MikoPi Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Czy te ramy będą dobre pod ostre koło? http://img838.imageshack.us/img838/9080/dsc02904f.jpg http://img813.imageshack.us/img813/8385/dsc02905xc.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 dobre są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 lakier na peugeocie- kocham-poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kip3rek Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam! Chciałbym zbudować sboie ostre koło wpadłem na niesomowity i niepowtarzalny pomysł że kupie jakąs kolarzowke i przez zime bede sie przy niej bawil tak aby na wiosne miec fajniutki rowerek. Plan jest taki że chcialbym kupic rowr nizej w miare jak najnizszej cenie i potem pokolei wymieciac w nim wszystkie czesci od suportow piast przez kola siodelko do mostka, kierowniczki i do ramy ale to powoli. jesli to wazne to mam 167 wzrostu i waze 59 kg. http://allegro.pl/ostre-kolo-stal-aluminium-karbon-i1816786473.html czy taki rower nada sie do przerabiania ? czy lepiej poszukac zwyklej kolarzowki ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Rama z górala, przerabiałem to i powiem ci, że nie umywa się do pięknych ram starych kolarzówek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kip3rek Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 a cos takiego sie nada sie ? http://allegro.pl/kolarzowka-meska-rower-26-i1821261446.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Może nie do końca dobry temat, ale jak myślicie, to fabryczna geometria tej ramy czy się coś pogięło? Małe prześwity, duży kąt główki. Wie ktoś co to może być za rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 na 99% romet sport. wideł wygląda na bity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 We wszystkich rometach które patrzyłem, tylny trójkąt wydaje się dłuższy. W tej ramie oś piasty jest zamontowana na końcu haków a opona jest mniej niż 2cm od podsiodłowej. Czyli jest opcja przytulenia opony do ramy na kilka milimetrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Rama jak Romet, ale Super, tylny trójkąt, mufy, ścięcia wideł tyłu, dziury na bidon, przelotki jak u mnie. Koło dość dziwnie z przodu... u mnie z niskim widelcem z koniczynką jest 24 mm do szytki... Ogólnie jak się patrzy na mojego Supra to od razu widać że główka ramy jest "szosowa" kątem. A tył króciutki, żeby wyjąć koło trzeba puścić powietrze z szytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 wideł na 100% walnięty. ładny rower. po zmianie widła, nawet accent choć niektórym się nie podoba wszystko wróci do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 wróci albo nie, zależy czy rama jest podbita. Bez dokładnego zdjęcia,nic nie można powiedzieć, jak rama jest pomalowana to nawet dotykiem czasem trzeba rury zbadać, i przykładać linijkę do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 wideł na 100% walnięty. ładny rower. po zmianie widła, nawet accent choć niektórym się nie podoba wszystko wróci do normy Widel accenta by wszystko zepsul, odsunolby kolo od rury ukosnej o kilka centymetrow i zwarta geometria poszlaby sie je-ac. W ekshibicjonizmie bylo o tym widelcu ostatnio. Rower mnie zainteresowal wlasnie tymi przeswitami, co innego jezeli jest bity. Nie wiem musze dostac dokladniejsze zdjecia. Pewnie mozna tez to stwierdzić sprawdzajac gorna rure, jeżeli idzie w górę w strone glowki, to na pewno widel i moze rama sa pogiete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ten rower ma jak w pysk strzelił taką geometrie jak mój super nawet mufy wydają się być takie same tyle że wersja szosowa a co do widelca to wcale nie koniecznie był bity choć co ja się znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Mój szosowy ma główkę i podsiodłówkę w zbliżonej osi, a tutaj na zdjęciu z przodu jest torowo. Tylko że mam ramę 60 i nie wykluczone, że "szytą" na konkretnego, potężnego zawodnika. Stąd radzę sprawdzić namacalnie. Jak to z Rometem - najmilej jeśli jest to fabryczny egzemplarz w ostrej geometrii... Już kiedyś był gdzieś w sieci oryginał "Jaguar" zrobiony fabrycznie na ramie Wichra, z hakami do tyłu. Widelec wygląda na bity bo oś koła idzie w osi główki, ale to może być foto przekłamanie... Na mufie od dołu powinien być otwór z okienkiem na oś, a przelotki dla linek są koło niego bardzo drobniutkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaQs Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mam rame z pionowymi hakami, a nie chce sie bawic w napinacze, w ENO huba i ogolnie w jeszcze wieksze koszta. Wyczytalem, ze rozwiazaniem na to moze byc magic gear. Dlugosc tylnego trojkata to 41 cm (miezylem od srodka otworu na os do srodka suportu), a blat ma 42 zeby. Z tego kalkulatora wyszlo mi, ze najblizej tego zeby "gralo" bedzie 42x16. Taka zebatke mam zamowiona razem z kolem i moge to jeszcze ew. zmienic, ale mam juz bardzo malo czasu. Pytanie czy to naprawde bedzie gralo? Wiem, ze lepiej by bylo znalezc rame z poziomymi hakami i miec ta zabawe gdzies, ale lubie swoje Bianchi, bo jest dobre na moj wzrost itd. i nie chce sie na razie tej ramy pozbywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kip3rek Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 nada sie na ostre koło ? http://allegro.pl/kurierka-singlespeed-nie-fixed-ostre-bcm-tanio-i1808552186.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kip3rek Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 dzieki na razie wygrywam a peniałem troszke ale dzieki za super szybka odpowiedz ulzyło mi i ile ewentulanie w przypadku przebic dac ile za taką maszynke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Mam rame z pionowymi hakami, a nie chce sie bawic w napinacze, w ENO huba i ogolnie w jeszcze wieksze koszta. Wyczytalem, ze rozwiazaniem na to moze byc magic gear. Magic gear, wszystko fajnie pięknie, ale łańcuch się rozciąga. Nigdy nie rozumiałem takich kombinacji, półogniwa, magic geary, ghost sprockety... mnie by się nie chciało rzeźbić. Wolałbym złożyć szosę lub singla z napinaczem na takiej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 http://allegro.pl/wloskie-kolo-gipiemme-28cali-700-przod-super-cena-i1833608534.html warto brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No właśnie. Sam się zastanawiam już od ponad pół roku, te kółka już wcześniej wisiały na aledrogo. Chyba tak, skoro w byle hurtowni rowerowej przednie kółko do szosy kosztuje 60 zł. W sumie tekno to sprawdzony label. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dilated Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 http://allegro.pl/rama-szosowa-koga-miyata-runner-s-i1838369890.html Warto?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Jak mieszkasz we Wszawie, to może tak:), niemniej za to siano można większe rarytasy znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.