Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

https://picasaweb.google.com/106942989812729249693/Rower?authkey=Gv1sRgCP2gx-yW7ZDJDA

Poznajcie Smerfetkę, jeszcze nie w stanie skończonym.

Plany na najbliższe dwa tygodnie: wymiana sterów i widelca na oryginalny Wichrowy, wymiana korby (wyrobił się kwadrat), wymiana zgniecionej poprzeczki nad tylnym kołem i lakierowanie całej ramy wraz z widłem.

Plany na przyszły sezon: złożenie sensownych kół.

Mam nadzieję, że nie będzie linczu, chyba nie ma aż takiej tragedii ; )

Pzdr

Będą fajne koła i będzie ok :)

Tyle, że ten chaberek wali trochę po oczach :P

Jakbyś chciał zostać przy niebieskim, to fajnie wyglądałaby np. błękitna, albo nawet miętowa rama, z czerwonym widelcem...

Oczywiście to jest tylko sugestia ;)

Pozdrawiam.

Jakbyś chciał zostać przy niebieskim, to fajnie wyglądałaby np. błękitna, albo nawet miętowa rama, z czerwonym widelcem...

Jak rama w błękicie to wideł nie czerwony tylko koniecznie wściekły pomarańcz! ;) wyjdzie coś jak gulf:1968_Ford_GT40_Mk_I.jpg

IMHO świetna idea.pozdro!

Niebieski, niebieskiemu nie równy.

Chyba jest różnica między za######istym, brokatowym, świecącym się chabrem, a ładnym błękitem, czy pistacją :whistling:

Ja o takich kolorach mówię...

Pistacja z pomarańczowym, lub błękit z czerwonym, przy odpowiednio dobranych częściach bardzo fajnie wygląda :icon_cool:

No tez sie dziwie ze tu takie nazwy padaja, to forum rowerowe a nie forum mody kobiecej. Wiem jak wyglada niebieski, reszty tych wymienionych nazw nie znam i ich barwy nie potrafię sobie wyobrazic.

I jezeli ktos mysli ze kolory roweru to priorytet, to raczej z uznaniem kolegow sie nie spotka. Chyba ze ma charakterystycznych kolegow :P hehehe

Niedawno pokazalem w tym temacie rower na calkiem konkretnych komponentach, ktorych kolory sa przypadkowe, bo dopiero kiedys beda mialy ostateczny wyglad, jak skompletuje wszystko i bedzie zapas wolnego sianka. Nikt nie powiedzial ze cos mu nie pasuje, wrecz przeciwnie, pisano zebym zostawil jak jest, bo jest za######...cie.

Oczywiscie rower na dobrych i dobrze dobranych czesciach do tego pieknie skomponowany kolorystycznie to cudo. Ale przede wszystkim trzeba kumac co jest dla Ciebie odpowiednie zeby szybko sie poruszac a dopiero potem myslec o kolorach. W ten sposob jeździsz codziennie i odczuwasz satyswakcje. W odwrotnym przypadku rower po miesiacu laduje w piwnicy, bo nie odczuwasz radosci z jazdy i satysfakcji robienia coraz lepszych czasow.

Witam,

Mój rower do przemieszczania się. Zdjęcia robione po złożeniu obecnie siodełko przesunięte do przodu plus mostek obniżony. Rower składałem około pół roku. Części kupowane podczas pobytu za granicą i powiem że można nowe wyrwać za 60% ceny tak że jest trochę łatwiej.

Trochę specyfikacji jak by ktoś był zainteresowany:

Rama od pana Jacka:

Lutowana do czoła / projekt malowania (na rurce poprzecznej) mój plus logo z przodu pana Jacka inwencji. Kolor czarny perłowy.

Obręcze:

H+ f30

Szprychy:

Tył - sapim 2.0/1.8

Przód - sapim 2.0/1.5

Opony:

Continental gatorskin zwijane

Piasty:

Mack Custom fix/fix

Tył 70mm + otwory

Zębatki:

System ex

17t/15t

Korba:

Sturmey Archer 46t / 170mm

Łańcuch:

V-touch Izumi

Pedały:

Token

Sztyca:

Deda rs01

Siodełko:

Selle Italia

Mostek:

Zenith bez logo 100mm

Kierownica:

Deda Velocita

Chyba o niczym z grubsza nie zapomniałem. Rower prowadzi się bardzo zrywnie i zwrotnie daje dużo przyjemności z jazdy. Wagi nie znam. W linku kilka fotek. Pozdr

http://orlowskiframes.blogspot.com/2012/07/roberts-bicycle.html

dałbym srebrną sztycę i mostek, zmienił siodło na coś ładniejszego i owinął kierownicę po całości.a tak to nawet ładny.

geo sam se wymyślałeś?

A ja chciałem ze czarnym to i mam, nie chciałem za bardzo klasycznego wyglądu a coś bardziej co mi się podobało. Siodełko moim zdaniem wygląd ma nawet nawet ale chodzi o długie trasy by nie męczyć zada i była przyjemność z jazdy a nie zacier pomiędzy nogami ;P a jest naprawdę komfortowe. Geo powstała po konsultacjach i dopasowaniu pod wymiary "jeźdźca". Co do owijki to miałem tylko jedną część bo drugą zniszczyłem przy nauce zakładania więc wykorzystałem co miałem, około 70% czasu jeżdżę w górnym chwycie i tam dobrze się sprawdza a w dolnym raczej po gładkim asfalcie pomykam i tam mi nie przeszkadza jej brak.

Rower, jak dla mnie świetny.

Kierownicę zostaw taką jaka jest teraz :)

Tylko, tak jak kolega wyżej napisał, przydałoby wrzucić jakiś srebrny akcent.

Tak żeby ta kierownica nie wyglądała jakby wziąć ja od innego roweru.

Tak jak mówiłeś chciałeś, żeby rower nie miał klasycznego wygląd, a zrobiłeś kierownicę, która bardziej klasycznego wyglądu już nie może mieć :P

Według mnie można byłoby wstawić srebrne felgi, taki kompromis pomiędzy klasyką a jakby to powiedzieć "designem" :D

Od razu mówię, ja nic nie wymuszam, tylko doradzamy i podpowiadam.

Sorry za błędy, ale piszę z telefonu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...