domeqbike Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Witajcie, no w koncu dokonalem wyboru i aktualnie mam juz jakies 50 km za soba na nowym dobytku. Przesiadalem sie z Kelly'sa Salamandra '05 wiec nie musze mowic ze po paru kilometrach banan z geby mi nie schodzil )) Rower leciutki, amorek kiedy trzeba- wybiera liscie, ale dzieki blokadzie rownie znakomicie pokonuje sie strome podjazdy. Sama geometria- ciezko mi ocenic ja wzgledem innych rowerow. Wiem natomiast, ze jest dosc specyficzna z wypowiedzi innych uzytkownikow. Mi bardzo pasuje. Nie jezdzilem rok od czasu kradziezy i po przejechaniu 30-40 km ograniczal mnie raczej czas niz fizyczne mozliwosci;) To jak juz sie tak nachwalilem, chcialbym przejsc do tematu, ktory byl glownym powodem rozpoczecia tego watku. Strasznie dziekuje wszystkim za pomoc (szczegolnie Żbik i Kajetan) przy wyborze sprzetu. Rewelacyjna i profesjonlana z was zgraja zapalencow i mam nadzieje ze kiedys tez bede mogl komus tak wydatnie pomoc. Koniec wazeliny. Zakoncze cytatem z mojego ulubionego filmu: "Let's go to work" Peace
domeqbike Napisano 18 Września 2007 Autor Napisano 18 Września 2007 Poki co, tylko zdjecia producenta. w weekend pykne pare zdjec.
Andrew18 Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 No sprzęt bardzo bardzo ładny podoba mi się malowanie możliwe, że to dlatego, że mam dość podobne tylko zamiast bord, krwiście czerwony
majster Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 napisz czy tłumienie drgań przez te 'wstawki' z karbonu jest odczuwalne. jeżdżę na bardzo podobnym sprzęcie i też jestem zadowolony .
Nasti Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Niech któryś z modów przeniesie temat do działu testy:)
Ecia Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 A czy to jest test? Byłoby dobrze, gdyby wątek rozwinął się w tym kierunku, ale póki co, trudno to jeszcze nazwać testem. Czekamy na więcej konkretnych uwag odnośnie do osprzętu, ramy i ogółem całego roweru ... wówczas temat zyska rację bytu, bo na razie jest - mówiąc delikatnie - cokolwiek niekonkretny. Pozdrówko nakłaniające
domeqbike Napisano 25 Września 2007 Autor Napisano 25 Września 2007 Wczoraj bylem w Wielkopolskim Parku Narodowym. Szlak czerwony, niebieski i oczywiscie pare nieoznaczonych sciezynek;) Wrazenia: jakby to pewien prezenter powiedzial: astonishing no i oczywiscie fabulous Rama swietnie reaguje na nagle zwroty, jest bardzo zwinna. Po kelly's az jestem zdziwiony jak mozna ostro ciac zakrety. Co do karbonowych wstawek, porownywalem jazde z rowerkiem kolegi- nawiasem kultowa Author Illusion i roznicy specjalnej nie czulem. Sama swiadomosc natomiast daje wiele i o to tylko chodzilo, mam wrazenie... Amorek zgrabnie wybiera nierownosci, natomiast czasami gubi sie przy wiekszej ilosci np korzeni. Tak, czy owak po rs gila w salamandrze roznica nie do opisania takze ta uwaga bedzie dla bardziej doswiadczonych niewiele warta. Mam jeszcze wrazenie, ze deklarowny skok 100 mm jest tylko teoretyczny bo realny zasieg to 80 mm i wiecej nigdy nie udalo mi sie go dobic. Rzecz ktora mnie troche zawiodla to hamulce- hayes nine. Nie wiem, czy to kwestia dotarcia, ale nie dzialaja one az tak mocno jakbym sie tego spodziewali i co najwazniejsze, przy v~50 km/h strasznie brzecza i dzwonia. A nie ma dla mnie bardziej wkur... rzeczy niz jakies skrzypienie lub stukanie w rowerku= wszystko musi byc tip-top Macie jakies sugestie na ewentualna zmiane? Przerzutki daja rade nawet na ostrych podjazdach wiec celujaca spelniaja swoja role. Tylne kolo, a konkretnie szprychy zaczely lekko "pykac", ale ponoc to normalne na poczatku i ponowne naciagniecie polozy kres tej kolejnej malutkiej ale denerwujacej jak szpilka w d.. rzeczy Dokupilem wczoraj niezbedne rzeczy takie jak: nowe gripy 65 zl, rogi 70 zl, swiatla 160 zl, torebke posiodlowa 30zl licznik 70zl; Jeszcze tylko buciki spd-ki bo wczoraj patrzac na kolege doslownie latajacego nad korzeniami, az zielenialem z zazdrosci Generalnie rowerek jest na dotarciu i zobaczymy jak bedzie sprawowal sie dalej.
majster Napisano 26 Września 2007 Napisano 26 Września 2007 z początku też coś mi dzwoniło - w okolicach tylnej piasty. hamulce się dotrą, nie sądzę żeby od nowości były zapowietrzone. spróbuj je wyregulować, dokręcić tarcze, mocniej skręcić zacisk koła i powinno być ok. a co to za gripy, że aż 65zł?
domeqbike Napisano 29 Września 2007 Autor Napisano 29 Września 2007 no fakt troche poszalalem - sa zrobione z materialu, takiej zaplatanej tkaniny. Zdecydowanie grubsze niz gumowe i przyjemniesze w dotyku. Wzor wyglada jak szachownica. wypadaloby napisac nazwe producenta, ale nie pamietam kupilem w ski teamie. Byly tez skorzane Aha, no i wczoraj doszly spd-ki. Sidi Bullet...czarne Rewelacja, teraz skacze sie nad korzeniami az milo, chociaz obowiazkowa gleba musiala byc ...no dobra byly dwie :P
gerus Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 Czy to nie te? http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&k=26 jak tak to troche przepłaciłes
Mathieo Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 no to dodasz te foty z reala bo nie moge się doczekać jak on wygląda ?!!
domeqbike Napisano 1 Października 2007 Autor Napisano 1 Października 2007 oj to rzeczywiscie 2 dychy za duzo dalem. Wprawdzie mam cale czarne, ale wzor identyczny i az dziwne ze inny producent wykonal moje A zdjecia postaram sie dzisiaj wrzucic. Obiecuje No jak dla mnie wyglada sprzet kosmicznie . Podejrzewam, ze w przypadku moich umiejetnosci i potencjalnego ich rozwoju nie bede potrzebowal niczego wiecej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.