Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

podchodząc czysto estetycznie (żeby nie było że prowokacje wzniecam)

ładniej by jednak wyglądał bez hamulców (czyli bez niebieskich linek i całej reszty która się z hamplami wiąże ) no i innym siodełkiem..

pomijając powyższe, bardzo ładny!

Mój huragan już tu kiedyś był, ale w trochę innej formie. Zdjęcia z kiku miesięcy temu i świeże. Blat zmieniłem z 52 na 42 zeby sie nie zabic. Troche szkoda, ze klasycznych kółek nie ma, ale póki co mi odpowiadają.

1huragantheoldest.jpg

bikesss.jpg

Pokażę mojego szczura do jazdy po mieście.

Przez kilka miesięcy miał krótki mostek i wąskiego risera, w końcu doczekał się "torowego" baranka.

Rower kolorystycznie przypadkowy, jak coś co mnie interesowało mogłem kupić taniej to kupowałem. Jak będą wszystkie potrzebne części i zapas sianka to rama, widelec i mostek idą do chromowania i lakierowania (rama). Będzie konsekwentna klasyczna torówka na wyłącznie europejskich częściach, ale to jeszcze trochę :P

(PRZEDNIE KOŁO JEST NA HANDEL!)

superrrz.jpg

superr4hh.jpg

superty.jpg

supersuper.jpg

Aktualne zdjęcia roweru są w tym temacie:

[tor] Betonowy Velodrome Wrocław - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa - strona 3

Tak, mostek zagranico kupiony, wylicytowałem na ebaju, szedł do mnie z wielkiej brytanii.

260km w trzy dni, nie mówię że to mistrzostwo świata. Po prostu nigdy nie miałem okazji przejechać więcej. Gdyby był czas i motywacja to spokojnie mógłbym podjąć jakieś ciekawe wyzwanie. Ale bardziej jara mnie robienie czasów tak maks do 50km niż kręcić wolniej i kilka godzin, ten rower ma trochę inne przeznaczenie.

Dlaczego problem z siodłem?

Rama to romet super. Ale nie ten "popularny" niebieski z naklejkami tylko starszy bardzo rzadki model całkiem inny. Ma inną geometrię, inne mufy, mufę suportową cinelli milano z włoskim gwintem, rurki columbus SL, włoski chromowany widelec, taki sam jak np w colnago super pista. Oryginalnie rama podobno była malowana na czerwono, podobno -bo chyba nie zachowała się żadna oryginalnie pomalowana, i miała napisy namalowane od szablonów a nie naklejki.

Dałem za nią trochę ponad 500zł w zestawie ze sterami suportem i sztycą. A identyczną ramę tylko w mniejszym rozmiarze kaemes sprzedał kilka miesięcy wcześniej za 1300zł :)

Baranek spoko, bokiem da się chwycić o ile masz na myśli to samo co ja. Ale nie jeżdżę za często w tym chwycie bo nie jest najwygodniejszy. Ogólnie mi nadgarstki strasznie drętwieją na dłuższych dystansach.

No ja wlasnie glownie jezdze na bocznych wyciagnietych chwytach poza miastem, a w miescie na gornych i bocznych, jest pewniejsza, bardziej wyprostowana pozycja - mam odwroconego i ucietego baranka.

Bardzo ciekawa ramka, ja za swojego szosowego seta na columbusie dalem 300 zlociszczy, a z nowa wypasna rama chyba poczekam jeszcze az minie moda na fixa, moze tez wtedy uda sie dostac takiego rarytasa za taka kase :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...