Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że jest deszczowo , a w niektórych regionach polski pada również śnieg pomyślałem że wrzucę tutaj link jak bardzo tanim kosztem uchronić się od uwalonej kurtki i mokrego tyłka nie szpecąc roweru tradycyjnym błotnikiem . Zapewne część z was już to widziała , a część nie . Ass Saving Techniques on Vimeo . Dzisiaj zrobiłem swojego "ass saver'a" który kosztował mnie 20 minut bawienia się pociętymi naklejkami , które nakleiłem na wycięty z bloku technicznego projekt , a następnie w cenie 2.50zł poddałem laminowaniu i taki jest tego efekt : http://desmond.image....jpg&res=medium . Podsumowując pupa sucha niskim kosztem ! P.S w tym temacie , bo według mnie to element roweru który w aktualnych warunkach pogodowych jest bardzo przydatny

Nie prościej i szybciej było to wyciąć z butelki po wodzie ??

Napisano

Butelka po wodzie jest wyprofilowana i nie miałoby to już takiej powierzchni + jest dużo cieńsza i po prostu by opadała ? No i oczywiście wyglądałoby to jakby kawałek plastiku przykleił się do siodełka

Napisano

bylo juz o tym:-) gdzies pod koniec pierwszej strony jest. Lextalionis zrzutowal to z wymiarami:-) i na drugiej dalszy ciag rozmow..

[akcesoria dodatkowe] jazda w zimie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

Tylko warto zwiększyć szerokość całej konstrukcji, Tak jak napisał lazylab kilka postów dalej. 70mm między otworami bardziej się sprawdza. Całość jest wtedy bardziej wygięta i się tak nie niszczy, i wygląda ładniej :)

Więc poszerzyć, a resztę wymiarów można zostawić tak jak jest i będzie si :)

Napisano

Ja u siebie robiłem własnie według tego projektu ale ktoś mi go podesłał za forum . Chyba narysowałem według tego ale doszło po 1cm laminatu i jest git . Trzyma się fajnie mimo że nie jest wygięte tylko płaskie ale jest git no i pupa + plecy suche :D Ale tak czy siak jak jest dużo więcej wody to rzuca wtedy na uda .

Napisano

Jesli chodzi o butelke, to widzialem dzis w glasgow kolesia na s/s z takim patentem:-) rozcieta po dlugosci i mocowana od sztycy nad kolo... bynajmniej dziwnie to wygladalo ale chyba sie sprawdza hehe..

Napisano

centrum jak centrum, bardziej to uderza w psychikę, gdy trzeba tak wysiedzieć 8 godzin w szkole, niemiło czuć że na czarnych spodniach mam pełno białych/białożółtych/innokolorowych plam

Napisano

Popieram , też nie lubię kiedy muszę gdzieś siedzieć a uwaliłem spodnie/bluzę czy koszulkę i nie mogę tego przebrać . No w twoim przypadku pozostaje tylko zwykły blotnik

Napisano

kaemes

Ale ty jesteś zgryźliwy , no ale fakt ostatnio jak wróciłem z fixa a było mokro i byłem w czarnych spodniach to plamki były   bardziej o zabarwieniu piasku :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Może ma nierozbieralną korbę.

Odległość między blatami to 5 mm. Jeśli teraz linia łańcucha jest OK, to ja osobiście o tyle bym jej nie chciał kaleczyć. Poza tym takich rzeczy nie ocenia się na oko, ani tym bardziej ze zdjęcia, trzeba zmierzyć.

Patrząc na to co masz na osi dałoby chyba radę przesunąć koło o tyle? Tą czarną podkładkę na lewą stronę i przecentrowanie koła.

Napisano

odkręcany jest tylko mały blat właśnie a że jest to ładny zestawik sugino z 70 roku chciałem go nie zamieniać

na razie rozpatruje ten aspekt teoretycznie bo zdjąłem korby (a ściągaczki na stanie nie mam teraz) do polerki więc nie bardzo mam jak pomierzyć wszystko

Napisano

a idzie zrobić takie ostre by miało 3 biegi z przodu? taką kombinację sobie wymarzyłem-zębatka 18 z tyłu, przód korba 44x32x22 i chciałem ją totalnie wykorzystać więc chodzi o opcję zamontowania z tyłu przerzutki-będzie to współgrać czy też będzie to samobójstwem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...