magik2208 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ostre na miasto, lubi leżeć jak się je źle postawi Może i ma swoje niewątpliwe zalety, ale raczej się nie przekonam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Są widelce karbonowe, które młotkiem można walić i nic się nie dzieje, więc przewrotkę z miejsca, myślę że przetrwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 To zależy ile w takim widelcu jest włókien węglowych, a ile wkładki aluminiowej. Bardzo mało jest widelców w pełni carbonowych, najtańsza chińska opcja przewiduje oplecenie alu widelca wkłóknem (!), ale to już poznać po wadze. Co do roweru dao, jeszcze kilka lat temu krzyczałbym o mostek na minusie, teraz jestem już stary i mnie plecy bolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Y_O9PLorYPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A jednak na allegro pełno popękanego karbonu. Ktoś tu wspominał nawet na przykładzie żagli, że jest wytrzymały, ale jak tylko coś lekko go puknie jak jest naprężony to może strzelić jak zapałka. Mam lekkie ostre, a wygody nie szukam, bo tu zaleta karbonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Żagle nie są produkowane z karbonu, włókna węglowego... Robi się je z dakronu. I nie ma tam ani grama węgla. Czytaj uważnie! Są różne firmy, o różnej jakości produktach, tak jak napisał brkzz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ok, chodzi mi o maszt, co pewnie już się domyśliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 No nie wiem... Czy można byłoby to wywnioskować z twojej wypowiedzi, że mówiąc o żaglu, miałeś na myśli maszt??? Pływam zawodniczo już jakieś 10 lat i jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby był zintegrowaną częścią żagla Myślę, że tak podstawową wiedzę mają dzieciaki w podstawówce, albo nawet i młodsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Tad3k nie ublizaj i nie chwal sie.. Ja zalapalem od razu o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupsztoniec Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Czołem Moja zabaweczka złożona rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 śliczna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curich Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 rzeczywiście kosa, ale zamiast owijki mogłeś dać jakieś fajne klasyczne gripy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ramka Titan, fajne są ich rurki, tak jakby kanelowane Ramka Titan, fajne są ich rurki, tak jakby kanelowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A może owijka też tutaj jest dla wygody? Widzę kolorowa oponka z tyłu, na bogato czy nie wszystkie aż tak szybko się zdzierają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 http://zapodaj.net/e...79556f.jpg.html A oto moje ostre. sztyca chociaż mam inną chromowaną z dawnych lat to jest troszkę przykrótka będzie wymieniana na coś innego, teraz siedzi tam czarna bontragera. korba jest przejściowo, trochę nie tak epoka, ale cóż poradzić.. jeszcze są inne wydatki Proszę o opinie, komentarze i ew porady. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 wygląda nieźle, ranty ładnie komponują się z widelcem i korbą, tylko ta kiera trochę nie pasi... spróbuj może owinąć ją w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 myślałem, o tym ale połowę owijki poszło na rizera i nie było okazji kupić nowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Hamulec ma z przodu więc nie musi skidować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupsztoniec Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Nie musi, ale to najprzyjemniejsze Te oponki są bardzo miękkie więc szybko się zużywają, ale przynajmniej kosztują 30zł więc się kupuje nową. Myślałem o gripach, ale owijka na całej kierownicy dobrze wygląda no i jest wygodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Jakbyś wrzucił coś droższego to już by takie przyjemne nie było ja na swoim ani razu nie skidowałem, szkoda opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Coprawda niedawno wrzucałem swój rowerek, ale w końcu jest pomalowany na finalny kolor i udało mi się kupić wygodne i wyglądające nieźle siodło. ja na swoim ani razu nie skidowałem, szkoda opon. to co masz założone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupsztoniec Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Jakbyś wrzucił coś droższego to już by takie przyjemne nie było ja na swoim ani razu nie skidowałem, szkoda opon. pewnie tak by było dlatego wrzucam tanie opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 mieć ostre i nie męczyć skidów, to tak jak iść do kościoła nie zmawiając zdrowaśki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Są dwie strony medalu Teraz np mam detonatora, super opona, ale widać, że się ściera. Kontender dla tego przykładu był mega twardy i można było trzeć i trzeć. Tylko... no właśnie... niech Cię złapie deszcz, albo będziesz chciał szybko zahamować, a nie się poślizgać, docenisz jednak lepsze oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 to co masz założone? Specialized Armadillo, może w mega stanie nie jest ale i tak jest pro, rzadziej Michelin Lithion. mieć ostre i nie męczyć skidów, to tak jak iść do kościoła nie zmawiając zdrowaśki Z cyklu filozofia ostrego koła, bo jak można mieć ostre z hamulcami? Jak widzisz można i jakoś dobrze mi się jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.