brkzzz Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 http://zapodaj.net/e...79556f.jpg.html A oto moje ostre. sztyca chociaż mam inną chromowaną z dawnych lat to jest troszkę przykrótka będzie wymieniana na coś innego, teraz siedzi tam czarna bontragera. korba jest przejściowo, trochę nie tak epoka, ale cóż poradzić.. jeszcze są inne wydatki Proszę o opinie, komentarze i ew porady. pzdr Cudna ramka, gdzie dorwałeś? Gdyby jeszcze miała szlifowane spawy to chyba zastawiłbym pół majątku, żeby ją mieć Korba jak sam wspomniałeś lekko odstaje, mi tu się widzi jakaś 5-ramienna klasyka z blatem 53t z trójkątnymi otworami przy mocowaniu śrub. Do tego pozbyłbym się wszelkich napisów ze wszystkich podzespołów oprócz ramy (na pewno Kendy i Bontragera). No i owijka po całości, ale to już czepianie się Gratuluję sprzętu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ta korba czasami nie jest na kwadracie? Nie irytuje Cię przy aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Cudna ramka, gdzie dorwałeś? Gdyby jeszcze miała szlifowane spawy to chyba zastawiłbym pół majątku, żeby ją mieć Korba jak sam wspomniałeś lekko odstaje, mi tu się widzi jakaś 5-ramienna klasyka z blatem 53t z trójkątnymi otworami przy mocowaniu śrub. Do tego pozbyłbym się wszelkich napisów ze wszystkich podzespołów oprócz ramy (na pewno Kendy i Bontragera). No i owijka po całości, ale to już czepianie się Gratuluję sprzętu! Dzięki wielkie, a znajomy miał na sell, a już jestem w dosyć zaawansowanej fazie zajawki także sprzęt mam nadzieje będzie miał dożywocie Fakt, ta korba.. ale cóż poradzić w sklepach nic ciekawego nie ma, a allegro ? eh.. szkoda gadać Nitro powinno pomóc na te bohomazy, nie ? Ta korba czasami nie jest na kwadracie? Nie irytuje Cię przy aluminium? oprócz tego, że muszę dokręcać śruby co jakieś 50km to jest ok, jak masz dla mnie propozycje kupna czego torowego to czekam, chętnie przygarnę nową korbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Leży sobie jedynie w szafie duracz fc-7410 i czeka, aż zachce mi się go gdzieś wystawić. W kwadracie raczej chodziło mi o giętkość, tym bardziej w tanich korbach. Dlaczego koniecznie musi być coś torowego? Co masz za przełożenie? 44 chyba blat? i co z tyłu? Jaka długość korby (165 i dlatego chcesz torową?), nie lepiej trochę dłuższą? nie lubię popadać w skrajności w ostrym co do korb 165, czy nawet 160mm, co niektórzy. Ja mam 170mm i przełożenie 46/17 i jest mi delikatnie za ciężko, przy czym rozglądam się za 45 (ale chyba nie mam na co liczyć) albo 44z, także nie wyobrażam sobię jakie kadencje bym wyrabiał na 160, czy nawet 165mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Nie musi, ale nie ma problemu z długością suportu, bo znając swoje szczęście kupię jakąś korbę a potem będę się bawił z doborem suportów na co mnie nie stać zbytnio, muszę mieć coś pewnego pod 103mm. Długość ramion u mnie to 170, 42-16 przełożenie, idealne na moje kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Raczej chodziło mi o ht II No ale to fakt, jednak pomimo alu to retro ramka i raczej aż taka sztywna jak współczesne nie jest? (tym bardziej, że cienkie rurki widzę). Tym bardziej pod względem wizualnym to będzie kompletna klapa w tym rowerze. Ale ok, będzie dla potomnych Kupowałem ramiona 105-tek - fc-5600. Przy tych korbach dałem suport deore, wyrzuciłem tulejkę ze środka (jest za szeroka, bo do mufek 73mm i dodatkowo conajmniej 2mm podkładek). Równie dobrze może być popularny accent. Wady szosowego? Detykowany 105-tki ma ustaloną linię łańcucha, bez podkładek w zestawie, bo w szosie nie ma mufek 73mm, jedynie BSA 68 i oczywiście ITA 70 (wewnątrz by wyszło z tego co pamiętam 40mm - rama może tego nie polubić, a i fajnie mieć idealną linię ). W deore, czy accencie miski są węższe i można linię podregulować podkładkami - mi wyszła idealna linia z 3,5mm podkładkami z lewej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nitro powinno pomóc na te bohomazy, nie ? Trzeba się dokładnie przypatrzeć - jeśli sztyca ma anodę, to niestety nawet po jej ściągnięciu kretem mogą zostać napisy (mogą zmienić odcień). oprócz tego, że muszę dokręcać śruby co jakieś 50km to jest ok, jak masz dla mnie propozycje kupna czego torowego to czekam, chętnie przygarnę nową korbę To brzmi niepokojąco, ile razy ją już dokręcałeś? Na wszelki wypadek ją ściągnij i zobacz czy gniazdo już nie popłynęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 jeszcze nie, szukam nowej korby więc to kwestia dni.. bo na razie trochę strach latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 niestety nowa korba bedzie sie odkrecac , dopoki sie nie ułoży na amen. wessselny klimat : http://instagram.com/p/OjgVqqKW2E/?fb_action_ids=450156528338738&fb_action_types=instapp%3Atake&fb_ref=ogexp&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22450156528338738%22%3A10152035423355360%7D&action_type_map=%7B%22450156528338738%22%3A%22instapp%3Atake%22%7D&action_ref_map=%7B%22450156528338738%22%3A%22ogexp%22%7D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Czy ja wiem.. już ponad tysiaczka wykręciłem na spokojnie, także chyba najwyższa pora. Muszę wytrzasnąć coś w okazyjnej cenie. Daj foto w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja obecnie jeżdżąc na kwadracie dokręcałem po ok 50km, później po 100km i to w sumie starczyło, ale może kwestia, że miałem korby campy, a później chwilę dura-ace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
certh Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Siema. Chciałem się pochwalić moim miejskim "pomykaczem" Jest niezwykle czarującym rowerkiem, który otrzymał ode mnie drugie życie. Nazwa jego brzmi SteFun Kocham go Pozdrawiam. http://imageshack.us.../img0548zx.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Elegancki rower! Ale mnie się siodło nie podoba. A korba to jest Super record? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Nie pasuje, ale zapewne jest wygodne, czyz nie to najwazniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Chodziło mi o to że gdyby nie siodło rowerek prezentowałby sie naprawde stylowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ok, rozumiem Generalnie prezentuje się bardzo fajnie pomimo, że zielony kolor uważam za paskudny To siodełko tak na fotce jest nisko, czy aby rama nie za duża? Takie złudzenie na fotce, czy brakuje Ci szprych z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
certh Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 siodełko fakt jest raczej średnie i mega niewygodne ale nowe już poszukiwane . szprychy są wszystkie słabe zdjęcie . Co do korby to jest WAJA szukałem informacji o tej korbie ale nic chyba słabo szukam . Rama Mogła by być odrobinkę mniejsza ale dobrze mi się jeździ . Z roweru jestem strasznie zadowolony tym bardziej że składałem go od podstaw łącznie z malowaniem wielka frajda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Mnie zastanawia dlaczego dużo rowerów z ostrym jest malowanych tym zielonym kolorem, mój od "nowości" też pomalowany na taki sam kolor. Najtańsza farba czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 myślę, że obok pomarańczu najbardziej oczo######na. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Cudna ramka, gdzie dorwałeś? Gdyby jeszcze miała szlifowane spawy to chyba zastawiłbym pół majątku, żeby ją mieć Korba jak sam wspomniałeś lekko odstaje, mi tu się widzi jakaś 5-ramienna klasyka z blatem 53t z trójkątnymi otworami przy mocowaniu śrub. Do tego pozbyłbym się wszelkich napisów ze wszystkich podzespołów oprócz ramy (na pewno Kendy i Bontragera). No i owijka po całości, ale to już czepianie się Gratuluję sprzętu! Korba już do mnie idzie jak i blat, korba to dura ace fc-7410, a blat jakiś shimano z dawnych lat za 20ziko udało mi się łyknąć na allegro pod 130 BCD Co do napisów, wszystkie zeszły oprócz bontragera ze sztycy, nie wiem z czego to może być... a tarłem to g***o z całych sił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Nie jest wypalany laserem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 może być, faktycznie go czuć pod palcem wypustki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 WAJA czyli Waldemar Jakubowski czy jakoś tak , gościu w PRLu robił ramy a także frezował sobie blaty i korby . Bardzo dobrej jakości wyroby , mam kilka blacików i sobie chwale . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Takie rzeczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 :) ramka dancelli chro-mo, 52 cm, poza tylna piasta na shimano 105, przednia obrecz remerx stary, z tylu remerx taurus lancuch za 12 zl, ale bedzie zmieniany wagi dokladnie nie znam ale cos kolo 9 kilo na razie przelozenie 42/16 ale za lekkie troche tylko nie moge zebatki mniejszej do tej piasty znalezc (disc) w planach - chyba zmiana kierownicy - na razie czarna owijka bedzie, malowanie ale to w blizej nieokreslonym czasie, zmiana przedniej opony jezdzi pieknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.