KubaRozpruwacz Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 wiem, że jesteś wysoki itp itd, ale moje zdanie jest niezmienne - extremalnie paskudnie wyglądają takie wielkie ramy. sorry. "extremalnie" paskudne są takie wypowiedzi. Dopóki się czepiasz czegoś, na co można mieć jakiś tam wpływ to luz, ale jak kolega potrzebuje dużej ramy to takie komentarze mógłbyś zachować dla siebie, bo raczej w imię estetyki nie skróci sobie nóg poniżej kolan. I żeby stonować trochę moją subiektywną wypowiedź dodam, że długość główki ramy jest wprost proporcjonalna do wielkości penisa jej właściciela. (sorry, kseru, kaemes;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 człowiek pyta jak wygląda wielka rama i dostał szczerą odpowiedź. Więc nie wiem do czego pijesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 wrrrrr ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Faktycznie, nie doczytalem, że pytal o zgrabność ramy a nie jej jakość, sorry;) Następnym razem poczekam do rana z wynurzeniami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jak sie nie podoba duża rama , to utnij se kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ależ mnie się bardzo podobają moje duże ramy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja mówie do tego tam o z tamtej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wekk Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Przeszukuje galerie zdjęć starając się dojść co to za rama, ale nic to nie daje, mam nadzieję, że któryś z Was może będzie coś wiedział. Rurki Reynolds prawdopodobnie 531. Liczę na małą pomoc. Jeśli potrzebne są dodatkowe zdjęcia itp. to jutro mogę to zrobić. W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ZZR Jaguar SPECIAL na 99% jest to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canna Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Mam pytanie chcę złożyć ostre koło i nie wiem czy ta rama będzie się nadawała, nie chcę inwestować w lakierowanie itp nie wiedząc czy można coś z tego złożyć. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 nadaje się ale jakiś special to nie będzie, to jest w ogóle od kolarki ? ja bym nie lakierował....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canna Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 chyba bardziej jakiś stary ruski rower... ;/ znalazłem na wiosce i pomyślałem że może dało by się ostre kolo z niego zrobić ale chyba nie jutro mogę wrzucić zdjęcie całej ramy o ile to coś da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 szkoda kasy inwestować popatrz na allegro i kup ramę szosową, niekoniecznie z dobrej stali, może być nawet kanaliza ważne żeby była zwarta geometria i mała baza kół ( można poznać po tym że nie mieszczą się błotniki i nawet szerokie opony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Elo, mam suport sh octalink, z prawej strony wykręcił się w lewo (do tyłu), czy z lewej strony jest taki sam gwint czy odwrotny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 to nie zależy czasem od rodzaju suportu ? (włoch/anglik?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 to nie zależy czasem od rodzaju suportu ? (włoch/anglik?) A jak to rozpoznać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 http://kolarstwo-szczyrk.prv.pl/warsztat/suport.php najczęściej masz włoski i angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 jak anglik to gwint jest taki sam jak przy pedałach Zanim odkręcisz/dokręcisz miski sprawdź jak odkręcają się pedały (odkręcają do tyłu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 http://kolarstwo-szczyrk.prv.pl/warsztat/suport.php najczęściej masz włoski i angielski. popraw link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 @up Wczoraj ten link działał, strona musiała paść. Strona w Google Cache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 jak anglik to gwint jest taki sam jak przy pedałach No wiec jest dokladnie odwrotnie, a mianowicie: lewy pedal ma lewy gwint, a w angielskim suporcie PRAWA miska ma lewy gwint. Do Corrateca: jesli PRAWA (od strony napedu zeby byla jasnosc) miske odkreciles odwrotnie do ruchu wskazowek zegara (mam nadzieje, ze w koncu spolszczymy przepiekne angielskie slowo, ktore sporo skraca: anticlockwise:) ) to masz najprawdopodobniej włoski suport, albo jakis inny mocno nietypowy, ale na 90% włoch. W każdym razie filozofia nie jest tu wielka, poniewaz LEWA miska odkreca sie zawsze w lewo (anticlockwise;) ). Ciekawostka dosc spora dla mnie jest to, dlaczego tak jest. Miski w suporcie angielskim zaprojektowane sa bowiem w ten sposob, aby nie luzowaly sie w czasie jazdy. Dziwne na pierwszy rzut oka, bo przeciez pedaly kreca sie w ta strone, w ktora ODKRECAMY miski w angielskim suporcie. Otoz miski dokrecaja w trakcie uzytkowania w strone przeciwna niz kreci sie os:) Kiedys jak jeszcze bylem mlodym filozofkiem mialem teorie, ze posrednictwo kulek w lozysku sprawia, ze ta sila jest jakby odwracana. Niestety potem dowiedzialem sie, ze nie wystarczy chodzic do dekadenckich knajp, zeby byc filozofem i ze najprawdopodobniej przyczyna jest zjawisko precesji, to samo ktore sprawia, ze os kuli siemskiej zatacza delikatne okregi w kierunku przeciwnym niz kreci sie ziemia. Pozwolilem sobie na ten nudny wywod przede wszystkim dla ukojenia nieuchwytnego niepokoju ducha, ktory mnie ogarnal, a po drugie jest to troche mnemotechnika i dzieki temu zawsze wiem w ktora strone odkrecac angielski suport. Edit: jesli to Shimano, czego jak zwykle nie doczytalem, to moze byc tylko anglik lub wloch, jesli prawa miska odkreca sie antyzegarowo (przyjmie sie takie slowo? caly czas probuje) to jest to wloch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 OK, czyli to włoch, a lewa miska powinna odkręcić się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, czyli tak samo jak prawa. w poniedziałek się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charliebrzoza Napisano 17 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 właściwie to nie wiem czy ten temat ale zaryzykuję. Jakich śrub używacie do zamocowania blatu do korby ? Mam zestaw shimanowski, jedyny problem jest taki, że właśnie brakuje śrub mocujących tarczę. Używiacie standardowych śrub czy moze jakichś krótszych. Miło byłoby jak ktos zapodałby zdjęciem i ew. polecił gdzie mozna takowe zakupić. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 właściwie to nie wiem czy ten temat ale zaryzykuję. Jakich śrub używacie do zamocowania blatu do korby ? Mam zestaw shimanowski, jedyny problem jest taki, że właśnie brakuje śrub mocujących tarczę. Używiacie standardowych śrub czy moze jakichś krótszych. Miło byłoby jak ktos zapodałby zdjęciem i ew. polecił gdzie mozna takowe zakupić. pozdrawiam Np. tu masz takie śruby: http://allegro.pl/sruby-i-kominy-alu-do-blatow-korb-czarne-4mm-i1718477561.html Ekonomiczniej jest zeszlifować kominy i śruby (śruby niekoniecznie) z tego co masz. Ostatecznie możesz podłożyć jakieś podkładki, wtedy nie musisz nic szlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ciekawostka dosc spora dla mnie jest to, dlaczego tak jest. Miski w suporcie angielskim zaprojektowane sa bowiem w ten sposob, aby nie luzowaly sie w czasie jazdy. Dziwne na pierwszy rzut oka, bo przeciez pedaly kreca sie w ta strone, w ktora ODKRECAMY miski w angielskim suporcie. Otoz miski dokrecaja w trakcie uzytkowania w strone przeciwna niz kreci sie os:) Jeśli ktoś kiedyś prowadził rower bez powietrza i obserwował w którą stronę przemieszcza się luźna opona na obręczy to na pewno zrozumiał to ciekawe zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.