ZacharO Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ktoś ma takie pedały z noskami? http://www.allegro.pl/item836548472_lekkie_pedaly_aluminiowe_na_maszynach_274_g_par.html nada się to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ktoś ma takie pedały z noskami? http://www.allegro.pl/item836548472_lekkie_pedaly_aluminiowe_na_maszynach_274_g_par.html nada się to? Na upartego zamontujesz do tych gejców noski, bo mają dziurki na śrubki, ale możesz mieć rebus z przeciagnięciem pasków - te otworki sa jakoś głupio rozmieszczone przez co są wąskie. Ale jak mówię - można je tam na siłę wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Próbuję zamontować baranka do mojego klasycznego mostka. Okazuje się, że dochodzi do miejsca zgrubienia i ...zonk! Nie chce wejść na to zgrubienie. Brakuje niewiele. Czy można nieco rozszerzyć/rozciągnąć "główkę" mostka, czy odradzacie taki proceder...? Mostek jest alu (SR). Mam drugiego baranka, który jest mniejszy, tam nie ma takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 trochę spokojnie można odciągnąć. Miałem taki sam problem i poradziłęm sobie podważąjąc szczelinę śrubokrętem - jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZacharO Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 planuje kupic piaste novateca i tutaj pojawia sie pytanie na jaka rozpietosc w przelozeniach pozwola mi takie dropałty? 2zeby? czy moze 1? rama peugeota p8 86' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avga Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ktoś ma takie pedały z noskami? http://www.allegro.pl/item836548472_lekkie_pedaly_aluminiowe_na_maszynach_274_g_par.html nada się to? ja mam takie pedały i założyłem do nich noski, jakość ich jest niska ale noski założysz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 trochę spokojnie można odciągnąć. Miałem taki sam problem i poradziłęm sobie podważąjąc szczelinę śrubokrętem - jest git z tym rozginaniem uważajcie. raz rozginałem delikatnie piękny mostek ITM i qwa pękł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja mam mostek jakiś najtańszy za30 zł i go rozginam dłutem i młotkiem, ostatnio zmieniałem kierę z 25,4 na 26mm i się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Mam pytanie odnośnie sterów. Na starych miałem oznaczenie 2.54x24G. W sklepie kupiłem 1". Wydawały się identyczne jednak zauważyłem problem z dolną miską (tą najniższą, która wchodzi bezpośrednio na widelec/sterówkę), jest trochę luźna (wyszła różnica 0.5mm w średnicy), no i górna miska (ta nabijana na główkę ramy od góry) wchodzi luźno, wkładam ręką, nie ma luzów. Reszta wydaje się OK. Gwinty OK. Teraz zauważyłem, że na opakowaniu jest napisane 24T, czyżby ta różnica w literkach powodowała ten problem "24T, "24G" ?? Nie miałem pojęcia, że stery klasyczne 1" mogą mieć jakieś różnice..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ja bym je wkleił na loctite do łożysk ;] miałem podobny motyw w motocyklu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Nie wiem, czy dobrze się wysłowiłem, ale chodzi mi o ten pierścień co wchodzi na trzon widelca. Widzę, że standardowo mają 26.4. U mnie wygląda, że ten trzon jest trochę mniejszy. Stary pierścień trzyma się ciasno, wiec chyba to nietypowy rozmiar. Tylko jaki ..? Chyba nie pozostaje mi nic innego tylko założyć stare stery, troszkę już zmęczone :-/ sic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Często w Wichrach występuje taki problem jaki opisałeś ( luz miski sterowej na główce ramy ) Ludzie albo jeżdżą na starych rometowskich sterach, albo miskę owijają puszką po piwie(ładnie uciętą) sam tak mam. Panmarker tez ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ewentualnie poxipol , sam tak miałem w RS pike'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Więc wszystko jasne. Poczekam aż padną stare, a potem kupię piwo ;-) ...a w zasadzie to piwo kupię już teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 może kiedyś wpadniesz na polo (jeszcze raz) dogadamy się i zrobię ci ten rower zią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Stery nabiłem stare. Jedna bieżnia w nich była dosyć mocno zmęczona. Reszta wygląda spoko, więc liczę na to, że trochę potrzymają. Jak zrobią wysiadkę to nabiję nowe z podkładem z puszki. Nowe leżą na półce, może powieszę na choince..?! Jeśli chodzi o nabijanie i zbijanie sterów to jeszcze ze dwa razy i dojdę do perfekcji. Dzięki za chęć pomocy. Satysfakcja to zrobić to samemu Pozostało mi już niedużo by zakończyć budowę. Teraz okres przedświąteczny więc pewnie moje pierwsze własne ostre zacznę testować w styczniu. Dzisiaj może podjadę z aparatem na polo. Trzeba jakieś fotki na tego blog-a wrzucać! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ok źle się wyraziłem powiesz co jest nie tak a ja ci powiem dlaczego albo powiesz mi co jest ok a ja ci powiem dlaczego nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 @painmaker: ...aa! czyli takie doradztwo, jak Ci doradcy finansowi ;-) chętnie skorzystam. Z innej beczki. Kupując korbę np. Shimano 600/105 i chcąc jeździć na jednym blacie (po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie, zależy od linii łańcucha, jeszcze nie wiem) muszę wymienić te oryginalne śruby do przykręcania blatów ...? Jeśli tak to na jakie ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 @painmaker: ...aa! czyli takie doradztwo, jak Ci doradcy finansowi ;-) chętnie skorzystam. Z innej beczki. Kupując korbę np. Shimano 600/105 i chcąc jeździć na jednym blacie (po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie, zależy od linii łańcucha, jeszcze nie wiem) muszę wymienić te oryginalne śruby do przykręcania blatów ...? Jeśli tak to na jakie ..? Albo śrubki docinasz, albo kupujesz podkładki za 10gr, albo przepłacasz po 7zł/szt za krótką śrubkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 7zł?? chyba we wrocku idziesz do sklepu i kupujesz singlowe śruby tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 7zł?? chyba we wrocku idziesz do sklepu i kupujesz singlowe śruby tyle Ano 7 w końcu to prawdziwy luksus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 @painmaker: ...aa! czyli takie doradztwo, jak Ci doradcy finansowi ;-) chętnie skorzystam. Z innej beczki. Kupując korbę np. Shimano 600/105 i chcąc jeździć na jednym blacie (po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie, zależy od linii łańcucha, jeszcze nie wiem) muszę wymienić te oryginalne śruby do przykręcania blatów ...? Jeśli tak to na jakie ..? Też nad tym pracuję i wiem już że jeśli chodzi o campę to dają radę nakrętki do haków, max 3 złe, dostępne na Hetmańskiej, a w Bajkparku to chyba nawet za 2 są. Podkładek natomiast w moim metalowym nie ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Wczoraj rozebrałem suport na części pierwsze. Co się okazało. Mufa ma 69-69.5mm, byłem przekonany, że to włoch! a prawa miska okazała się lewoskrętna! Pytanie: czy wkręcę w mufę prawie o rozmiarze 70mm suport angielski pod 68mm ..? ...i czy to zda egzamin? Wyczytałem, że podobno Kinex robi suporty pod dowolny rozmiar mufy, to by załatwiało mój problem. Przy mufie 68mm, nakrętka nieco wystaje, a przy 73mm jest całkowicie schowana. Są jeszcze jakieś firmy, które nie rozróżniają długości mufy ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Na innej grupie postraszyli mnie, że ten mój suport to Swiss! Może ktoś z Poznania użyczy mi anglika (pakiet) to sprawdzenia ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 wpadaj w sobotę na most pomyslimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.