chester Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 moje pierwsze dzieło, kąty trochę brzydkie, ale czego się spodziewać po starym kobuzie... Części budżetowe i na szybko, bo póki co "ma jeździć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 zmienisz ramę jak się dorobisz i będzie w miarę ok. NOSKI/PASKI/ZATRZASKI ALBO HAMULEC A NAJLEPIEJ I JEDNO I DRUGIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wszystko fajne poza siodłem. Wygląda jak od jakiegoś odpustowego trekkinga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 A ja polecam zmienić opony, bo pewnie masz kontendery? W deszczu będzie masakra, jak zresztą z każdą gumą jednoskładnikową. Kontender ma jeszcze tą przypadłość, że na suchym nawet się ślizga jak głupi, a w deszczu z przodu bym nawet nie próbował, bo na samym tyle to jest masakra. Budżetowo, ale jak się spodoba to z czasem zmienisz wszystko I ta korba straszy, żebyś tylko nie ukręcił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie do końca ostre, ale myślę że warte uwagi: http://imgur.com/a/uQDPZ#DVp1O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Te obręcze i manetka (?) średnio spasowane z reszŧą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Te obręcze i manetka (?) średnio spasowane z reszŧą. Dla mnie obręcze jak najbardziej spasowane, a poza walorem estetycznym dałem je z 2 powodów: są bardzo mocne i miałem je już w piwnicy z całymi kołami. (rower z założenia budżetowy) Manetka może razić - owszem. Nie miałem jednak zbytnio pola manewru (to nie 3 biegi do których można sobie dokupić oldschoolową dźwigienkę), tragedii dla mnie nie ma, za to jest ciekawy kontrast. Tragedią byłyby dla mnie jakiekolwiek plastikowe części poza manetką oraz nowe części. Dlatego postarzałem nowe części w przypadku gdy nie mogłem dostać używanych oraz ulock z mocowaniem wyglądają tak a nie inaczej. Rower złożyłem niedawno i jestem strasznie zadowolony. Odnoszę wrażenie, że żaden złodziej by się na niego nie pokusił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrrurek Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Kiedyś już wrzucałem ale przyszło parę zmian: nowe korby, siodło, koło przód, kierownica (za aktualny stan owijki przepraszam ale już idzie do mnie nowa) W planach zaplecenie jakiegoś lekkiego kółka na tył i by było chyba wszystko póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 biedna korba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gombrowitch Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Rower złożyłem niedawno i jestem strasznie zadowolony. Odnoszę wrażenie, że żaden złodziej by się na niego nie pokusił Zdziwiłbyś się. Ze dwa lata temu brat zostawił sfatygowane Wigry 3 na klatce w kamienicy (obdarte, trzeszczące, skrzypiące, po jakimś czasie z kapciami) i znikły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Zdziwiłbyś się. Ze dwa lata temu brat zostawił sfatygowane Wigry 3 na klatce w kamienicy (obdarte, trzeszczące, skrzypiące, po jakimś czasie z kapciami) i znikły. Ale przypuszczam, że nie były spięte ulockiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Rower złożyłem niedawno i jestem strasznie zadowolony. Odnoszę wrażenie, że żaden złodziej by się na niego nie pokusił Każdy jara się swoim sprzętem jaki by nie był. A manetki nie mogłeś dać na skośnej na obejmę? Koła docelowo wylatują czy zostają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Każdy jara się swoim sprzętem jaki by nie był. A manetki nie mogłeś dać na skośnej na obejmę? Koła docelowo wylatują czy zostają? Jak chcesz dać manetkę typu grip na ramę? Z resztą główną zaletą takiej manetki jest najszybsza z możliwych zmiana biegów, co przekłada się znacząco na dynamikę jazdy. Zostawmy już tę manetkę. Wszystko zostaje jak jest, maszyna spełnia wszystkie moje wymagania: jest szybka, zwrotna, wozi ze sobą zapięcie, podoba mi się wizualnie (nawet bardzo), nie trzeba jej polerować po 3 użyciach, nie trzeba się zbytnio martwić ani dopieszczać oraz przegania skutecznie pieszych z DDRów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Jak chcesz dać manetkę typu grip na ramę? A manetki nie mogłeś dać na skośnej na obejmę? Chyba że nie wiesz co to manetka na obejmę albo nie doczytałeś o co mi chodziło. No i co kto lubi, ale połączenie klasyki z nowoczesnością, jeszcze w takim wydaniu jest co najmniej dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Powiedziałbym, że ta manetka dodaje mu uroku nawet. Tylko bym ją jeszcze bardziej postarzył. Napisz coś więcej o tym ulocku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 A wg mnie wcale ta manetka jakoś źle nie wygląda w tym rowerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDz Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Powiedziałbym, że ta manetka dodaje mu uroku nawet. Tylko bym ją jeszcze bardziej postarzył. Napisz coś więcej o tym ulocku. Jezeli dobrze pamietam to jest to Kinguard, obdrapany z plastiku i z gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Hahaha MDz dobra opcja z tym zapięciem, chyba bardziej pancernie się już nie dało No można jeszcze owinąć dookoła rury jakiś potężny łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gombrowitch Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Poprawi ktoś tytuł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nabyłem nowe części do swojego czarnucha: - kierownica Modolo - owijka Deda czekam na klamki przełajowe i wraca hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Istny asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 widziałbym tu karbonowy widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 widziałbym tu karbonowy widelec A ja nie. Kiedyś myślałem u mnie nad karbonową kierownicą, ale stwierdziłem, że w ostrym to nieporozumienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Karbon w ostrym to nieporozumienie? No i co Ty masz taką fazę na cytowanie poprzedniego posta? Dobijasz mi rolkę w myszce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 ja tylko czekam aż znajdę 200-300 wolnych złotych polskich na carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.