Konik Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja bym wziął H Plus Son. Mają wyższy stożek, i nie mają szlifu na hamulce, wyglądają zabójczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ale są droższe i cięższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Chciałbym mieć takie dylematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Też szukam jakichś dobrych obręczy (lekkie, trwałe i z w miarę wysokim stożkiem;)) i trafiłem na coś takiego: http://fairwheelbikes.com/kinlin-xr300-clincher-rim-p-1216.html Nie wiem, jak się te obręcze sprawują, ale jedna waży 455 gr. (przy 30 mm. stożku), duży wybór kolorów i liczby otworów, razem z wysyłką za dwie obręcze wychodzi 170 dolarów. Nie wiem tylko, czy robią bez boku do hamowania, ale można sobie najwyżej pomalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ale są droższe i cięższe. cięższe od 40 do 60 gram . amator raczej zbytnio nie odczuje tej różnicy wagowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ale są droższe i cięższe. Domyślam, się, że skoro ptx ma dylemat między tymi dwoma obręczami to akurat waga i cena nie grają wielkiej roli. @fpierowski Deep V albo CXP33 Ja sobie dzisiaj zrobiłem rozpiskę cenową mojego wymarzonego roweru. Zobaczymy czy przez wakacje uda mi się tyle zaoszczędzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Domyślam, się, że skoro ptx ma dylemat między tymi dwoma obręczami to akurat waga i cena nie grają wielkiej roli. @fpierowski Deep V albo CXP33 Ja sobie dzisiaj zrobiłem rozpiskę cenową mojego wymarzonego roweru. Zobaczymy czy przez wakacje uda mi się tyle zaoszczędzić. Szukam czegoś lżejszego niż deep v i z wyższym stożkiem i mniejszą liczbą otworów niż cxp33;) Na razie wymyśliłem sobie zestaw: obręcze kinlin, piasty mack superlight i jakieś cieniowane szprychy (24 tył i 20 przód) - wyjdzie poniżej 1500 zł i 1500 gr. Zastanawiałem się też nad karbonowymi obręczami, ale mam wątpliwości co do ich trwałości jeżeli chodzi o jazdę po mieście (ale z drugiej strony lekkich kół na karbonowych obręczach używa się w przełajach, chociaż z trzeciej strony te obręcze to nie no-name'y z Tajwanu, a na inne mnie nie stać). Znalazłem też torowe koła american classic 420 - ważą poniżej 1600, kosztują mniej niż 2000 i według różnych recenzji zniosą wszystko (beznadziejną mają tylko grafikę na obręczach, ale może to naklejki?). Może mavic ellipse (ale te już są "dużo" cięższe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ma ktos h plus sony ? kurde chyba sie skusze w tym miesiacu na jedna a na druga w przyszlym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 undervolcano śmiga na carbonowych campach pistach chyba. http://road.cc/content/review/9791-h-plus-son-formation-face-rim recenzja tych hplussonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 undervolcano śmiga na carbonowych campach pistach chyba. Nie są carbonowe, to alu... Chyba że chodzi Ci o jakieś, o których nie wiem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 faktycznie, ajmsory, odszczekuje. a przy takich wysokich obręczach nie ma problemu z wyntlem, żeby sobie napompować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Są przedłużki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Są przedłużki. ...i wentyle presta 60mm czy warto inwestować w piasty MICHE czy pozostać przy novatecu.(ewentualnie zakup miche tylko przedniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Nie są carbonowe, to alu... Chyba że chodzi Ci o jakieś, o których nie wiem;) ale powinny być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 ale powinny być! Myślisz, że carbonowe obręcze przeżyłyby jazdę po ulicach (chyba kiedyś widziałem jakieś zdjęcia Twojego roweru, z których wnoszę, że jeździsz po mieście)? Bo mam dylemat, czy inwestować w carbon... I jeszcze jedno pytanie mam - jak Ci się jeździ na szytkach? Masz z tego powodu jakieś problemy? Chyba że to nie Ty jeździsz na tych campach, więc pytanie nie byłoby do Ciebie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Szukam czegoś lżejszego niż deep v i z wyższym stożkiem i mniejszą liczbą otworów niż cxp33;) Na razie wymyśliłem sobie zestaw: obręcze kinlin, piasty mack superlight i jakieś cieniowane szprychy (24 tył i 20 przód) - wyjdzie poniżej 1500 zł i 1500 gr. Zastanawiałem się też nad karbonowymi obręczami, ale mam wątpliwości co do ich trwałości jeżeli chodzi o jazdę po mieście (ale z drugiej strony lekkich kół na karbonowych obręczach używa się w przełajach, chociaż z trzeciej strony te obręcze to nie no-name'y z Tajwanu, a na inne mnie nie stać). Znalazłem też torowe koła american classic 420 - ważą poniżej 1600, kosztują mniej niż 2000 i według różnych recenzji zniosą wszystko (beznadziejną mają tylko grafikę na obręczach, ale może to naklejki?). Może mavic ellipse (ale te już są "dużo" cięższe). http://allegro.pl/item987853644_szosowe_kola_reynolds_dv_46_track_torowe.html ? Może Ci spuszczą trochę z ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Co myślicie o używanych kierownicach? Warto na nich oszczędzać? Słyszałem, że zawodowym kolarzom zaleca się raz na rok zmienić kierownicę, dla pewności. W sumie naprawa jednego zęba wychodzi drożej niż nowa całkiem przyzwoita kiera. Szkoda tylko że nie robią teraz tak ładnych kierownic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Co myślicie o używanych kierownicach? Warto na nich oszczędzać? Słyszałem, że zawodowym kolarzom zaleca się raz na rok zmienić kierownicę, dla pewności. W sumie naprawa jednego zęba wychodzi drożej niż nowa całkiem przyzwoita kiera. Szkoda tylko że nie robią teraz tak ładnych kierownic... To zależy, o jakich kierownicach mówisz, przez kogo używanych i do czego przeznaczonych oraz co masz zamiar z nią robić Zawodowi kolarze jeżdżą "dosyć" dużo i "męczą" swój sprzęt (są nawet opinie, że od zawodowców nie warto nic kupować). Ale prawdę mówiąc nie słyszałem nigdy, żeby komuś pękła kiera od zwykłego jeżdżenia (no ale to akurat o niczym nie świadczy...). Ja sam jeździłem przez długi czas po mieście na aluminiowej kierownicy sprzed około 25 lat i przestałem tylko dlatego, że sprzedałem ją komuś innemu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoofek Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 no jakbym jeździł na takich mega cieniowanych karbonowych kierownicach to też bym wymieniał (jakby mnie było stać) a ze jeżdze na szosie w której mam barana z grubego alu, a w ostrym pancernego barana ze stali to raczej trudno żeby sie coś z tym miało dziać (znaczy raczej sie nie złamie, jeżeli nie ma znaczącego uszkodzenia albo nie jest zardzewiała na wylot ) http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/kier_01.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Myślisz, że carbonowe obręcze przeżyłyby jazdę po ulicach (chyba kiedyś widziałem jakieś zdjęcia Twojego roweru, z których wnoszę, że jeździsz po mieście)? Bo mam dylemat, czy inwestować w carbon... I jeszcze jedno pytanie mam - jak Ci się jeździ na szytkach? Masz z tego powodu jakieś problemy? Chyba że to nie Ty jeździsz na tych campach, więc pytanie nie byłoby do Ciebie;) myślę że by przeżyły i nawet myślę o takich. oczywiście nie jakieś bardzo lekkie tylko sensowne obręcze ale dlaczegobynie? nie mam problemów z szytkami, szczyt optymizmu to był gdy pojechałem do Londynu kurierować i zostawiłem oba koła na szytkach w ostrym bo stwierdziłem że to najlepsza ochrona antyprzebiciowa i byłem blisko prawdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 myślę że by przeżyły i nawet myślę o takich. oczywiście nie jakieś bardzo lekkie tylko sensowne obręcze ale dlaczegobynie? Wydaje mi się, że ciężar nie odgrywa tu aż tak istotnej roli... Znalazłem taką stronkę http://ligerowheels.com/wheels/wheels.html - spójrz na model 3: 1200 gr., a przeznaczenie "Cyclocross/Heavy Duty". Niestety dużo zależy od firmy, a na obręcze Edge, czy Zipp mnie nie stać Z tańszego carbonu znalazłem to: http://www.cycletaiwan.com/shop/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=53 http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/RIPXCAR50/planet-x-carbon-50-rim Jest jeszcze chyba dwóch sprzedających na allegro, którzy mają obręcze z Tajwanu: http://allegro.pl/item955009507_zestaw_kol_karbonowych_88mm_full_carbon_nowe.html , drugiego nie udało mi się teraz zlokalizować. Z firmowych obręczy w "przystępniejszej" cenie są też FFWD http://allegro.pl/item988360375_super_kola_ffwd_karbon_1kg_komplet.html (Antkowiak je sprzedaje) Dosyć tanie (jak na carbon;)) koła na carbonowych obręczach robi też firma pro-lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Myślę że najlepiej będzie zadać pytanie tutaj są tam osoby które wiedzą wszystko o obręczach karbonowych skąd zamówić i jaka jest prawda o naklejce. te co podałeś są niezłe ale najlepiej pytaj tam. siedzi tam paru speców od budowy kół z karbonowych obręczy i znają katalogi firm od tajwanu po stany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Chłopaki ja mam do was pytanie... Otóż jestem w trakcie budowy drugiego singla, który będzie bardzo budżetowy, no maks 300zł, na dojazdy do sklepu itd, żeby nie było żal jak ktoś buchnie... I mam dwa pytania: 1. rama jest z hakami zwykłymi, rozumiem, że jako napinacz, można użyć tylnej przerzutki ,ale ona ma być normalnie zamontowana? No i czy można standardowy łańcuch skrócić mocniej?Im krótszy łańcuch, tym przerzutka mocniej go napina? 2. Z drugiego( pierwszego) singla, chce zrobić ostre, ale z tyłu mam piastę deore.Wiem, że na Fixgear było kiedyś jakieś ostre z patentem, na taki motyw, może ktoś kojarzy link? Wiem, że tam chyba przez bębenek się przewiercał i w środek śrubę...ale chciałbym dobrze to zobaczyć raz jeszcze?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 2. Z drugiego( pierwszego) singla, chce zrobić ostre, ale z tyłu mam piastę deore.Wiem, że na Fixgear było kiedyś jakieś ostre z patentem, na taki motyw, może ktoś kojarzy link? Wiem, że tam chyba przez bębenek się przewiercał i w środek śrubę...ale chciałbym dobrze to zobaczyć raz jeszcze?! http://www.fixedgeargallery.com/articles/panula/freehub/ polecam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Chłopaki ja mam do was pytanie... Otóż jestem w trakcie budowy drugiego singla, który będzie bardzo budżetowy, no maks 300zł, na dojazdy do sklepu itd, żeby nie było żal jak ktoś buchnie... I mam dwa pytania: 1. rama jest z hakami zwykłymi, rozumiem, że jako napinacz, można użyć tylnej przerzutki ,ale ona ma być normalnie zamontowana? No i czy można standardowy łańcuch skrócić mocniej?Im krótszy łańcuch, tym przerzutka mocniej go napina? Odpowiedz na wszystkie pytania brzmi "tak". Dodatkowo mozna przerzutke przymocowac czyms do tylnego trojkata (zeby nie tlukla o rame), chyba ze nie bedziesz na nim np. skakal z kraweznikow. No i oczywiscie przerzutka zablokowana na tym jednym przelozeniu srubkami do regulacji maksymalnego wychylenia wozka (kluczowe znaczenie ma tutaj srubka oznaczona przewaznie jako "H"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.