atrxevu Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 pewnie o to że to dział OK a ty wrzucasz szosę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 pewnie o to że to dział OK a ty wrzucasz szosę fakt, sory ale błąd początkującego, można usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 W oponach nie chodzi mi o kolor, bo kolorowe opony wygladaja ladnie, ale z racji czysto prakrycznej. To pewnie kampaign? Ta guma wazy ponad 400g, max cisnienie to bodajze 100psi, nawet minimalnie wiecej i schodzi z obreczy, slizga sie jak glupia i sciera w zastraszajacym tempie. Mialem ja w ostrym, starlem ja w dwa dni, a kontendera katuje juz 1500km, a slizga sie na suchym jak kontender w deszczu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 przemaluj ramę na niebiesko i będzie cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 kenda kampaing zgadza się. Nie zauważyłem żadnego ślizgania się - dziś pojeździłem trochę i jest w miarę ok. Poza tym że dupsko boli :D Ciśnienie 110 chyba do przodu weszło. Jeśli faktycznie coś będzie nie ta to zainwestuje w tamte. Przemalował bym rame ale nie będzie tego klimatu a potem jak sprzedać to już mniej warta będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suave Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 a jakie plany do tylnej piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 a jakie plany do tylnej piasty? ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 ??? Chodzi mu czy będzie ostro A z niebieską ramą nie będzie ładnie, fajnie jakby był jakiś kontrast, np żółtego jakiś ładny odcień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Chodzi mu czy będzie ostro A z niebieską ramą nie będzie ładnie, fajnie jakby był jakiś kontrast, np żółtego jakiś ładny odcień Ostro na razie nie widze sensu, a co do koloru to ma swój urok, i drugiego takiego nie widziałem - nie wiem czy jeszcze istnieje na chodzie. Jak będe miał lepszy aparat to zrobie lepsze zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 drapcok, a z jakiej stali zostala zrobiona rama? zachowaly sie jakies naklejki na podsiodlowce? (tam najczesciej sa jakies oznaczenia) . I dlaczego twierdzisz ze rower jest taki unikatowy? tylko dla tego ze jest caly na shimano 105 i drugiego takiego nie widziales? CY masz tez jakies inne podstawy (nie wiem, limitowana wersja znanej marki, jezdzil na niej ktos slawny?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 drapcok, a z jakiej stali zostala zrobiona rama? zachowaly sie jakies naklejki na podsiodlowce? (tam najczesciej sa jakies oznaczenia) . I dlaczego twierdzisz ze rower jest taki unikatowy? tylko dla tego ze jest caly na shimano 105 i drugiego takiego nie widziales? CY masz tez jakies inne podstawy (nie wiem, limitowana wersja znanej marki, jezdzil na niej ktos slawny?) zapomniałem dokładnie z czego ale to nie jest stal ani aluminium. Molibden czy chro coś tam. A twierdzę tak bo jest to marka która musiała bardzo wcześnie zostać przejęta przez większego dystrybutora - bardzo żadka na rynku i nawt w google prawie nic nie idzie znaleźć. Poza tym wszystko co zostało z 80-90 lat jest unikatowe Pewności nie mam ale sugeruję się tym co mówił mi kumpel który sprowadza rowerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 zapomniałem dokładnie z czego ale to nie jest stal ani aluminium. Molibden czy chro coś tam. A twierdzę tak bo jest to marka która musiała bardzo wcześnie zostać przejęta przez większego dystrybutora - bardzo żadka na rynku i nawt w google prawie nic nie idzie znaleźć. Poza tym wszystko co zostało z 80-90 lat jest unikatowe Pewności nie mam ale sugeruję się tym co mówił mi kumpel który sprowadza rowerki. Materiał o którym mówisz to zapewne stal chromowo-molibdenowa, w skrócie cr-mo, strzelam, że rurki columbusa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 nie bądź hop do przodu. a tange, dedacciai, reynolds? i wiele innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 nie bądź hop do przodu. a tange, dedacciai, reynolds? i wiele innych... Ale columbus jest najpopularniejszy i najczęściej stosowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 drapcok.... to nie takie proste jak Ci sie wydaje. Na mojej ramie pisalo "frischi" a jest to pseudonim znanego austryjackiego chyba kolarza... nic nie mozna o niej znalezc w googlac.... I nie uwazam jej za unikatowa. Wez pod uwage to, ze ramy na mufkach sa do siebie podobne, czasami nawet bardzo. Ktos mogl najzwyczajniej w swiecie przemalowac twoja i dodac napisy. ? Oczywiscie nie mam nic do Twojego, ciesz sie nim, dbaj. Ale nie rob z niego swietego gralla;) Unikatowy rower to taki, ktory wiadomo ze na 100% byl i zachowal sie w bardzo niewielu sztukach, lub jest ich na swiecie tylko kilka. Pierwszy rower ktory przychodzi mi do glowy to romet grzegosz'a. Torowy Romet w oryginalnym malowaniu. Wiesz o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 bardzo żadka na rynku wyjątkowy unikat columbus jest najpopularniejszy i najczęściej stosowany co za bzdura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Wiecej na rynku widzisz columbusow czy reynoldsow? o reszcie nie wspomne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 magik2208, chyba źle zrozumiałeś bonton'a. Na rynku najwięcej jest ram ze zwykłej stali lub tej cro-mo. Ale zwężając grupę do tych markowych (columbus, reynolds itp) to columbusa jest najwięcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 najwięcej jak dla mnie jest reynoldsa. Columbus to jednak ceniona marka rurek i rzadko kiedy ktoś ich się pozbywa. A jeśli mówimy tu o reynoldsach poczynając od 103/105 to tego jest naprawdę dużo. Chociaż jak wiadomo najwięcej jest hi-ten'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Tak, mówię o tych dobrych, cenionych rurkach, wiadomo o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suave Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Anker jest podobno dość popularny w Szwajcarii. A szukając zdjęć można znaleźć ramy malowane w ten sposób co rama drapcok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 co to jest reynolds 103/105? bo pierwsze słyszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 http://farm4.static.flickr.com/3206/2761570898_dd2c37bf92.jpg przykład reynoldsa 103 carbolite, a jeśli chodzi o 105 to miałem peugeota aspina na tych rurkach : ) Chętnie pokażę Ci potem zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 sory, ale nie czaję. gdzie tu masz napisane, że to reynolds? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Nie ma czegoś takiego jak Reynolds 103 czy 105. Carbolite to jest jakiś stop/oznaczenie Peugeota na swoje rurki, a że zgapili design naklejek od Reynoldsa... Podobnie jak opisano tutaj polskie Huragany / Jaguary też miały swoje "Reynoldsy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.