Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Hmm jest jakaś łatwiej dostępna (i może tańsza) alternatywa dla kiery i mostka w stylu Nitto B125 / Jaguar? O ile same części można za w miarę przyzwoitą cenę wyciągnąć na eBayu (używki) to przesyłka z Japonii zabija :X

zamknięto temat o polerce także wrzucam tutaj:

1001236n.th.jpg

Jakiś pomysł jak poradzić sobie z tymi drobnymi hmm plamkami? Są to po prostu małe wżarcia w aluminium. Na części mostka, co się chowa w ramie trochę większe, co zresztą widać. Polerować xxx h i coś z tego wyjdzie czy może jakieś inne sposoby?

qrcze gdzies tu na forum wyczytywalem o tych stars circle same zle rzeczy (znaczy o tych tanszych modelach ....)

przejeżdziłem półobecnego sezony na starsach, tych tanich. sam zaplatałem koło, i obecnie są w stanie idealnym, choć jeżdze tylko po asfalcie.

nie wiem jak to się nazywa

http://domtechniczny24.pl/dremel-speedclic-zestaw-tarcz-sciernych-rodzaje-511s-2szt-p-4545.html

podobne do tego, ale mam inne mocowanie, najpierw jednym o mniejszej gradacji (nie pamietam jakiej) potem o większej

następnie mozolne czyszczenie papierem wodnym 800

potem 1500

i na koniec Aluchrom na wacie (takiej z apteki)

Może któraś nakładka byłby lepsza ale wszystkich jeszcze nie testowałem i nie wiem do jakich prac która jest najlepsza

teraz OT:

co do końcowek polecam te LUX'a z OBI są 3 razy tańsze a nie ma większej różnicy, jedynie frezy warto kupic dremelowskie

myśle ,że przejazd od tysiąca wystarczy aby zlikwidować te malutkie wżery.

skończ na 2.5 tysiąca a poźniej na szmatke:

metalpolish_big.jpg

Ja generalnie wcieram autosol w szmaty na polerce stacjonarnej i jazda , wycieram z brudu i dalej ogień, na koniec małe pieszczoty szmatką i gotowe.

Jako że jest deszczowo , a w niektórych regionach polski pada również śnieg pomyślałem że wrzucę tutaj link jak bardzo tanim kosztem uchronić się od uwalonej kurtki i mokrego tyłka nie szpecąc roweru tradycyjnym błotnikiem . Zapewne część z was już to widziała , a część nie . Ass Saving Techniques on Vimeo . Dzisiaj zrobiłem swojego "ass saver'a" który kosztował mnie 20 minut bawienia się pociętymi naklejkami , które nakleiłem na wycięty z bloku technicznego projekt , a następnie w cenie 2.50zł poddałem laminowaniu i taki jest tego efekt : http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=dsc00343iq.jpg&res=medium . Podsumowując pupa sucha niskim kosztem ! P.S w tym temacie , bo według mnie to element roweru który w aktualnych warunkach pogodowych jest bardzo przydatny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...