jeśli chodzi o aspekt wizualny to wg mnie ten blat idelanie pasuje do charakteru roweru. Lubie te ramy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Czekam na listonosza z siodłem, i cisnę stestować pierwszą pięćdziesiątkę ;D Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 No korba akurat do tej ramy pasuje jak do zadnej innej. Rama calkiem ladnie wyglada, tylko podobno mega ciezka. Kry0 powiesz cos na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Czekam na listonosza z siodłem, i cisnę stestować pierwszą pięćdziesiątkę ;D Co myślicie? żebyś założył hamulca albo strapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Pixi113 Nie rozumiem co ma wspolnego siodlo z piciem piecdziesiatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 na stojąco nie będę pił, trzeba mieć na czym usiąść przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ze 3 strony temu komuś nie pasowała manetka, mi natomiast nie pasowała kierownica. Problem rozwiązany: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 to jeździ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 No korba akurat do tej ramy pasuje jak do zadnej innej. Rama calkiem ladnie wyglada, tylko podobno mega ciezka. Kry0 powiesz cos na ten temat? Nie mam porownania z columbusami i ultralekkimi ramami, wiec nie wiem czy jest az tak ciezka. Lekka nie jest ale daje rade, jezdzi jak maly czolg. Wczesniej zapomnialem odpowiedziec: tak, sztyca 25.0 nic pieknego w tym rozmiarze sie raczej nie znajdzie, zostaje zoom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam, jest to mój trzeci sezon na tym rowerze, lecz w zime troche go podrasowałem, pomalowałem rame, zmieniłem koło. Co to za rama ? I czy polecacie ramy torowe Leader ? Bo na wrostro.pl są 3 modele: 721,725,727 a ja nie znam się kompletnie w temacie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Sam się jarałem leaderem, są piękne i chwalone, ale... ta waga... stal jest lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Sam się jarałem leaderem, są piękne i chwalone, ale... ta waga... stal jest lżejsza I tylko ze względu na wagę wybierasz lżejszy ? Te stalowe ramy torowe są na takich cienkich rurkach, kompletnie mi się one nie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie tylko ze względu na wagę, ale jak mogę mieć alu set o wadze najlżejszej ramy leadera to wybór jest wiadomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie tylko ze względu na wagę, ale jak mogę mieć alu set o wadze najlżejszej ramy leadera to wybór jest wiadomy Pisz po polsku bo nic z tego nie czaję. Jaką ramę torową byś mi polecił do 1000-1500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 alu set = aluminiowy set - rama z widelcem - u mnie jakieś 1870g. a jeździłeś kiedyś na ostrym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 alu set = aluminiowy set - rama z widelcem - u mnie jakieś 1870g. a jeździłeś kiedyś na ostrym? Nie, zastanawiam się nad złożeniem OK, albo nad "zbieraniem" na szosę na której też nigdy nie jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 To poskładaj coś na secie z retro szoski, pojeździsz, zobaczysz o co chodzi, jak sie spodoba to będziesz wiedział czego od ostrego oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Mam starego "górala" firmy Romet. Tylko, że kompletnie nie znam się na składaniu. Wystarczy tylko piasta do tyłu ? Bo nie wiem czy nie musiałbym wymienić całego koła czy tę piastę da się wrzucić w tę obręcz od górala. Dzięki za informacje, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Chcesz pakować 1000zł w ramę, a teraz chcesz jeździć na "góralu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.