NIEMRAWY Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam, Nie moge nigdzie znalezc informacji/opini o akurat tym modelu XT, mial ktos z Was z nimi doczynienia? Jak pracuja? Znalazlem na Allegro nastepujaca propozycje: http://allegro.pl/item245764261_xt_disc_ha...bikestacja.html Na pierwszy rzut oka wadaje sie bardzo atrakcyjna ale jeden ze znajomych akurat ten model XT odradzal, mowil ze skutecznosc kiepska... Prosze was o opinie i ewentualne sugestie/propozycje. Waze 68kg, przeznaczenie XC/maratony. Cena ok 700zl za komplet. Z gory dziekuje i pozdrawiam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Działają bardzo fajnie. Jedyne zastrzeżenia możesz mieć do seryjnych żywicznych klocków (spadek skuteczności i hałaśliwość w mokrych warunkach), ale zawsze można po zużyciu wymienić na metaliczne albo na jakieś zamienniki. Hamulec bezawaryjny, klamka jest wygodna i bardzo przyjemnie pracuje. Spytaj dokładnie jaka tarcza jest w komplecie, bo wg opisu 6 śrub, a na zdjęciu centerlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 dzwignie shimano maja taką samą poza xtr'em, takie same przewody - roznica jest tylko w zacisku ktory jest z jednego kawalka materialu. deore hamuje bardzo dobrze wiec xt powinien lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vito Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Nie chce sie szukac, co? Tutaj prosze na przyklad http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=15373 Działają bardzo fajnie. Jedyne zastrzeżenia możesz mieć do seryjnych żywicznych klocków (spadek skuteczności i hałaśliwość w mokrych warunkach), ale zawsze można po zużyciu wymienić na metaliczne albo na jakieś zamienniki. A ja mam metaliczne klocki w zestawie, dziwne... hmm. Moi znajomi tez takie same. Nie wiem co Twoj kumpel za rzeczy wygaduje. Jak dotrzesz heble to przez kiere przerzuca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEMRAWY Napisano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dziekuje za opinie, mysle ze sie zdecyduje na te hamulce:-) Vito, a co do szukania to jestes juz kolejna osoba ktora zwraca mi na to uwage i znowu robi to troche nieslusznie. Tak sie sklada ze szperalem zeby dowiedziec sie czegos na temat tych hamulcow( dokladnie tego modelu) ale niestety niczego nie znalazlem. Link, ktory ty podales odnosi sie do modelu BR-M765. Skad wiec mam wiedziec (nie jestem specem "sprzetowym") ze jest to ten sam model o ktory pytam. Nawet teraz tego niewiem. Forum jest ogromne a ja jestem na nim od niedawna i nie zawsze udaje mi sie odnalezc dokladnie takich informacji jakie potrzebuje. Nie mam tez na to po prostu czasu. Podsumowujac dziekuje jeszcze raz serdcznie za odpowiedzi, nawet jesli ktos podobne pyt juz kiedys zadal. Pozdrawiam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Tak sie sklada ze szperalem zeby dowiedziec sie czegos na temat tych hamulcow( dokladnie tego modelu) ale niestety niczego nie znalazlem. Link, ktory ty podales odnosi sie do modelu BR-M765. Skad wiec mam wiedziec (nie jestem specem "sprzetowym") ze jest to ten sam model o ktory pytam. Nawet teraz tego niewiem. No to uściślijmy BR-M765 to oznaczenie zacisku XT, no i zwyczajowo tak się oznacza cały hamulec. BL-M765 to oznaczenie samej klamki hamulcowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vito Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dziekuje za opinie, mysle ze sie zdecyduje na te hamulce:-)Vito, a co do szukania to jestes juz kolejna osoba ktora zwraca mi na to uwage i znowu robi to troche nieslusznie. Tak sie sklada ze szperalem zeby dowiedziec sie czegos na temat tych hamulcow( dokladnie tego modelu) ale niestety niczego nie znalazlem. Link, ktory ty podales odnosi sie do modelu BR-M765. Skad wiec mam wiedziec (nie jestem specem "sprzetowym") ze jest to ten sam model o ktory pytam. Nawet teraz tego niewiem. Spoko, nie chcialem kolegi urazic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Sory ze tak troche po czasie ale nie ma mnie tu czesto ostatnio.. Z tego wzgedu ze to to ja mam taki hamulec od wieeeelu tysiacow kilometrów czuje ze powinienem cos napisac Tak wiec. Skutecznosc hamulca na oryginalnych okładzinach faktycznie jest marna ale na pewno bije na łeb takie hamulce jak 535. Miałem okazje pomeczyc te hamulce w górach i powiem szczerze ze musialem naprawdę bardzo mocno jest rozgrzać zeby stracily skutecznosc hamowania. Stało sie to na stromym zjezdzie koło skocznie narciarskiej gdzie prawie cała droge jechalem na hamulcu.. Z dostepnoscią czesci jest zdecydowanie łatwo. Bardzo fajnie sie hamulec odpowietrza i nie wymaga to jakis zdolnosci Jak bede kupowac drugi hamulec chyba jednak kupie znowu ten sam :] Aha no i bezawaryjnosc.. nic nie musialem przy nim robic poza wymiana klocków hamulcowych po jakims tam czasie. No i po kupnie Reby wrzucilem krotszy przewód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.