dovectra Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 dzieki za info ...roznica wagi rzeczywiscie duza.....qrde chcialbym na tylnim kole dla bajeru miec wysoki profil...... co kto woli, http://allegro.pl/obrecz-szosa-remerx-aero-czarna-32ot-622x14-545gr-i1945984736.htmltaka troszkę wyższa,ale nie jakaś straszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello077 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 co kto woli, http://allegro.pl/ob...984736.htmltaka troszkę wyższa,ale nie jakaś straszna hmmm..link nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 w skrócie obrecze remerx - aero i taurus jeździłem na szosie na remerx-achi i były ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 http://www.allday.pl/1380-obr%C4%99cz-stars-circle-swift-arriv-700 spoko stożek, waga ujdzie, cenowo też spoko. I jak chcesz tylko na jednym kole wysoką obręcz i chodzi tylko o aspekt wizualny, to lepiej wygląda na przodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello077 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 http://www.allday.pl...swift-arriv-700 spoko stożek, waga ujdzie, cenowo też spoko. I jak chcesz tylko na jednym kole wysoką obręcz i chodzi tylko o aspekt wizualny, to lepiej wygląda na przodzie. qrcze gdzies tu na forum wyczytywalem o tych stars circle same zle rzeczy (znaczy o tych tanszych modelach ....) uzywa ktos z was ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 do czego chcesz ten rower? do jazdy czy do trików? Bo jak do jazdy to cóż może się stać? Jak nabijesz odpowiednie ciśnienie do opon, to wgniota raczej nie złapiesz, od jazdy też się sama nie pognie przy dobrym zaplocie. A tania, nie najcięższa i jakoś tam wygląda pewnie też. Spytaj marianoitaliano, z tego co pamiętam ma takie z przodu i z tyłu i nawet ładnie je ogarnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Jeśli chcesz koniecznie wysoki stożek, to kup sobie roadrunner'a firmy accent. Dobra i sprawdzona obręcz szosowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 31mm to nie aż tak wysoki stożek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Cudów nie ma. Aluminiowy stożek ~40mm zawsze będzie ważył 850-900g, stożek ~30mm 550-600g. Tak jak pisali Przedmówcy, optymalnym wyborem jest Roadrunner lub Arriv 30mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 niekoniecznie , Campa shamal ma 42mm i wazy z tego co pamietam ciut mniej niż 550gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Nie jakiś shamal, tylko szalaj Zapamiętaj to raz na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Nie jakiś shamal, tylko szalaj Zapamiętaj to raz na zawsze. O CIEKUWA DJABEU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 niekoniecznie , Campa shamal ma 42mm i wazy z tego co pamietam ciut mniej niż 550gram Mój błąd. Źle ująłem swoją myśl. Chodziło mi o obręcze łatwo dostępne. Swoją drogą, ty Kaemes, chyba masz/miałeś takie Shamale w swoim lo pro? z czego wynika ich waga? ścianki są wycieniowane do granic możliwości? czy nie są czasem jednokomorowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 mam nadal , zmieniłem wreszcie obręcz na idealnie prostą swifty są straszanie obłe , shamal ma wręcz ostry stożek. Scianki dosyć cieniutkie , ale jest to rower na asfalt a nie do skakania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Tak przy okazji -kaemes, jak polerowałeś obręcze że nadal masz napisy? Kupiłem ostatnio szosową korbę chorus, będę polerował. Kret nie zeżre wszystkiego? W przypadku korby shimano 600 napisy po spotkaniu z kretem poszły się ..bać. A jeżeli ktoś wybiera między taurusami, roadrunnerami a arrivami (chodzi o stożek 30mm) to polecam arrivy. Zadanie spełniają tak samo, ja teraz jeżdżę na niskim ciśnieniu w dętkach (bo jak jest mokro to cały piach który się przykleja do przedniej opony, trze o koronę widelca przy dużym ciśnieniu) i nadal nic się nie krzywi. A są dużo tańsze i trochę lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Troche Ci się pogmatwało polerowaną mam tylną atlante , a napisy to były naklejki... Shamala nie dotykałem on tak wygląda fabrycznie , ma naniesioną błyszczącą powłokę , tak samo piasta c-record ma coś ala chrom. Z chęcią nabyłbym na tył obręcz pokroju shamala z tym ,że na 18 szprych , zaplótłbył dura ejsa co drugą dziurkę i miał matching rims. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 dura ace do shamala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 a co mi tam Przecież nie bede jezdził na starej campie pista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Przecież nie bede jezdził na starej campie pista a powinieneś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 nie powinienem , ona powinna leżeć na półce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 dobrze że ja tak do tego nie podchodzę bo musiał bym teraz połowę części do roweru kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 No ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 http://sheldonbrown.com/harris/images/record-rear-hub.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 dlatego najlepiej by jej było na półce , ew w wiszącym na scianie rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.