KubaRozpruwacz Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 1. Podkładki oczywiście za grosze w castoramie/leroy/praktikerze, zaden problem. Dorzucasz po 3 mm na strone a pozostale 4 mm sie dognie bez problemu (zakladam ze rama stalowa). Nie wiem czy uda Ci sie wyrównac do pelnych 130 mm, bo moze byc malo miejsca na osi na nakretke (zalezy tez troche od grubosci hakow). 2. Pokaż te haki. Jesli faktycznie nie ma możliwości naciągu łancucha kolem to ja osobiscie bym sobie dal spokoj z ostrym i zrobil SS z napinaczem. Fani półogniw powiedzą inaczej, zrobisz jak chcesz. 3. Biopace moim zdaniem nie nadaje sie do singla bez napinacza/ostrego, ale znajda sie tacy co powiedza, ze sie da. Da sie, sam tak kiedys mialem w singlu zanim kupilem napinacz, ale jest to upierdliwe strasznie. 4. Obrecz, opony i nyple - jesli sa ok - moga byc, ale szprychy bedziesz musial kupic nowe, bo w torowej piascie masz symetryczny zaplot, a w piascie pod kasete/wolnobieg (ktora jak zakladam masz w obecnym kole) szprychy maja rozna dlugosc po lewej i prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam. Przekładałem swoje koło z kasety na ostre, różnica w długości szprych wynosiła 2mm więc nawet szprych nie wymieniałem tylko odpowiednio wycentrowałem i jest super. Powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Zależy od zaplotu, możesz zrobić różne z lewej i prawej żeby zbalansować różnicę w długości szprych, o ile jakaś jest. No ale jak masz finanse to lepiej kupić nowe, rajt? No i dlaczego novatec? Dołożysz parę groszy i za 140 możesz kupić miche (wiele razy poruszany temat...). Albo wyrwać coś klasycznego jak dobrze poszukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 W sumie to bez problemu mozna przeliczyc kazdym kalkulatorem dlugosci szprych, faktycznie te roznice nie sa az tak duze, ale ja tam staram sie dobierac idealnie taka dlugosc jak mowi kalkulator. Do autora: podaj jaka masz teraz piaste i ile otworow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noobek Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam, bardzo dziękuję za odpowiedzi oraz miłe przyjęcie w gronie pomimo, że jestem nowy noobek. Wracam do sprawy: 1. Dziękuję za trafne spostrzeżenie apropos szprych, Panowie szprychy to jest najmniejszy problem... 2. Pytanie naprawdę nie na miejscu ale jaką szerokość w calach ma zwykły łańcuch szosowy (mam kasete na 8 biegów)? Dlaczego pytam, szukam łańcucha półogniwowego i znalazłem o dwóch różnych wymiarach: 1/2"x1/8" i 1/2"x3/32" który z nich bedzie pasował <może zaden?> 3. Moje haki wyglądają następująco: 4. Korba powinna dać rade... Alternatywa: Słuchajcie czy piasta szosowa Shimano 600 różni się czymś od piasty mtb oprócz wymiarów? Od pewnego czasu na allegro są sprzedawane redukcje do mtb na SS: Redukcja SS <klik> Czy coś takiego by zdało egzamin? Mógłbym to zamontować na piastę szosową? W efekcie bym bardzo zminimalizował stopień modernizacji roweru. SS bym nie zadowolił. Reduktor + łańcuch halflink i jest tip top. Pozdrawiam wszystkich. Nie mogę edytować postów, dokładam cd. 5. Czy normalny łancuch szosowy można w dowolnym miejscu rozkuć i skuć imadełkiem do łańcuchów? Czy dowolna regulacja jest możliwa? 6. Dlaczego Novatec? Ponieważ jest ich najwięcej na allegro .... Znalazłem coś takiego: Piasta PlanetxPista Skąd wezmę kontrę, zębatki? Domyślne, dowolne kontry wystarczą? PS: Przeglądam galerie na fixedgear i tam ludzie sobie radzą z ukośnymi hakami jedni halflinkiem inni mają normalne łańuchy napięte jak siemasz bez żadnych urządzeń. PS1: Piasta shimano 600 36 otworów. Pozdrawiam, wybacznie za dublowany post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 kuba pewnie spotykałeś tych "ostrokołowców" z fixedfrix oni nie wyświetlają się na iwentach dlatego bozar widział ostre bez hapli po prostu spotkał elitę no i mnie i gurka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ...Od pewnego czasu na allegro są sprzedawane redukcje do mtb na SS: Redukcja SS <klik> Czy coś takiego by zdało egzamin? Mógłbym to zamontować na piastę szosową? W efekcie bym bardzo zminimalizował stopień modernizacji roweru. SS bym nie zadowolił. ... Witam. Nie warto wydawać 60zł na redukcje z allegro. Można rozebrać kasetę i zrobić singla: http://img299.imageshack.us/img299/7476/abcd0004k.jpg A tu singiel z wolnobiegu: http://img151.imageshack.us/img151/1135/abcd0003o.jpg Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam Mam pytanko. Co myślicie o budowaniu kół na novatecach i obreczach remerx taurus ? szprychy, nyple, przesyłki i mi wyjdzie mniej więcej 250zł za jedno koło. 500 za dwa. jeszcze trochę części i zbliżam się do tysia. Trochę mam wątpliwości czy to nie za droga opcja do starej stalowej szosowej ramy która bez widelca waży 2,6kg. Z drugiej strony chce złożyć kozackie ok (wiec rozwiejcie proszę moje wątpliwości pisząc ile włożyliście w swoje ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 wydatki miałem rozłożone w czasie, części przechodziły z różnych rowerów jak jakiś frankenstein, ale ja mam ostatnio zajawkę na parchy, więc jarają mnie nawet szlifowane podkładki zamiast dużego blatu. s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Złóż tylko tylne koło, przednie można za grosze wyrwać jak się dobrze pokombinuje, nieraz lepsze od tych remerxów. Jak znajdziesz fajniejszą ramę to możesz koła przełożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam Mam pytanko. Co myślicie o budowaniu kół na novatecach i obreczach remerx taurus ? szprychy, nyple, przesyłki i mi wyjdzie mniej więcej 250zł za jedno koło. 500 za dwa. jeszcze trochę części i zbliżam się do tysia. Trochę mam wątpliwości czy to nie za droga opcja do starej stalowej szosowej ramy która bez widelca waży 2,6kg. Z drugiej strony chce złożyć kozackie ok (wiec rozwiejcie proszę moje wątpliwości pisząc ile włożyliście w swoje ok) Z tyłu tak, novatec i taurusy to niezniszczalny zestaw z którego będziesz zadowolony. Na przód szkoda kasy. Kup jakąś zwykłą piaste kulkową i używaną obręcz za 3 dychy. Przednie koło przemyśl, nawet i trzy razy edit: elziomallo wysłałeś posta chyba sekunde przedemną w momencie jak pisalem swojego i udzieliliśmy tej samej rady. No nic, trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam, bardzo dziękuję za odpowiedzi oraz miłe przyjęcie w gronie pomimo, że jestem nowy noobek. [...] Wiesz co, proponuje Ci zrobic tak: kup to pologniwo (3/32 cala) i zdobadz dystanse z kasety (za darmo mozna dostac jak sie poprosi w fajnym serwisie). Zrob sobie normalnego singla (jak na razie to minimalny koszt) i zobacz czy Ci ten biopace pasi. Jak Cie jednak zirytuje (a jestem pewien ze dobranie poprawnej dlugosci lancucha przy pomocy pologniwa i z biopacem bedzie niesamowicie frustrujące) - nowy blat lub napinacz. I wtedy dopiero koszta ciut rosna - blat albo napinacz to powiedzmy 50 zlotych. Łańcuchy shimano maja jeden pin ktorym mozna skuwac lancuch, ale regulacja jest dowolna bo skrocic mozna na kazdym ogniwie. W sumie zakuc tez sie da na kazdym, ale najbezpieczniej na tym specjalnym (i zeby nie bylo - nie polecam tego oprocz sytuacji awaryjnych). Jesli szprychy to nie jest duzy problem to zaniecham liczenia, w razie jakbys chcial sie upewnic to pogooglaj o kalkulatorach dlugosci szprych i o tym jak wymierzyc piaste (wymiary novateca znajdziesz w necie a fh 600 bedzie w bazie kalkulatora zwanego spocalc.xls). Ale to i tak dopiero jak postanowisz robic konwersje na ostre. Bebenek piasty mtb i szosowej nie rozni sie niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naimwwa Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Blaty z biopace to syf. Kupże normalny blat szimanowski, to nie są jakieś wielkie koszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiosnaa Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam Mam pytanko. Co myślicie o budowaniu kół na novatecach i obreczach remerx taurus ? szprychy, nyple, przesyłki i mi wyjdzie mniej więcej 250zł za jedno koło. 500 za dwa. jeszcze trochę części i zbliżam się do tysia. Trochę mam wątpliwości czy to nie za droga opcja do starej stalowej szosowej ramy która bez widelca waży 2,6kg. Z drugiej strony chce złożyć kozackie ok (wiec rozwiejcie proszę moje wątpliwości pisząc ile włożyliście w swoje ok) :] na takich kolach na pewno bedzie kozackie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naimwwa Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Jesli podoba Ci sie przekroj taurusa to bierz, ja tam wole roadrunnera - ma fajniejszy stozek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 A jak z kwestią budowania koła ? nigdy nie zaplatałem koła, a w centrowaniu mam tylko niewielkie doświadczenie. Chciałbym zrobić to sam (nowy skill, satysfakcja, 100% własnoręcznie złożony bajk), wtedy wg jakiejś instrukcji z neta. Z drugiej strony nie chce czegoś zniszczyć, wygiąć, czy porysować czarnych obręczy. Coś jeszcze ryzykuje ? Może lepiej oddać to wprawionym dłoniom i zabulić? a może ktoś ma świetnie opisany proces krok po kroku gdzieś w zakładkach i chce się podzielić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Polecam przeczytać przyklejone tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 A jak z kwestią budowania koła ? lepiej oddać to wprawionym dłoniom i zabulić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noobek Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Siemacie, dzieki za odpowiedzi. Sprawy mają się tak, że podjąłem decyzje o przespawaniu haków. Jak wspomnieliście, przez ostani weekend z biopace'em i próbą regulacji łańcucha pod haki pionowe zdobyłem niezbędną ilość doświadczenia aby zdecydować sie na przespawanie haków w ramie na poziome. Nie bede się tu rozpisywał o rozerwanym łańcuchu, niemożności dopasowania ogniw, koszcie półogniw, nierównomiernie napietym łancuchem spowodowanym biopace etc... Haki wyglądają tak: Tak więc wróciłem do punktu wyjścia i wiecej pytań nie mam. POSTRO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 ... bo w torowej piascie masz symetryczny zaplot, a w piascie pod kasete/wolnobieg (ktora jak zakladam masz w obecnym kole) szprychy maja rozna dlugosc po lewej i prawej stronie. Tak czytam i się zastanawiam, czy rzeczywiście w piaście torowej jest symetryczny zaplot. Prawy kołnierz takiej piasty zawsze będzie dalej od haka (bo tam wchodzi koronka, kontra etc...), a lewy bliżej. Wg mojej prostej logiki ;-) prawa strona powinna mieć nieco ostrzejszy/stromy zaplot, może nie taki jak pod kasetę, ale jednak. Wyprowadźcie mnie z błędu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiosnaa Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 uważam, że w jednostronnej piascie powinny byc krotsze szprychy od strony napedu. flip flopa zaplatasz symetrycznie. w tym momencie mam trzy kola i sa zaplecione zgodnie z tym co mowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 uważam, że w jednostronnej piascie powinny byc krotsze szprychy od strony napedu. flip flopa zaplatasz symetrycznie. w tym momencie mam trzy kola i sa zaplecione zgodnie z tym co mowie. Racja @sieciu. Flip-flop to co innego, ja patrzyłem na Miche akurat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmi Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Tak czytam i się zastanawiam (...) Dobrze kombinujesz Ale w takim przypadku i tak da radę zastosować szprychy jednakowej długości. No chyba, że chcesz mieć inny zaplot przy gwincie. A w starych kołach na wolnobieg (z doświadczenia - mavic) też były szprychy wszystkie takie same i nie było problemu z centrowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Nad czym wy w ogóle dywagujecie, że tak to ujmę? Przecież gołym okiem widać, że w piaście z gwintem po jednej stronie szprychy powinny być "dłuższe" na kołnierzu przeciwnym do gwintu. A taki np. Novatec z gwintami na 2 zębatki pleciony jest symetrycznie. Oczywiście to wszystko w wypadku tego samego zaplotu po obu stronach... Jakiej piasty byście nie mieli to zawsze jej środek wyznaczacie względem końców konusów, a nie względem kołnierzy i sprawa załatwiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 @sath: tak sobie dywagujemy, żeby była jasność jak ktoś kiedyś tu zajrzy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.