Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Jak rozłożyć na części pierwsze piastę novateca? Miche nie mam problemu, jednak przy novatecu odkręciłem wszytko poza ostatnią śrubą przy łożysku i nie mam pojęcia jak się za to zabrać dalej bez zniszczenia zwojów. Jakieś rady?

I 2gie pytanie - orientuje sie ktoś gdzie można dostać konusy pasujące do tylnej piasty Miche, lub czym da się to zastąpić?

Kurcze

Trzecie pytanie pod rząd, mam nadzieje że ktoś mi pomoże.

Kupiłem wkład suportu i zestaw wygląda tak:

wkadsuportu.jpg

Co mam zrobić z tym plastikowym pierścieniem? Z której strony go wsadzić? O ile w ogóle wsadzać -bo z obu stron suport wygląda kompletnie.

Czy smarować tam coś jeszcze? Mam "smar do łożysk tocznych". Nie zaszkodzi jak nawale tam smaru?

Tak samo ze sterami. Kupiłem stery tecora z łożyskami kulkowymi zamkniętymi typu cartridge, smarować wszystko?

Proszę o odpowiedzi -dzięki nim będę mógł dzisiaj bez stresu złożyć cały rower :D

Corratec , na 90% chodzi o "grubosć " kierownicy w miejscu mocowania , pod ktora jest kompatybilny owy mostek , no chyba ,że to jakis cos inny patent :D

Nie, nie :P chodzi o to że nie wiem jakie mam stery 1 cal czy 1i1/8 cala, i nie wiem jak to zmierzyć, na nakrętce nic nie pisze, a mostek w tym miejscu co wchodzi w stery ma 26mm.

Kurcze

Trzecie pytanie pod rząd, mam nadzieje że ktoś mi pomoże.

Kupiłem wkład suportu i zestaw wygląda tak:

wkadsuportu.jpg

Co mam zrobić z tym plastikowym pierścieniem? Z której strony go wsadzić? O ile w ogóle wsadzać -bo z obu stron suport wygląda kompletnie.

Czy smarować tam coś jeszcze? Mam "smar do łożysk tocznych". Nie zaszkodzi jak nawale tam smaru?

Tak samo ze sterami. Kupiłem stery tecora z łożyskami kulkowymi zamkniętymi typu cartridge, smarować wszystko?

Proszę o odpowiedzi -dzięki nim będę mógł dzisiaj bez stresu złożyć cały rower :D

Łożyska maszynowe nie wymagają smarowanie, jest to już gotowy zamknięty pakiet który tylko wkręcamy w ramę, a jak coś się dzieje z nim nie tak to wywalamy i kupujemy nowy.

Witam, pracuje nad pierwszym projektem OK

http://allegro.pl/koga-miyata-single-speed-ostre-kolo-i1687606319.html

Zamierzam kupić ten rower (pod 193cm będzie dobry?) a następnie usunąć hamulce, kierownice zmienić na białego baranka z czerwonymi gripami, sztyce na jakąś bardziej stylową, siodełko na jakiegoś slima, pedały na czerwone platformy z białymi strapsami, łańcuch na czerwony dartmoor core light + takie coś na ramkę --> http://allegro.pl/ostre-kolo-frame-pad-dogs-hate-us-i1703301602.html

ma szanse to zgrabnie wyglądać?

Witam, pracuje nad pierwszym projektem OK

http://allegro.pl/koga-miyata-single-speed-ostre-kolo-i1687606319.html

Zamierzam kupić ten rower (pod 193cm będzie dobry?) a następnie usunąć hamulce, kierownice zmienić na białego baranka z czerwonymi gripami, sztyce na jakąś bardziej stylową, siodełko na jakiegoś slima, pedały na czerwone platformy z białymi strapsami, łańcuch na czerwony dartmoor core light + takie coś na ramkę --> http://allegro.pl/ostre-kolo-frame-pad-dogs-hate-us-i1703301602.html

ma szanse to zgrabnie wyglądać?

nie rozumiem takiego czegoś. pytasz na forum czy biały rower z czerwonymi pedałami będzie fajny. to ma być Twój projekt. i Ty decydujesz o tym jak będzie wyglądał. o gustach się nie rozmawia. poza tym może bardziej skup się na jakości części, a nie na ich kolorystyce. mnie na przykład kolorowe rowery się nie podobają.

W tych wysokich zawsze odstrasza mega długa główka ramy.

Według mnie siodełko pod chmurami wygląda znacznie lepiej niż 3cm wyższa rama kosztem tego słabego wyglądu.

no właśnie główka jest straszna, ten mostek można tam wsunąć niżej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...