elziomallo Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Własnie widziałem dzisiaj, cena mi się podoba ale czy ktoś na tym jeździł? Może znajomi emigranci by mi kupili i przywieźli przy okazji, w ogóle opłacało by się sprowadzić ich większą ilość na handel. Tylko jak z trwałością, cena skądś się przecież bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Piasty Milwaukee, On-One i Novatec to to samo więc po co przepłacać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmi Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 A te piasty on-one są za 15 funciaków razem z zębatkami czy trzeba jeszcze doliczyć 2x 15£? Bo jakoś nie mogę się doczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Chyba bez zębatek i kontr. Pytanie w takim razie jakie są tam gwinty, jak standardowe to się nakręci zębatkę za 4zł, kontrę za 2 i gitara a jak nie to interes przestaje być opłacalny. Zresztą skoro Novatec i One-On to to samo to podatność na zrywanie gwintów pewnie podobna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 A te piasty on-one są za 15 funciaków razem z zębatkami czy trzeba jeszcze doliczyć 2x 15£? Bo jakoś nie mogę się doczytać. Oczywiście, że bez. Dostajesz to co masz w opisie i na zdjęciu. Co do ilości, to cena jest za 1 sztukę - masz osobno kategorie piasty tylnie, piasty przednie. Więc 2 x 15 funtów za najtańszą opcję, bez kontr, bez koronek. Nie wiem po co rozważacie tą opcję, skoro Novateki są u nas i wychodzą taniej w komplecie. Jeden kij jeśli chodzi o wykonanie, no chyba, że komuś zależy na innym napisie. Ogólnie te piasty są dobre. Jak dla początkującego, to podejrzewam, że nawet bardzo dobre. Kiedyś tam w przyszłości można złożyć coś lepszego. Co do kwestii zarobkowej na sprowadzaniu tego towaru, to uwierzcie, na pewno było już to rozważane - popyt jest mimo wszystko nadal znikomy (sprzedaż miesięczną takich kompletów podejrzewam, że na palcach jednej ręki byście policzyli), a ci co naprawdę chcą, to sobie mogą zamówić z zagranicznych sklepów - przesyłka wyjdzie taniej niż powiedzmy towar sprowadzony z dodaną marżą, którą ten fikcyjny sprzedawca z Polski sobie doliczył. Chyba bez zębatek i kontr. Pytanie w takim razie jakie są tam gwinty, jak standardowe to się nakręci zębatkę za 4zł, kontrę za 2 i gitara a jak nie to interes przestaje być opłacalny. Zresztą skoro Novatec i One-On to to samo to podatność na zrywanie gwintów pewnie podobna... Wymiar gwintu masz podany. Jest to taki gwint jak w Novatecach (bo to to samo ;P). Standardowe gwinty tych piast torowych - raczej nikt nie odważy robić sobie swoich, unikalnych gwintów, bo sprocket, to indywidualna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmi Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Oczywiście, że bez. Dostajesz to co masz w opisie i na zdjęciu. Co do ilości, to cena jest za 1 sztukę - masz osobno kategorie piasty tylnie, piasty przednie. Więc 2 x 15 funtów za najtańszą opcję, bez kontr, bez koronek. To było pytanie retoryczne I nie rozważam takiej opcji. Jestem szczęśliwym posiadaczem Novateka, którego kupiłem po tym jak zerwałem gwint w Miche. In plus Miche można zaliczyć na pewno osłonięte łożyska. Elziomallo, gdzie kupujesz kontrę za 2zł? Co do zębatek za 4zł... 1. Nie wszystkie rozmiary. 2. Da się ją zajechać w miesiąc (to z doświadczenia, ale sądzę że co niektórzy uporają się z nią szybciej) tak jak blat gipiemmie i łańcuch za 10zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam! Właśnie zacząłem poważnie myśleć o budowie OK. Na wstępie zastanawiam się nad ramą. Prześledziłem posty w tym wątku i widziałem, że dla wzrostu 180cm doradzaliście ramę 56-58. Ja mam 187cm no i marzy mi się rama torowa, moje pytanie: - jaki rozmiar takiej ramy będzie najbardziej odpowiedni? - jaka jest sensowna cena za używaną ramę torową, czy za ok 50pln coś kupię? - czy zbudowanie OK będzie droższe na ramie torowej ..? Z góry dzięki za wyjaśnienia! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HDbomba Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 1. To zalezy nie tylko od wzrostu, zmierz sobie na jakimś kalkulatorze ram w necie jak powinna być optymalna dla Twego wzrostu rama szosowa. Zalezy jeszcze czy rama jest lo-pro, czy slopingowa itp. także najlepiej jak spróbujesz sam sprawdzić prostą ramę np. 60cm i zobaczyć jak sie na niej czujesz. 2. 50zł?? prędzej 500 - jak składasz pierwsze ostre to wyrwij jakąś ramę szosową z poziomymi hakami, no chyba, że nie będziesz wtedy dość hardkorowy i honor nie pozwala na inną niż torowa 3.droższy może być ewentualnie zakup ramy, reszta taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przeglądam Allegro i faktycznie torowe ramy są wysoko licytowane. Honor mam ;-) ale pewnie zacznę chyba od szosówki Zastanawiam się nad kupnem czegoś podobnego do tego: http://www.allegro.pl/item785767672_szosowy_motobecane_dobra_baza_pod_ostre_kolo.html Skośne haki (choć słabo widać na zdjęciu) no i bym miał już parę elementów (np korba + suport, kierownica). Co do piasty (tył) to z tego co wyczytałem nie będzie problemu, żeby wsadzić do szosówki piastę torową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przeglądam Allegro i faktycznie torowe ramy są wysoko licytowane. Honor mam ;-) ale pewnie zacznę chyba od szosówki Zastanawiam się nad kupnem czegoś podobnego do tego: http://www.allegro.pl/item785767672_szosowy_motobecane_dobra_baza_pod_ostre_kolo.html Skośne haki (choć słabo widać na zdjęciu) no i bym miał już parę elementów (np korba + suport, kierownica). Ten rower jest "słaby". Widziałem go przed tym aż ten koleś go kupił. To jest rama na moje oko co najmniej 62, więc na ciebie raczej będzie za długi i za wysoki. Korba jest nędzna. Jak ci bardzo zależy napisz do kolesia, że widziałeś ten rower na niskich łąkach koło korony kilka tygodni temu za 120zł, niech ci za tyle odda. Może się zgodzić bo rower już drugi raz wystawił na allegro. Co do piasty (tył) to z tego co wyczytałem nie będzie problemu, żeby wsadzić do szosówki piastę torową? Może będziesz musiał dołożyć jakieś podkładki, bo rozstaw haków jest trochę większy w szosówkach (126-130mm) niż w torówkach (120mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Obecnie mam authora trekking z ramą 22'', więc szosówka 58cm chyba będzie najbardziej odpowiednia w moim przypadku ..? Mocno się nie zgrzewam na tą ramę Faktycznie może być za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Obecnie mam authora trekking z ramą 22'', więc szosówka 58cm chyba będzie najbardziej odpowiednia w moim przypadku ..? Mocno się nie zgrzewam na tą ramę Faktycznie może być za duża. W temacie o chwaleniu się pokazałem moja obecną tymczasową ramę jak na jutro nie potrzebujesz to po weekendzie pogadam z kolegą za ile by chciał ją oddać tzn rama + widelec+ suport+mostek+kiera jakaś i korba jak cię interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 @johndoe2: poszło info na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 dlaczego jak chce kupić torówkę to zaraz honor i inne. do roweru torowego pasuje rama torowa i jeśli komuś takowa się marzy to nie niszczcie mu tych marzeń głupimi tekstami. co do ceny to ja swoją drugą kupiłem za 35zł więc jak sie chce to się ma. ale od razu zostaw allegro. tam popyt jest wyższy niż podaż i ceny bywają horrendalne. mogę zapytać zioma który sprzedaje czerwonego orłowskiego jaka jest cena minimalna jeśli chcesz. co do szosówek na ostro to na zimę jest nawet zalecana. ja na pewno składam mosera bo szkoda mi torówki na brzydka pogodę. w razie problemów pytaj a ktos na pewno ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam, zacząłem konstruować ostre, mam pytanie. Zakupiłem rowerek marki Herkules, zdemontowałem wszystkie zbędne rzeczy. Nie podoba mi się standardowa kiera, jest zintegrowana z mostkiem i ze sterami. Zmierzyłem średnicę rury sterowej - ma 2 cm. Teraz pytanie - czy to jest standardowy rozmiar 1 cal? chcę kupić baranka razem z rurą i mostkiem i boiję się czy mi to będzie pasować, dzięki za odp. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poluc Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 jak dla mnie jeśli chcesz kupić to w sklepie to najprościej wziąć rower i powiedzieć że szukasz tych część do niego a jeśli przez internet to sprawdzić dokładnie wymiar zapytać jak to jest w mm. ja miałem u siebie problem ze sztycą 24,2mm obszukałem internet miasto i jedyne co znalazłem to stalowa rurka z zaciskiem siodełka na śrubę w poprzek porażka najlepiej pytać o dokładny wymiar w mm najpewniejsze a 1 cal to 2,54cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ciekawe czy wogóle znajdę taka kierę / mostek, w mordę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poluc Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 kilka poszukiwań po ryneczkach bazarkach giełdach i coś znajdziesz nie liczył bym od razu na cuda ale puki nie znajdziesz czegoś lepszego pojeździ tak jest z moją sztycą. paskud :\ ale jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Oto fotki, dopiero zaczynam przróbki Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Fajna torba kurierska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoDogg Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 haha, no bo jestem kurierem kokainowym , najszybszy towar w mieście:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Wertuję Allegro, ale jak widzę rama 100pln, przesyłka 50pln - to odpadam! Moje poszukiwania ramy ciągle aktualne, więc jeśli ktoś chce się pozbyć (Poznań) 58-60cm, to chętnie przygarnę :-) Rowerem jeżdżę codziennie do pracy (cały sezon) z wyjątkiem dni kiedy ostro leje ;-) OK chcę sobie złożyć jako drugi rower, do dojeżdżania w bardziej suche dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jak jesteś z Poznania to możesz sprawdzić te ramki Eurobajka za 3 dychy, było o nich na forum już parę razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Próbuję znaleźć coś więcej w necie na temat rowerów Staiger. Nie jest prosto. Pojawiają się takie sprzęty na Allegro. Ktoś mi powie o przydatności tych rowerów pod ostre koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 a może http://allegro.pl/item794020739_kolarzowka_za_smieszne_pieniadze_okazja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.