magik2208 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak spisują się bolt-ony? Ja mam nakrętki, nakręcam na granice ich ukręcenia, a koło i tak lubi się trochę obluzować przy skidach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SixFeetDeep Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Z tym siodlem to pocisnales galancie... No ale o gustach sie podobno nie dyskutuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie wiem, ludzie najeżdżają na zoncolany, według mnie są spoko. Bolt-on mam tylko z przodu więc tam nie ma się o przesuwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 nie chodziło chyba o bolt-ona tylko piastę z osią female na bolty. tak z kontekstu można wnioskować, i mariano i ivosimo, śliczne rowerki macie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jeśli tak no to z tyłem też nie mam problemu Nic mi się nie przesuwało nawet w starej ramie gdzie miałem "gołe" haki bez lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie wiem, ludzie najeżdżają na zoncolany, według mnie są spoko. Bolt-on mam tylko z przodu więc tam nie ma się o przesuwać A ktos jezdzi na bolt-onach z tylu? Ew duzo daja zabkowane sruby i podki? Bo aktualnie poukrecalem nakretki od piasty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Siodło to San Marco Zoncolan, trochę poniżej 200g za ~250 zet. Kiera nitto B123 34 cm No blat może nie jest imponujący jakiś ale to 44 zęby, z tyłu 15 więc aż taki kołowrotek to nie jest ..o kurcze! 34cm szerokość baranka da się tym sterować? ;-) co ze skidami? Ja miałem baranka 38cm i było za wąsko, ale może dlatego że mam 187cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A ja mam ponad 190 wzrostu. Risera mam chyba ze 36cm i i tak trzymam kierke miedzy mostkiem a koncem, czyli nawet 34 by spokojnie mi odpowiadalo, nawet w skidach. Mialem bycze 42cm to bylo mega szeroko jak dla mnie, teraz jest 38 i jest bardzo wygodnie i komfortowo jak sie poloze. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jestem dlugi a lubie wąskie kierownice. Moze dlatego ze za szeroki to nie jestem (?) Ale nie uwazam zeby nie szeroki chwyt sciskal pluca, to jazda na rowerze a nie wyciskanie na klate, nie sciskam ramionami klatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ja też nie mam z tym problemu, jedzie się bardzo fajnie. Skidować da się nawet w górnym chwycie ale i tak jeżdżę prawie cały czas w dolnym. Przynajmniej mam zero stresu jak się w korku przeciskam między lusterkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ja mam baranka 38 i chyba jest nieco za wąsko, jak wieje i sygnalizuję skręt to przyjemniej byłby mieć szerszą kierownicę. Przynajmniej mam zero stresu jak się w korku przeciskam między lusterkami. Nie rozumiem, czyli w górnym "miałbyś stres", dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Odnosiłem się do szerokości kiery. Jak miałem szosowego barana 42 cm to czasem miałem wrażenie, że zaraz komuś przydzwonię w lusterko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Szerokość kierownicy należy komponować też do geometrii, w stromych główkach wąsko jest dobrze, w klasycznej szosie z lat 60/70 natomiast sterowanie jest bardziej siłowe, przy małych prędkościach koło lubi kłaść się na prawo lewo. Ogólnie jeśli rower jeździ bez trzymanki do 5 km na godzinę można mieć wąsko, jak przy małej prędkości trzeba kręcić tyłkiem żeby nie myszkował znaczy się że geometria lubi szerokie kierownice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 No to mój bez trzymanki nie jeździ praktycznie! Co do lusterek - i tak często jest nie więcej niż 30cm od krawężnika... No, ale to już by było na tyle, jeśli chodzi o offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 co wy gadacie, 42cm szeorko? w streetówce mam 730mm, w fullu 762mm a rikszy mam 125CM szerokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek264 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dziś dzień wrzucania fot, więc i ja pochwalę się swoją nową dzieciną. Mam nadzieję, że zdjęcia nie za duże. Wiem, że hamulec, klamka i w ogóle. Ale ja jestem mega zajarany Rama i paintjob by varsovie fixe. Na żywo lakier rozwala mózg PS. Pan Jeż zaaprobował rower i powiedział, że też taki chce. co to za korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Andel z Velosolo. Trochę grosza kosztuje ale nie dam o niej złego słowa powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Przedstawiam laleczke z 80'90' lat. Unikatowy model firmy - Ankar rad. Ma swój oldschoolowy klimat. Podzespoły wszystko shimano 105 + custom. Reszta to co widać. Jakość zdjec nie najlepsza ale robion z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 iście egzotyczne ostre kolo ... ps masz czapkę na każdy dzień tygodnia czy miesiąca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 iście egzotyczne ostre kolo ... ps masz czapkę na każdy dzień tygodnia czy miesiąca ? egoistyczny ? Czapki do tańczenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ankar to m się kojarzy z Ankarą, stolicą Turcji. Może to na rynek turecki miało iść. Albo rower dla Turków mieszkających w Niemcach (a jest ich tam trochę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ankar to m się kojarzy z Ankarą, stolicą Turcji. Może to na rynek turecki miało iść. Albo rower dla Turków mieszkających w Niemcach (a jest ich tam trochę). Szwajcarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Z tego bedzie ostre czy pomyliles dzialy? Te opony to jakies nieporozumienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 W innym temacie napisał odnośnie tego rowerku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suave Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Anker wynalazki też robił : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drapcok Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Z tego bedzie ostre czy pomyliles dzialy? Te opony to jakies nieporozumienie... To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem. Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ?? To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem. Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ?? Nie wiem czy dobrze zgaduje ale chodzi o przełożenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.