Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allday.pl...swift-arriv-700 spoko stożek, waga ujdzie, cenowo też spoko. I jak chcesz tylko na jednym kole wysoką obręcz i chodzi tylko o aspekt wizualny, to lepiej wygląda na przodzie.

qrcze gdzies tu na forum wyczytywalem o tych stars circle same zle rzeczy (znaczy o tych tanszych modelach ....) uzywa ktos z was ?

do czego chcesz ten rower? do jazdy czy do trików? Bo jak do jazdy to cóż może się stać? Jak nabijesz odpowiednie ciśnienie do opon, to wgniota raczej nie złapiesz, od jazdy też się sama nie pognie przy dobrym zaplocie. A tania, nie najcięższa i jakoś tam wygląda pewnie też. Spytaj marianoitaliano, z tego co pamiętam ma takie z przodu i z tyłu i nawet ładnie je ogarnął. ;)

niekoniecznie , Campa shamal ma 42mm i wazy z tego co pamietam ciut mniej niż 550gram

Mój błąd. Źle ująłem swoją myśl. Chodziło mi o obręcze łatwo dostępne.

Swoją drogą, ty Kaemes, chyba masz/miałeś takie Shamale w swoim lo pro? z czego wynika ich waga? ścianki są wycieniowane do granic możliwości? czy nie są czasem jednokomorowe?

Tak przy okazji -kaemes, jak polerowałeś obręcze że nadal masz napisy?

Kupiłem ostatnio szosową korbę chorus, będę polerował.

Kret nie zeżre wszystkiego? W przypadku korby shimano 600 napisy po spotkaniu z kretem poszły się ..bać.

A jeżeli ktoś wybiera między taurusami, roadrunnerami a arrivami (chodzi o stożek 30mm) to polecam arrivy. Zadanie spełniają tak samo, ja teraz jeżdżę na niskim ciśnieniu w dętkach (bo jak jest mokro to cały piach który się przykleja do przedniej opony, trze o koronę widelca przy dużym ciśnieniu) i nadal nic się nie krzywi. A są dużo tańsze i trochę lżejsze.

Troche Ci się pogmatwało :)

polerowaną mam tylną atlante , a napisy to były naklejki...

Shamala nie dotykałem on tak wygląda fabrycznie , ma naniesioną błyszczącą powłokę , tak samo piasta c-record ma coś ala chrom.

Z chęcią nabyłbym na tył obręcz pokroju shamala z tym ,że na 18 szprych , zaplótłbył dura ejsa co drugą dziurkę i miał matching rims.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...