Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy ja dopiero zrobiłem z niego szosę. :laugh: wcześniej miałem piastę wielobiegową (stąd pewnie brak przelotek) ale wyzionęła ducha. Muszę teraz popracować nad tymi pancerzami, dobrać owijkę i będzie wyglądał lepiej (na mostek przyjdzie czas... i kasa :)). Może na przyszły sezon do miasta złożę sobie coś prostszego.

Byłem ostatnio w Kopenhadze, wyobraźcie sobie że tam co czwarty-piąty młody i nie tylko młody rowerzysta popyla na SS Create. Boom niesamowity tam mają na coś takiego. Ot, taka ciekawostka, przepraszam za offtop :)

Bo to fajny rowerek. Psioczyli kiedyś na rowery tej marki, ale o wersji tegorocznej złego słowa jeszcze nie znalazłem. Miałem jeszcze niedawno firmowego csepela i wg mnie jest zauważalnie lepiej.

Tak, dość niedawno.

Create widzę 10,9kg i 1800zł, co osobiście uważam za porażkę, jeszcze stal, mostek pod 25,4 więc kompletny brak sztywności, zgadłem? :D

zapłaciłem za nówkę znacznie mniej niż 1800 zł ;)

całość jest wystarczająca do normalnej jazdy po mieście.

Martin lite za 15zł ;P planuję wymienić na kalloy aero, co do poprzedniego pytania, to w singlu wolę mieć dwa hamulce ;) Zdjęcie robione iphone'm, więc musiałem trochę podrasować, w rzeczywistości wygląda to trochę lepiej, pomarańczowe pancerze ładnie komponują się z turkusowym kolorem ramy, ale pomyślę jeszcze nad czarnymi.

Kierownica to moja bolączka, wygodniej(łatwiej mi się rozejrzeć) jeździ mi się w górnych chwycie, niestety zdarza mi to się naprawdę rzadko. Jeżdżąc po warszawskich ulicach i ścieżkach trzeba mieć palce cały czas na klamkach hamulcowych, idiotów nie brakuje. Dlatego właśnie poważnie rozmyslam wymianę kierownicy na coś takiego. A może to tylko kwestia przyzwyczajenia i skilla ;D zobaczymy. Piasty z tego co mówił poprzedni właściciel to normandy, niestety nie mają wygrawerowanych żadnych oznaczeń, ale z tego co się dowiedziałem w oryginale miały tylko naklejkę. Koła kupiłem już złożone(bez szytek).

A nie możesz jeździć, trzymając klamki od góry?

Wystarczy je trochę cofnąć.

Ja tak śmigam na jaguarze i jest dość komfortowo.

Możesz sobie kupić jeszcze byczki, np. od blb, rower będzie wyglądał za######iście z taką kierą :D

flammer, znam ten ból, dla mnie najlepiej na rowerze wygląda baranek, ale jazda po mieście ze zwykłymi klamkami szosowymi była mało wygodna (a weimany, które miały taką rączkę również do hamowania w górnym miały luzy), nie zawsze chce się jechać w takich pochyleniu, czasami jeżdżę w sztywniejszych ciuchach i nie jest to wygodne też. Dlatego założyłem klamki bmxowe (takie z klamrą mocującą) i wyszperałem na allegro kierownicę od rometa ze średnicą 22mm (baran). Teraz klamki mam w górnym chwycie tylko. Trochę mniej stabilnie się hamuje (bo dłonie bliżej siebie), ale jest ok!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...