marianoitaliano Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 no co Ty? :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 choć korba bardzo lubi brykać po ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Hmm jest jakaś łatwiej dostępna (i może tańsza) alternatywa dla kiery i mostka w stylu Nitto B125 / Jaguar? O ile same części można za w miarę przyzwoitą cenę wyciągnąć na eBayu (używki) to przesyłka z Japonii zabija :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Kiera: blb drop bar (38cm) albo csepel pista (40cm), w zależności jaką wolisz szerokość, bo pozostałe wymiary te same z tego co się orientowałem. Sam mam tą drugą i mogę polecić. Natomiast na mostek chyba nic nie poradzisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Szkoda, że BLB jest na mocowanie 26.0 mm a Jaguar na 25.4 mm. Bo to, że kiedyś w końcu się skuszę na mostek Nitto jest wysoce prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 to kup czepela , te kiery BLB sa paskudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 zamknięto temat o polerce także wrzucam tutaj: Jakiś pomysł jak poradzić sobie z tymi drobnymi hmm plamkami? Są to po prostu małe wżarcia w aluminium. Na części mostka, co się chowa w ramie trochę większe, co zresztą widać. Polerować xxx h i coś z tego wyjdzie czy może jakieś inne sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 za długo w krecie siedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 jak się w nim zaciska kierownice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 No wlasnie tego sie balem, ze za dlugo w krecie siedzial... eh, da sie cos z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 daj mi go i zapomnij o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 qrcze gdzies tu na forum wyczytywalem o tych stars circle same zle rzeczy (znaczy o tych tanszych modelach ....) przejeżdziłem półobecnego sezony na starsach, tych tanich. sam zaplatałem koło, i obecnie są w stanie idealnym, choć jeżdze tylko po asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 ja taki problem rozwiązałem dremelem wyszło ładnie i mostek był parę gram lżejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 ja taki problem rozwiązałem dremelem wyszło ładnie i mostek był parę gram lżejszy no to jest myśl, jakbyś mógł jeszcze doradzić jakiego rodzaju nakładki użyć aby nie siedzieć nad tym cały dzień to będzie super. pozdroooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 nie wiem jak to się nazywa http://domtechniczny24.pl/dremel-speedclic-zestaw-tarcz-sciernych-rodzaje-511s-2szt-p-4545.html podobne do tego, ale mam inne mocowanie, najpierw jednym o mniejszej gradacji (nie pamietam jakiej) potem o większej następnie mozolne czyszczenie papierem wodnym 800 potem 1500 i na koniec Aluchrom na wacie (takiej z apteki) Może któraś nakładka byłby lepsza ale wszystkich jeszcze nie testowałem i nie wiem do jakich prac która jest najlepsza teraz OT: co do końcowek polecam te LUX'a z OBI są 3 razy tańsze a nie ma większej różnicy, jedynie frezy warto kupic dremelowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 myśle ,że przejazd od tysiąca wystarczy aby zlikwidować te malutkie wżery. skończ na 2.5 tysiąca a poźniej na szmatke: Ja generalnie wcieram autosol w szmaty na polerce stacjonarnej i jazda , wycieram z brudu i dalej ogień, na koniec małe pieszczoty szmatką i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dzięki za pomoc! Tak też uczynię, spróbuję papierami i elo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Macie jakiś pomysł żeby wyjąć mostek z widelca? Próbowałem wszytkiego, wd-40, gumowy młotek i nic. Nie wiem jaki jest klin, czy ścięty, czy wciskany. Jest jakiś inny sposób niż go ściąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jeszcze wd40, namoczyć na noc, jak nie pójdzie to opalić trochę palnikiem młotek nie gumowy ale zwykły, ale musi być umiejętne uderzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Nie idzie go kompletnie ruszyć, czy jakieś luzy ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Psiknąłem na noc wd-40 i poszło. Wkręciłem lekko śrubę w klin i puknąłem większym młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jako że jest deszczowo , a w niektórych regionach polski pada również śnieg pomyślałem że wrzucę tutaj link jak bardzo tanim kosztem uchronić się od uwalonej kurtki i mokrego tyłka nie szpecąc roweru tradycyjnym błotnikiem . Zapewne część z was już to widziała , a część nie . Ass Saving Techniques on Vimeo . Dzisiaj zrobiłem swojego "ass saver'a" który kosztował mnie 20 minut bawienia się pociętymi naklejkami , które nakleiłem na wycięty z bloku technicznego projekt , a następnie w cenie 2.50zł poddałem laminowaniu i taki jest tego efekt : http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=dsc00343iq.jpg&res=medium . Podsumowując pupa sucha niskim kosztem ! P.S w tym temacie , bo według mnie to element roweru który w aktualnych warunkach pogodowych jest bardzo przydatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 już się napaliłem na to, a mam problem z przednim kołem, któe zachlapuje mnie na amen, alboprędkość zerowa i czysto albo prędkość max i w centrum wyglądam jak potwór błotny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A w Chojnicach są fajne laski , przed którymi można poświrować , czy nie? Bo jak nie to co Cie obchodzi ,ze wyglądasz jak potwór błotny w centrum ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.