bonton Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 ja tam używam błotników. kosztowały mnie 150 zł. a jak jest mokro, to nawet święty boże nie pomoże.
madmanpl Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Jako że jest deszczowo , a w niektórych regionach polski pada również śnieg pomyślałem że wrzucę tutaj link jak bardzo tanim kosztem uchronić się od uwalonej kurtki i mokrego tyłka nie szpecąc roweru tradycyjnym błotnikiem . Zapewne część z was już to widziała , a część nie . Ass Saving Techniques on Vimeo . Dzisiaj zrobiłem swojego "ass saver'a" który kosztował mnie 20 minut bawienia się pociętymi naklejkami , które nakleiłem na wycięty z bloku technicznego projekt , a następnie w cenie 2.50zł poddałem laminowaniu i taki jest tego efekt : http://desmond.image....jpg&res=medium . Podsumowując pupa sucha niskim kosztem ! P.S w tym temacie , bo według mnie to element roweru który w aktualnych warunkach pogodowych jest bardzo przydatny Nie prościej i szybciej było to wyciąć z butelki po wodzie ??
Hablababla15 Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Butelka po wodzie jest wyprofilowana i nie miałoby to już takiej powierzchni + jest dużo cieńsza i po prostu by opadała ? No i oczywiście wyglądałoby to jakby kawałek plastiku przykleił się do siodełka
Krusto Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 bylo juz o tym:-) gdzies pod koniec pierwszej strony jest. Lextalionis zrzutowal to z wymiarami:-) i na drugiej dalszy ciag rozmow.. [akcesoria dodatkowe] jazda w zimie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
Lextalionis Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 bylo juz o tym:-) gdzies pod koniec pierwszej strony jest. Lextalionis zrzutowal to z wymiarami:-) i na drugiej dalszy ciag rozmow.. [akcesoria dodatkowe] jazda w zimie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa Tylko warto zwiększyć szerokość całej konstrukcji, Tak jak napisał lazylab kilka postów dalej. 70mm między otworami bardziej się sprawdza. Całość jest wtedy bardziej wygięta i się tak nie niszczy, i wygląda ładniej Więc poszerzyć, a resztę wymiarów można zostawić tak jak jest i będzie si
Hablababla15 Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Ja u siebie robiłem własnie według tego projektu ale ktoś mi go podesłał za forum . Chyba narysowałem według tego ale doszło po 1cm laminatu i jest git . Trzyma się fajnie mimo że nie jest wygięte tylko płaskie ale jest git no i pupa + plecy suche Ale tak czy siak jak jest dużo więcej wody to rzuca wtedy na uda .
Krusto Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Jesli chodzi o butelke, to widzialem dzis w glasgow kolesia na s/s z takim patentem:-) rozcieta po dlugosci i mocowana od sztycy nad kolo... bynajmniej dziwnie to wygladalo ale chyba sie sprawdza hehe..
MMMAAACCC7 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 centrum jak centrum, bardziej to uderza w psychikę, gdy trzeba tak wysiedzieć 8 godzin w szkole, niemiło czuć że na czarnych spodniach mam pełno białych/białożółtych/innokolorowych plam
Hablababla15 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Popieram , też nie lubię kiedy muszę gdzieś siedzieć a uwaliłem spodnie/bluzę czy koszulkę i nie mogę tego przebrać . No w twoim przypadku pozostaje tylko zwykły blotnik
Hablababla15 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 kaemes Ale ty jesteś zgryźliwy , no ale fakt ostatnio jak wróciłem z fixa a było mokro i byłem w czarnych spodniach to plamki były bardziej o zabarwieniu piasku
MMMAAACCC7 Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 widać macie lepsiejsze gleby u siebie , u mnie to zwykle jest właśnie taka jaskrawa kolorystyka, a reakcja kaemesa tylko potwierdza moje odczucia
Varg Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Potwierdza to ,że bardzo Cie "kręci" jazda na rowerze.
sdamistach Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 będzie to zbrodnią dla łańcucha jak przełożę go na zewnętrzny talerz ? bez zmiany wkładu
brkzzz Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Co stoi na przeszkodzie ku temu, aby zamontować większy blat w miejsce mniejszego?
KubaRozpruwacz Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Może ma nierozbieralną korbę. Odległość między blatami to 5 mm. Jeśli teraz linia łańcucha jest OK, to ja osobiście o tyle bym jej nie chciał kaleczyć. Poza tym takich rzeczy nie ocenia się na oko, ani tym bardziej ze zdjęcia, trzeba zmierzyć. Patrząc na to co masz na osi dałoby chyba radę przesunąć koło o tyle? Tą czarną podkładkę na lewą stronę i przecentrowanie koła.
peugeotcarbolite103 Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Wiecie może gdzie dostanę taką śrubę zaciskającą sztycę w innych kolorach ?
sdamistach Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 odkręcany jest tylko mały blat właśnie a że jest to ładny zestawik sugino z 70 roku chciałem go nie zamieniać na razie rozpatruje ten aspekt teoretycznie bo zdjąłem korby (a ściągaczki na stanie nie mam teraz) do polerki więc nie bardzo mam jak pomierzyć wszystko
brkzzz Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Spróbuj znaleźć linię łańcucha na http://velobase.com/SearchBasic.aspx
Kry0 Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Witam, czy ktoś orientuje się co to za model ramy? Uploaded with ImageShack.us
sdamistach Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 pomylałem z 80 roku szukałem i nie znalazłem http://classicfuji.com/1980_17_Specifications2_Page.htm podanego w tym katalogu modelu, porównywałem tez optycznie może temu nie znalazłem to te korby mało popularne były bo są z "dedykacją" dla fuji
MMMAAACCC7 Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 a idzie zrobić takie ostre by miało 3 biegi z przodu? taką kombinację sobie wymarzyłem-zębatka 18 z tyłu, przód korba 44x32x22 i chciałem ją totalnie wykorzystać więc chodzi o opcję zamontowania z tyłu przerzutki-będzie to współgrać czy też będzie to samobójstwem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.