Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Aj tam, założysz ostre, będziesz musiał, to i kondycja od razu się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Kiedy ja dopiero zrobiłem z niego szosę. wcześniej miałem piastę wielobiegową (stąd pewnie brak przelotek) ale wyzionęła ducha. Muszę teraz popracować nad tymi pancerzami, dobrać owijkę i będzie wyglądał lepiej (na mostek przyjdzie czas... i kasa ). Może na przyszły sezon do miasta złożę sobie coś prostszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 zgrzeszę, bo seryjna produkcja, ale składanie jeszcze mnie nie kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Pytanie techniczne - czy do takiej ramy jak wyżej da się założyć prosty widelec (w linii prostej widełki z rurą)? Bo tam jest troche miejsca jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Jasne, ze mozna, ale bez sensu wlepiac widelec bez zadnego wyprzedzania... Zmienisz znacznie geometrie i bedziesz bardzo haczyl noga o przednie kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Byłem ostatnio w Kopenhadze, wyobraźcie sobie że tam co czwarty-piąty młody i nie tylko młody rowerzysta popyla na SS Create. Boom niesamowity tam mają na coś takiego. Ot, taka ciekawostka, przepraszam za offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Byłem ostatnio w Kopenhadze, wyobraźcie sobie że tam co czwarty-piąty młody i nie tylko młody rowerzysta popyla na SS Create. Boom niesamowity tam mają na coś takiego. Ot, taka ciekawostka, przepraszam za offtop Bo to fajny rowerek. Psioczyli kiedyś na rowery tej marki, ale o wersji tegorocznej złego słowa jeszcze nie znalazłem. Miałem jeszcze niedawno firmowego csepela i wg mnie jest zauważalnie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A ja za ta kase zlozylem ostre 7kg na cinelli, mavicu cosmosie z przodu, z mackiem, sapimach i da22 z tylu, oval, spec, dura-ace... i jest najlepiej Ktos moze powiedziec "nie wyglada", ale za to jak jezdzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Wrzucałeś gdzieś w tym temacie? chętnie bym obaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Tak, dość niedawno. Create widzę 10,9kg i 1800zł, co osobiście uważam za porażkę, jeszcze stal, mostek pod 25,4 więc kompletny brak sztywności, zgadłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 wrzucam swoją gazelke: tak wiem, pancerze są za długie, ale niedługo zmieniam kierownicę na giętą, więc póki co zostaje tak jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ale piękność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Zdecydowanie pancerze są za długie i ich kolor szpeci. Dodatkowo - potrzebujesz tylnego hamulca? Klamka przełajowa + jeden hamulec wyglądają dużo zgrabniej. Poza tym... Piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Tak, dość niedawno. Create widzę 10,9kg i 1800zł, co osobiście uważam za porażkę, jeszcze stal, mostek pod 25,4 więc kompletny brak sztywności, zgadłem? zapłaciłem za nówkę znacznie mniej niż 1800 zł całość jest wystarczająca do normalnej jazdy po mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 O, ładniutka. Co to za sztyca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Martin lite za 15zł ;P planuję wymienić na kalloy aero, co do poprzedniego pytania, to w singlu wolę mieć dwa hamulce Zdjęcie robione iphone'm, więc musiałem trochę podrasować, w rzeczywistości wygląda to trochę lepiej, pomarańczowe pancerze ładnie komponują się z turkusowym kolorem ramy, ale pomyślę jeszcze nad czarnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Zostaw pomarańczowe, zawsze coś innego, no i nie wygląda tak najgorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Turkus z pomarańczem zawsze w harmonii, w końcu to barwy dopełniające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Pardono... Nie zauważyłem że to singiel. Mój błąd. Co do pancerzy to kwestia gustu ale jeżeli myślałbyś o zmianie to pomyśl o białych w miejsce czarnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 flammer . zmień kierownice a znajde Cie na mieście i wyszydze ;] JEST SZAŁ póki co! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Flammer, co to za piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Kierownica to moja bolączka, wygodniej(łatwiej mi się rozejrzeć) jeździ mi się w górnych chwycie, niestety zdarza mi to się naprawdę rzadko. Jeżdżąc po warszawskich ulicach i ścieżkach trzeba mieć palce cały czas na klamkach hamulcowych, idiotów nie brakuje. Dlatego właśnie poważnie rozmyslam wymianę kierownicy na coś takiego. A może to tylko kwestia przyzwyczajenia i skilla ;D zobaczymy. Piasty z tego co mówił poprzedni właściciel to normandy, niestety nie mają wygrawerowanych żadnych oznaczeń, ale z tego co się dowiedziałem w oryginale miały tylko naklejkę. Koła kupiłem już złożone(bez szytek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A nie możesz jeździć, trzymając klamki od góry? Wystarczy je trochę cofnąć. Ja tak śmigam na jaguarze i jest dość komfortowo. Możesz sobie kupić jeszcze byczki, np. od blb, rower będzie wyglądał za######iście z taką kierą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 zaloz zwykle klamki na górny chwyt i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 flammer, znam ten ból, dla mnie najlepiej na rowerze wygląda baranek, ale jazda po mieście ze zwykłymi klamkami szosowymi była mało wygodna (a weimany, które miały taką rączkę również do hamowania w górnym miały luzy), nie zawsze chce się jechać w takich pochyleniu, czasami jeżdżę w sztywniejszych ciuchach i nie jest to wygodne też. Dlatego założyłem klamki bmxowe (takie z klamrą mocującą) i wyszperałem na allegro kierownicę od rometa ze średnicą 22mm (baran). Teraz klamki mam w górnym chwycie tylko. Trochę mniej stabilnie się hamuje (bo dłonie bliżej siebie), ale jest ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.