Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://allegro.pl/ma...2080869382.html Coś mi się nie wydaje żeby ona 56cm. Spójrzcie na główkę ramy strasznie blisko siebie jest rurka pozioma i ukośna. Jak dla mnie może być ona mniejsza.

Też mi się tak wydaję, ale jakiś czas temu pisałem do gościa o rozmiar ramy i napisał mi, że ma 22 cale ; F

Napisano

Jaki najlepiej wybrać łańcuch do ostrego? Zwracać uwagę na jakieś rzędy i ilość ogniw czy to mało ważne?

Drugie pytanie odnośnie malowania obręczy. Chciałem zamalować ten srebrny pasek na gumy od hampla, zwykły czarny spray daje radę? Wymaskować to jakąś taśmą?

Napisano

Łańcuch - zależnie od tego jakie masz zębatki. Jak wąskie to 1/32" jak szerokie to 1/8" (zwykle łańcuch "jednorzędowy" = 1/8"). Ogniw tyle, żeby starczyło do założenia łańcucha :P Zależy od ramy, rozmiaru zębatek itp. coś koło 100 powinno starczyć z jakimś małym zapasem.

Niedawno wymieniłem u siebie z jakiegoś noname na cieszącego się niezłymi opiniami http://allegro.pl/no...2100389216.html i póki co muszę powiedzieć, że jest wyczesany. Cichy, mocny, trochę się wyciągnął ale dramatu nie ma.

Napisano

Ja malowalem kiedyś sprayem do felg samochodowych, ale zwykly spray też da ten sam efekt. Maskowałem to taśmą. Przy odklejaniu pare miejsc się minimalnie obkruszyło, potem poprawiłem te miejsca markerem czarnym i do tej pory się trzyma. Jeżdzone były tylko w lato, zimy, deszczu, błota pewnie by nie przetrzymało.

Napisano

Ja będę miał prawdopodobnie jutro stars circle wysokie. Napisy na nich to naklejki czy jakiś druk?

Napisano

Mówcie co chcecie już za późno. Nie będę żałował, bo przemyślałem swoją decyzję. Mam taki, a nie inny budżet i wybór padł na nie. W tej chwili i tak nie osiągnę żadnej mega wagi tym budżetem jaki mam więc przestałem przywiązywać do tego mega uwagę.

Napisano

Z tego względu że i tak będę miał ciężką ramę to nie przejmuję się wagą. Dla mnie ten rower ma wyglądać i jeździć a nie ważyć te 300 gram mniej dzięki obręczom. Nie stać mnie na komplet shamali za 600zł więc kupiłem sobie arriv za 94zł z przesyłką ;) Ładnie je pomaluje i nie będzie widać , że to te "sh*towate stars circle"

Napisano

jak dla mnie to poprostu niepotrzebna waga, a i opon nie zaklada sie na to tak jak na dobrych obreczach... bez przesady, tanie obrecze dobre mozna zlapac bez problemu, i dają rade - a tlumaczenie ze i tak masz cięzką ramę - no to bedziesz mial jeszcze ciezszy rower, a jak zlapiesz lekką rame to bedziesz sobie pluc w brodę ze kolami dociązyles rowerek...

wolal bym chociazby

http://allegro.pl/mavic-cxp-22-francuskie-szosowe-obrecze-promocj-i2106857073.html

srebrna dyche drozej nawet...

Napisano

Jakie polecacie opony na tył? Takie żeby nie były do wywalenia po kiku skidach i żeby nie były w kosmicznej cenie.

Napisano

Nie wiem od jakiego pułapu zaczyna się kosmiczna cena ale ja od października katuję Continental Ultrasport zwijaną i jest OK. Lekka i fajnie się ściera, dopiero niedawno zaczęła się robić kwadratowa. Tylko stosunkowo mało skiduję, już mi przeszło :P

Napisano

Kenda Kontender, można ją wyrwać 3 razy taniej niż Continentala a jest bardzo żywotna, może zostanę wyśmiany, albo ktoś podda w wątpliwość moje umiejętności, ale taka opona starcza mi na pół sezonu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...