Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Siodło to San Marco Zoncolan, trochę poniżej 200g za ~250 zet. Kiera nitto B123 34 cm :D No blat może nie jest imponujący jakiś ale to 44 zęby, z tyłu 15 więc aż taki kołowrotek to nie jest :P

..o kurcze! 34cm szerokość baranka :o da się tym sterować? ;-) co ze skidami? Ja miałem baranka 38cm i było za wąsko, ale może dlatego że mam 187cm wzrostu.

A ja mam ponad 190 wzrostu. Risera mam chyba ze 36cm i i tak trzymam kierke miedzy mostkiem a koncem, czyli nawet 34 by spokojnie mi odpowiadalo, nawet w skidach. Mialem bycze 42cm to bylo mega szeroko jak dla mnie, teraz jest 38 i jest bardzo wygodnie i komfortowo jak sie poloze. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jestem dlugi a lubie wąskie kierownice. Moze dlatego ze za szeroki to nie jestem (?) :P

Ale nie uwazam zeby nie szeroki chwyt sciskal pluca, to jazda na rowerze a nie wyciskanie na klate, nie sciskam ramionami klatki.

Ja mam baranka 38 i chyba jest nieco za wąsko, jak wieje i sygnalizuję skręt to przyjemniej byłby mieć szerszą kierownicę.

Przynajmniej mam zero stresu jak się w korku przeciskam między lusterkami.

Nie rozumiem, czyli w górnym "miałbyś stres", dlaczego?

Szerokość kierownicy należy komponować też do geometrii, w stromych główkach wąsko jest dobrze, w klasycznej szosie z lat 60/70 natomiast sterowanie jest bardziej siłowe, przy małych prędkościach koło lubi kłaść się na prawo lewo. Ogólnie jeśli rower jeździ bez trzymanki do 5 km na godzinę można mieć wąsko, jak przy małej prędkości trzeba kręcić tyłkiem żeby nie myszkował znaczy się że geometria lubi szerokie kierownice

Dziś dzień wrzucania fot, więc i ja pochwalę się swoją nową dzieciną. Mam nadzieję, że zdjęcia nie za duże. Wiem, że hamulec, klamka i w ogóle. Ale ja jestem mega zajarany :) Rama i paintjob by varsovie fixe. Na żywo lakier rozwala mózg :D PS. Pan Jeż zaaprobował rower i powiedział, że też taki chce.

p6094566.jpg

p6094573.jpg

p6094585.jpg

p6094591.jpg

p6094599.jpg

p6094600.jpg

co to za korba? :)

Z tego bedzie ostre czy pomyliles dzialy?

Te opony to jakies nieporozumienie...

To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem.

Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ??

To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem.

Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ??

Nie wiem czy dobrze zgaduje ale chodzi o przełożenie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...