Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

W oponach nie chodzi mi o kolor, bo kolorowe opony wygladaja ladnie, ale z racji czysto prakrycznej. To pewnie kampaign? Ta guma wazy ponad 400g, max cisnienie to bodajze 100psi, nawet minimalnie wiecej i schodzi z obreczy, slizga sie jak glupia i sciera w zastraszajacym tempie. Mialem ja w ostrym, starlem ja w dwa dni, a kontendera katuje juz 1500km, a slizga sie na suchym jak kontender w deszczu...

kenda kampaing zgadza się. Nie zauważyłem żadnego ślizgania się - dziś pojeździłem trochę i jest w miarę ok. Poza tym że dupsko boli :D:D Ciśnienie 110 chyba do przodu weszło. Jeśli faktycznie coś będzie nie ta to zainwestuje w tamte.

Przemalował bym rame ale nie będzie tego klimatu a potem jak sprzedać to już mniej warta będzie.

Chodzi mu czy będzie ostro :P

A z niebieską ramą nie będzie ładnie, fajnie jakby był jakiś kontrast, np żółtego jakiś ładny odcień :)

Ostro na razie nie widze sensu, a co do koloru to ma swój urok, i drugiego takiego nie widziałem - nie wiem czy jeszcze istnieje na chodzie. Jak będe miał lepszy aparat to zrobie lepsze zdjęcia.

drapcok, a z jakiej stali zostala zrobiona rama? zachowaly sie jakies naklejki na podsiodlowce? (tam najczesciej sa jakies oznaczenia) .

I dlaczego twierdzisz ze rower jest taki unikatowy? tylko dla tego ze jest caly na shimano 105 i drugiego takiego nie widziales? CY masz tez jakies inne podstawy (nie wiem, limitowana wersja znanej marki, jezdzil na niej ktos slawny?)

drapcok, a z jakiej stali zostala zrobiona rama? zachowaly sie jakies naklejki na podsiodlowce? (tam najczesciej sa jakies oznaczenia) .

I dlaczego twierdzisz ze rower jest taki unikatowy? tylko dla tego ze jest caly na shimano 105 i drugiego takiego nie widziales? CY masz tez jakies inne podstawy (nie wiem, limitowana wersja znanej marki, jezdzil na niej ktos slawny?)

zapomniałem dokładnie z czego ale to nie jest stal ani aluminium. Molibden czy chro coś tam.

A twierdzę tak bo jest to marka która musiała bardzo wcześnie zostać przejęta przez większego dystrybutora - bardzo żadka na rynku i nawt w google prawie nic nie idzie znaleźć. Poza tym wszystko co zostało z 80-90 lat jest unikatowe ;) Pewności nie mam ale sugeruję się tym co mówił mi kumpel który sprowadza rowerki.

zapomniałem dokładnie z czego ale to nie jest stal ani aluminium. Molibden czy chro coś tam.

A twierdzę tak bo jest to marka która musiała bardzo wcześnie zostać przejęta przez większego dystrybutora - bardzo żadka na rynku i nawt w google prawie nic nie idzie znaleźć. Poza tym wszystko co zostało z 80-90 lat jest unikatowe ;) Pewności nie mam ale sugeruję się tym co mówił mi kumpel który sprowadza rowerki.

Materiał o którym mówisz to zapewne stal chromowo-molibdenowa, w skrócie cr-mo, strzelam, że rurki columbusa? :)

drapcok.... to nie takie proste jak Ci sie wydaje. Na mojej ramie pisalo "frischi" a jest to pseudonim znanego austryjackiego chyba kolarza... nic nie mozna o niej znalezc w googlac.... I nie uwazam jej za unikatowa. Wez pod uwage to, ze ramy na mufkach sa do siebie podobne, czasami nawet bardzo. Ktos mogl najzwyczajniej w swiecie przemalowac twoja i dodac napisy.

? Oczywiscie nie mam nic do Twojego, ciesz sie nim, dbaj. Ale nie rob z niego swietego gralla;)

Unikatowy rower to taki, ktory wiadomo ze na 100% byl i zachowal sie w bardzo niewielu sztukach, lub jest ich na swiecie tylko kilka.

Pierwszy rower ktory przychodzi mi do glowy to romet grzegosz'a. Torowy Romet w oryginalnym malowaniu.

Wiesz o co mi chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...