mmi Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Pasy na alleg można kupić za 10zł. Też potrzebowałem kawałka dobrego materiału i kupiłem od bmw : ) Czasem mają takie rzeczy na szrotach za frajer (dostałem, ale takie sraczkowo brązowe...). Chociaż szrotów coraz mniej. No i nadaje się też materiał z pasów transportowych. Jest sztywniejszy od pasów bezpieczeństwa. Konik. Poka poka te twoje DIY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Mam wrażenie, że znowu mieszacie 2 rzeczy. Feetbelts, a paski z Poznania, to 2 różne rzeczy - jedne pokrewne power gripom, drugie pokrewne holdfastom. Chyba, że w Poznaniu ktoś robi paski, o których nie wiem. Inna metoda mocowania, najczęsciej stosowane do innych pedałów, najczęściej inny materiał, inna metoda działania. Nie trudno to pomylić. A overlap zależy od tego jak te paski "skonfigurujesz" i w jakich butach jeździsz. U mnie wypada więcej miejsca niż na noskach, a najgorszym wypadku tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 A ja myślę, że nie mylimy, bo wiem co zrobiłem Feetbelts: http://www.feetbelts...s/v4side300.jpg a to moje: http://picasaweb.goo...CMDxxumQrfS0Lg# @Papista Na jeden komplet jeszcze spokojnie starczy. We wtorek się przenoszę do Poznania już na stałe, przypomnij się jakoś w poniedziałek to Ci wezmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 powergripy są słabe myślę że to tylko nieudany eksperyment przy wymyślaniu holdfastów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Wolnobiegi jednorzędowe są robione w dwóch rodzajach, pod łańcuch mtb i bmx tak? Bo dałem koło do serwisu, żeby wymienili wolnobieg 5-rzędów na 1 i teraz patrze, że łańcuch nie pasuje. Dzwonie, a facet mi mówi, że trzeba wymienić łańcuch (a pewnie jak łańcuch i tylnia zębatka, to i przednia idzie do wymiany?). Czy ja dobrze myśle, że wystarczy tylko wolnobieg zmienić na taki pod ten łańcuch bmx (czy tam mtb - w zależności od tego który ma mniejsze ogniwa, nie potrafie rozpoznac)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Wolnobiegi jednorzędowe są robione w dwóch rodzajach, pod łańcuch mtb i bmx tak? Bo dałem koło do serwisu, żeby wymienili wolnobieg 5-rzędów na 1 i teraz patrze, że łańcuch nie pasuje. Dzwonie, a facet mi mówi, że trzeba wymienić łańcuch (a pewnie jak łańcuch i tylnia zębatka, to i przednia idzie do wymiany?). Czy ja dobrze myśle, że wystarczy tylko wolnobieg zmienić na taki pod ten łańcuch bmx (czy tam mtb - w zależności od tego który ma mniejsze ogniwa, nie potrafie rozpoznac)? prawdopodobnie masz z tyłu tzw. szeroką zębatkę, czyli 1/8". na szeroką zębatkę nie założysz wąskiego łańcucha (3/32"). odwrotnie możesz. więc wybierz sam co ci lepiej wymienić - czy tylną zębatkę na wąską czy łańcuch na szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No tak, ale jak wymienie łańcuch, to i przednia zębatka do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoofek Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 nie, przednia pojeździ z szerokim lańcuchem bez problemu tzn szeroki lańcuch bedzie gral z wąskimi zębatkami, a wąski lańcuch z szerokimi zębatkami już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Aha, no to jeszcze pół biedy. Postaram sie wymienić wolnobieg, a jak nie to łańcuch, zobaczymy co będzie miał. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a propos pedałów , taki nowy apgrejd HoldFasta. Szczerze ? w takim zestawie holdfasty do mnie przemawiaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś niedrogiego roweru, na dojazdy po mieście, tak żeby nie było problemu z zostawieniem go przypiętego na jakiś czas, i przeróbce go pod singla lub ostre niekoniecznie od razu po zakupie. Warto zainteresować się tym lub tym rowerem jako bazą pod dalszą przeróbkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ten raleigh za 350 może i tak, ale skoro szprychy skorodowane, to masz dodatkową 100 na wymianę szprych. Nie wiadomo też jakie tam są rury, jeśli 501 to ja bym chyba sam zaczął składać, zwłaszcza że kończy się sezon i wiara będzie się pozbywać szpeja powoli. Drugi ma jakby lepszy osprzęt, ale rama jakaś taka ukraińska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotlet14 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam Znalazłem niedawno starą kolarkę Daves, ktoś mi podrzucił pomysł ostrego koła. Czytałem conieco na ten temat, niewiele jednak potrafiłem "wyłowić". Stąd kieduję pytanie do Was, dobrzy ludzie. Jak się do tego zabrać? Zamieszczam kilka zdjęć, jeśli potrzebujecie dodatkowe zdjęcia proszę powiedzieć. Czy to wogóle ma sens? Co mierzyć przy ew. zamawianiu. Oczywiście jaka firma. Noo. Rozumiecie;] http://picasaweb.google.com/kotlet14/Daves# Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Założyłeś sobie konto tylko po to, żeby z nas kpić czy jak? Masz 5 przyklejonych tematów traktujących o budowie roweru z ostrym kołem i 10 razy tyle informacji na forum. Wszystko zostało już powiedziane. Nie no, ok, to bez sensu. you're welcome, zadaj te same pytania po raz kolejny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HDbomba Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 @kotlet14 - firma - polecam Paul, Phil Wood, H+Son, Aerospoke, Thomson - naprawdę warto, będzie fajnie wyglądać, co do spodni to najlepsze są biodrówki miss sixty, do tego fajne trampki conversa w czaszki- taki zestaw naprawdę daje radę jako pierwsze OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 ewentualnie jeśli ciuchy to rapha.naprawdę, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 zamknij . rapha jest spoko. My tu mowimy o wąsach i aerospołkach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 pointa - z tego davesa da się zrobić ostre bez większych problemów. jeśli chodzi o nurt wąsy i aerospołki - to jeszcze ubrania outlier, laczki chrome eventualnie cadence clothing.to są prawidziwie ostrokołowe rzeczy.konieczna jest jeszcze czapeczka kolarska, campa, brooklyn czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ej od czapeczki brooklyn to ty zejdz ! czapeczka ma byc royal with cheese albo tak jak mowisz campa no ofc musi byc jedynym elementem campagnolo w czymis zyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 zejdź z czapki firmy x, bo właśnie taką posiadam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Nie zapomnij wydziarać sobie przedramion coby się przy krótkim rękawku elegancko prezentowały w lecie i o kluczach na karabińczyku przy pasku, tudzież na łańcuchu zwisającym u boku spodni (koniecznie jakieś wytarte dżinsy albo bojówki) ala smycz dla psa I będziesz się piknie prezencił na mieście, a małolatki w spodniach rurkach i w białych Adkach będą się oglądały za Tobą że hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotlet14 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 A szukając całego zestawu mam szukać jakich rozmiarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 no nie wiem kurde ja smigam w XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie bom tu nowy! Niedawno zapragnąłem złożyć sobie ostre. Bynajmniej nie jestem kolarzem, ani nic w tym stylu. Dojeżdżam na rowerku do pracy i ogólnie jest to mój środek transportu. Ostatnio kumpel zrobił sobie ostre, dał pojeździć i zapoznał z tematem. No i się zaczęło. Maniakalnie zapragnąłem OK!! (znakiem z niebios było zapewne to, że podczas pierwszej przejażdżki (w japonkach) udało mi się spokojnie zrobić skida! ) Przez parę dni studiowałem temat i mniej-więcej zorientowałem się w temacie, niemniej z budowaniem rowerów nigdy nic wspólnego nie miałem i braków mam wiele. Czy jest na forum jakiś znawca tematu z krakowa, ktoś kto składa ostre profesjonalnie albo hobbystycznie? Potrzebuje zarówno konsultacji przy zakupie części jak i niebawem przy montażu (za co oczywiście bym zapłacił). Nie chcę zaśmiecać forum jakimiś bzdurnymi linkami do ram na allegro, które i tak po kilku dniach wygasną. Bardzo proszę o feedback!!! A tym czasem goal nr jeden: zakup ramy!!! JOŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 JOŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.