whynot5 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Moje pytanko chyba zaginęło w tłoku, więc podbijam. Potrzebuje szybko odpowiedzi. Bo ucieknie ^^ To ja się wtrącę z pytankiem czy da się wyostrzyć piastę 3- biegową ? Chodzi o taką jak w holendrach. Potrzebuje takiego śmiecia na słabą pogode / żeby pod klubem nie strach było zostawić na całą noc i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Jest sens sprowadzania ze stanów albo australii aluminiowego seta -ramka z widelcem- takiego za 120-150 dolarów? Prawie drugie tyle zapłacę za przesyłkę, ale wychodzi taniej niż np podobna sama rama leader na fixedfreaks która kosztuje (sama rama) 970zł Wiem że na tym forum nikt się nie lubuje w aluminium ale może ktoś coś słyszał na temat ram zza oceanu. Przeszukałem polski internet i nikt nic na ten temat nie pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klinton Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witajcie! Przeczytałem cały wątek i tylko dla pewności mam jedno pytanko: wystarczy kupić najzwyklejsze koło pod wolnobieg takie jak np. to: http://allegro.pl/1b1-kolo-tyl-26-28-stozek-sr-cz-pod-wolnobieg-i1613928668.html i przeprowadzić cały proces klejenia piasty z zębatką itd. Czy się jednak jeszcze myle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 mariano , duzo ludzi w uk i usa na nich smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 mariano pamiętaj o opłatach celnych, chyba że dogadasz się ze sprzedającym żeby wysłał jako gift, albo wpisał małą wartość towaru (zdaje się do $50 jest bez podatku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witajcie! Przeczytałem cały wątek i tylko dla pewności mam jedno pytanko: wystarczy kupić najzwyklejsze koło pod wolnobieg takie jak np. to: http://allegro.pl/1b...1613928668.html i przeprowadzić cały proces klejenia piasty z zębatką itd. Czy się jednak jeszcze myle? trzeba przeplatać, chyba że kupisz suport 103mm, inaczej będzię przekos łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Moje pytanko chyba zaginęło w tłoku, więc podbijam. Potrzebuje szybko odpowiedzi. Bo ucieknie ^^ Da radę. Chcesz rozumiem zostawić biegi a pozbyć się torpedo i wolnobiegu? Tylko wyglądu to nie zmieni, nawyżej złodziej straci zęby jak się pogubi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Chyba chodziło o całkowite zablokowanie 3-biegowej piasty planetarnej. Jeśli tak, to (abstrahując od bezsensowności, zbędnej wagi, etc.) można to zrobić: 1) Blokując piastę tak jak przerabia się bębenki piast mtb, wiercąc na przestrzał i skręcając to śrubą. Wcześniej trzeba by było ową piastę rozebrać i stwierdzić w którym miejscu trzeba przewiercić korpus, aby porządnie zablokować, być może nawet kilkoma śrubami. Rzecz w tym, ze takie przewiercenie wymagałoby rozplecenia kola, a skoro już to zrobimy to chyba lepiej już wymienić piastę na taka pod tarcze i nawiercana zębatkę. 2) wywalenie wnętrzności (lub nie) i zespawanie korpusu piasty w jakiś sposób z osiá. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Chyba chodziło o całkowite zablokowanie 3-biegowej piasty planetarnej. Jeśli tak, to (abstrahując od bezsensowności, zbędnej wagi, etc.) można to zrobić: 1) Blokując piastę tak jak przerabia się bębenki piast mtb, wiercąc na przestrzał i skręcając to śrubą. Wcześniej trzeba by było ową piastę rozebrać i stwierdzić w którym miejscu trzeba przewiercić korpus, aby porządnie zablokować, być może nawet kilkoma śrubami. Rzecz w tym, ze takie przewiercenie wymagałoby rozplecenia kola, a skoro już to zrobimy to chyba lepiej już wymienić piastę na taka pod tarcze i nawiercana zębatkę. 2) wywalenie wnętrzności (lub nie) i zespawanie korpusu piasty w jakiś sposób z osiá. Za coś takiego to pod ścianę. O ile zwykłe piasty są tanie i łatwodostępne, więc można wybaczyć podejście "na chama" to piasta z planetarką jest już cenna. A ostrokołowa planetarka to byłoby fajne rozwiązanie do pojeżdżenia i dodatkowy szpan . PS: co do bębenków to proponuję przerabianie samego bębęnka, żeby można było podmieniać w piaście na klasyczny bez nadmiaru problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 PS: co do bębenków to proponuję przerabianie samego bębęnka, żeby można było podmieniać w piaście na klasyczny bez nadmiaru problemów. no oczywiście, na zime dla mnie ostre z hamplami, a jak chce ojciec jechać na wycieczke to podmiana bębenka w 15 minut i ma singla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Za coś takiego to pod ścianę. O ile zwykłe piasty są tanie i łatwodostępne, więc można wybaczyć podejście "na chama" to piasta z planetarką jest już cenna. A ostrokołowa planetarka to byłoby fajne rozwiązanie do pojeżdżenia i dodatkowy szpan . PS: co do bębenków to proponuję przerabianie samego bębęnka, żeby można było podmieniać w piaście na klasyczny bez nadmiaru problemów. Specjalnie nie chciałem robić OT na temat sensowności takiego rozwiązania, pytanie było o to, czy się da. Zwróc uwagę, że nie każda piasta 3-biegowa to od razu nexus czy sturmey archer. Chyba właśnie taką "niespecjalnie cenną" piastą, być może z jakiegoś starego mieszczucha dysponuje osoba pytająca, w innym wypadku do głowy by jej nie przyszła demolka tejże. Sam ostatnio zastanawiałem się czy zrobić ze swojego starego pseudo-holendra z 3-biegami w piaście i torpedem podobną przeróbkę, bo ma dłuuuugie poziome haki, ale zrezygnowałem z powodu dużej bazy kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Co nie znaczy, że trzeba ją zaraz demolować . Ostre z trzema biegami to naprawdę fajny pomysł. Nawet jeśli trzebaby dorobić jakąś część to do mnie to bardziej przemawia niż wywalanie przekładni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam mam pytanie czy pod taką korbe bedzie pasował szeroki łancuch ? dokladnie do takiej zebatki czy musze zaopatrzyc sie w taką zebtake na waski lancuch przerzutkowy. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 z mojej wiedzy wynika: szeroki łańcuch = szeroka/wąska zębatka wąski łańcuch = wąska zębatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam mam pytanie czy pod taką korbe bedzie pasował szeroki łancuch ? dokladnie do takiej zebatki czy musze zaopatrzyc sie w taką zebtake na waski lancuch przerzutkowy. ? Szeroki łańcuch da radę z wąską zębatką. Gorsza sprawa, że w tej korbie jest zębatka biopace, która jest eliptyczna. Chcąc mieć jednorzędowy napęd, masz do wyboru montaż napinacza lub zmianę zębatki w korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noobek Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam wszystkich, mam następujący problem. Jakiej długości szprychy wybrać do piasty NOVATEC 36 (wysoki kołnierz) oraz do obręczy accent roadrunner. Zaplot na przodzie słoneczko, tył 4 krzyże. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulamati Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 http://allegro.pl/kolarzowka-meska-prophete-i1628041153.html Witam, czy ten rowerek nadaje się na przeróbkę na OK?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 bulamati, wysil się trochę vademecum-kupujacego-pierwsza-ramarower-pod-ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 http://allegro.pl/piasta-novatec-tyl-jy-f176sbt-bmx-48h-10t-14mm-i1635213360.html Czy tam jest wolnobieg? A jak nie, to czy działa tak jak piasta torowa? Ten drive unit jest nakręcany, czy na stałe już tam siedzi? A może ma ktos dojście do torowych piast 48h na tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Papista , czasami na ebayu strafiają sie piasty ALLcity / soma / etc , z dziwnymi ilosciami otworów/ A piasta z linku to tak zwana BMXOWA kaseta , cyzli driver. Cała ta zębatka ze swoim korpusem siedzi w piascie tak samo jak bębenek przykladowo w paiscie DURA ace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam entuzjastów ss i ok ! Postanowiłem sprawić sobie na dzień dziecka prosty rower co bym mógł przez lato spróbować czegoś innego niż mtb, jest to również podyktowane modą na takiego typu sprzęt, młody jestem i podświadomie to pewnie też ma na mnie wpływ... Mam około 180 cm i szukam ramy/kompletnego roweru pod konwersje, jaki rozmiar ramy powinienem wybrać ? 56 ? Zależy mi na piaście flip-flop i w tym wypadku oczywiście co najmniej 1 hamulcu Na start, czyli samą ramę bądź jakiś stary rower szosowy mam do przeznaczenia do 400 plnów, a kasa na reszte przyjdzie z czasem Szukałem, czytałem ale z racji dość dużego wyboru i wątpliwemu zaufaniu do sprzedawców z serwisów aukcyjnych nie chcę kupić jakiegoś bubla Znalazłem (jeśli chodzi o ramy) : 1.nie będzie za mała ? 2.2 3.3 4.4 i komplety 1.Mój odnośnik 2.Mój odnośnik 2 3.Mój odnośnik 3 4.Mój odnośnik 4 5.Mój odnośnik 5 6.Mój odnośnik 5 Pomóżcie laikowi ! Pozdrawiam i z góry dzięki ojoojoj linki się posypały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Velocity znalazłem jeszcze. Mam tekno na 48h(kustom made), i zastanawiam się, jak to ugryźć. Bo nie dowiercę kurde otworów w piaście:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Kupiłem ostatnio kółko http://allegro.pl/ostre-kolo-kompletne-kolo-blb-jak-nowe-i1629368199.html dla przeszczepu piasty zębatki i kontry do swojego koła. Do tych szprych i piasty wrzucę swojego dżojtecha i sprzedam albo będę miał do roweru na zimę. Czy macie jakieś specjalne patenty na odkręcanie kontry? Był już młotek i śrubokręt -nie poszło. Znalazłem taki klucz w warsztacie: http://allegro.pl/nowy-klucz-dwuszczekowy-do-suportu-park-tool-hcw-5-i1639368932.html Z tą prawą stroną odpowiadającą obwodowi kontry -klucz się złamał. Oczywiście kręcę w prawo. Jak to odkręcić? Nie chcę zniszczyć rowków bo wtedy będzie po zawodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 pewnie kontra jest podklejona , taki klucz pazurkowy fajna sprawa, jednak nie siłuj sie i nei skacz po nim tylko puknij pare razy mlotkiem i zerwiesz klej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Nie mam już po czym skakać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.