Steve Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Używam KMC 710 i nie narzekam, z tym że jest on pod 1/8 cala, z kolei na 3/32 cala poleciłbym KMC 910. Proponuje przejrzeć forum od deski do deski, bo pojawiło się już tutaj prawie wszystko, także polecam lekturę "jaki łańcuch wybrać" -> http://www.forumrowerowe.org/topic/33737-lancuchjaki-wybrac/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam Próbowałem wycinać sobie tylne haki , lecz nie wyszło mi to najlepiej i postanowiłem gdzieś poszukać jakichś fajnych nie drogich , przeszukałem trochę ale nic nie znalazłem , wiem ze na allegro ktoś kiedyś miał ale już niema , ktoś też pisał ze od fixedfreaksów kupił ale na ich stronie też nic znalazłem . Buł bym ogromnie wdzięczny za pomoc pOSTRO ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.framebuilding.com/NEWPARTSPAGES/Forged%20Dropouts.htm http://www.cycle-frames.com/bicycle-frame-tubing/DROPOUTS/ pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Wiedząc ze jest tu dużo osób z gdańska to spytam gdzie pompujecie koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 może u was w krawatowie to można na każdej stacji wbić 8.5b ale niestety u mnie nie wiec moze zachowaj swoje glupie teksty i obrazki dla siebie i dorosnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 może u was w krawatowie to można na każdej stacji wbić 8.5b ale niestety u mnie nie wiec moze zachowaj swoje glupie teksty i obrazki dla siebie i dorosnij no ja jednak myślę ze to jednak Ty zamiast pytać się na forum, podszedłbyś na jedna ze stacji z kompresorem = chyba każdą stacja z +4 stanowiska [taka z sklepikiem i w ogóle, no... stacja benzynowa...] wszystkie wzdłuż Alei Zwycięstwa/ Grunwaldzkiej ps. brak mi słów :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 +4 tak ale +6.5 już nie, raz kompresora nie mają raz zepsuty, kiedy indziej nie ma końcówki. Chyba będzie pojechać na jakąs stacje z specjalnym miejscem dla cieżarówek tam powinno być spokojnie +8 przynajmniej w szwecji tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Haha a myślałem, że to żart z tym pompowaniem. Człowieniu ... każdy szanujący się kolarzysta (bez względu na to, na jakich felach wozi zad) ma w domu/warsztacie coś takiego, co się pompką zowie. Po co się molestować kompresorem, który i tak nie wbija 8 atmosfer, jak można w domowym zaciszu podpompić dęteczkę i jednocześnie troszku bicepsik przykoxić ;-) Ot co! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 +4 chodziło o to chyba jeśli na stacji są więce niż 4 stanowiska. a jakie wentyle pompujesz? do presty potrzebujesz przejściówki. a pompki nie masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Haha a myślałem, że to żart z tym pompowaniem. Człowieniu ... każdy szanujący się kolarzysta (bez względu na to, na jakich felach wozi zad) ma w domu/warsztacie coś takiego, co się pompką zowie. Po co się molestować kompresorem, który i tak nie wbija 8 atmosfer, jak można w domowym zaciszu podpompić dęteczkę i jednocześnie troszku bicepsik przykoxić ;-) Ot co! Pompek mam sporo,jak ta z lidla da rede 8 to bedzie dobrze, bo tą to moge co najwyzęj sobie baloniki napompować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Możesz spróbować z tą samochodową z Lidla, ale polecałbym raczej coś dedykowanego pod rower - stacjonarną choćby w tym stylu --> http://allegro.pl/pompka-podlogowa-kellys-blowhorn-pro-manometr-i1557017497.html albo jakąś Beto --> http://allegro.pl/pompka-beto-cmp-074-z-manometrem-stacjonarna-i1561956708.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Stary rzadko komu udaje sie mnie rozłożyć na łopaty. Najprostszy sposób. Sprawdz ile twoja opona ma max wypośrodkuj wartosc , weź w reke przejsciowke i idz to pierwszej wulkanizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 jak mam z tyłu 17 t, to dać na przód 50 czy 52 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuiltyOfBeingWhite Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 jak mam z tyłu 17 t, to dać na przód 50 czy 52 ? daj 50, sam mam teraz 52 i czasem aż ciężko przyhamować jak się rozbujam na swojej kózce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Czyli tak jak myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandrze Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Czy jest możliwe zaplecenie koła w momencie gdy nyple są w obreczy i nie da się ich stamtad wyciągnąć? mam dość dziwną obręcz i nie można w żaden sposób nypli wyjąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 wracając do łańcuchów , śmigał ktoś na tym Izumi ECO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Z racji ze jest problem z dostepnoscia starych korb szosowych, a jak juz sa to ida za taka cene ze szkoda gadac to myslalem nad http://######.pl/product-pol-21921-Korba-Szosa-Shimano-FC-A050-170mm-52x39.html myslicie ze da rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Z racji ze jest problem z dostepnoscia starych korb szosowych, a jak juz sa to ida za taka cene ze szkoda gadac to myslalem nad http://######.pl/product-pol-21921-Korba-Szosa-Shimano-FC-A050-170mm-52x39.html myslicie ze da rade ? ja już prędzej bym celował w coś takiego: http://allegro.pl/shimano-600-ostre-kolo-ideal-bcm-i1570927513.html nie jest to szczyt klasyki ale takie można wyrwać za ~100,- a polerowane świetnie wyglądają edit: kupuj http://allegro.pl/korby-shimano-105-golden-arrow-170mm-52-42-i1580524045.html edit2: yy nie zauważyłem ze lewe ramie nie do pary ps. ja swoją golden arrow kupiłem za mniej niż 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 chcialem wlasnie taką stra ale troche drogo bo wczoraj taka 600 poszła za 100zł najwyzej z miesiac albo 2 pozniej złoze trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 stara korba jest zła , lepsza jest nowa korba Csepel royal albo Token za 130 lub 400 Starych nie wolno kupować bo są stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 wracając do łańcuchów , śmigał ktoś na tym Izumi ECO? no mam taki w wersji 3/32 i bardzo sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Panowie mam mały grzechoczący problem, mianowicie: Przód 53z dura ace 3/32, tył miche priamto z adapterem miche i zębatką 16z 1/8, lock ring miche, łańcuch KMC 710. I tył uporczywie grzechocze, Dodam, ze linia idealna, a adapter z lock ringiem dokręcony, łańcuch z lekkim ugięciem... Jakieś pomysły na usuniecie tego? Czy tak ma być i mam się z tym pogodzić? z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 umyj, nasmaruj i poluzuj tak żeby wisiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.