Tad3k Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Dobra, to poczekam do jutra ze zdejmowaniem lakieru i porobię zdjęcia przy świetle dziennym. Z telefonu wystarczy, bo tylko to mam?
Tad3k Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 2012-09-09 10.42.40....jpg | tadekfoto | Fotki, Zdj�cia, Obrazki Fotosik.pl Tyle zdjęć wystarczy? Chromował ktoś same haki? Wiecie może jak to jest? Czy gdybym pomalował ramę i zostawił gołe haki, to dałoby radę je pochromować? Czy podczas chromowania nic się nie stanie z farbą?
Hablababla15 Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 najpierw musisz chromowac a potem malować
Dworniok Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Siemka! MAm do was pytanie, chciałbym złożyć sobie, ostre koło. Rama, będzie klasyczna Huragan. Już mam koła upatrzone, tylko nie wiem czy nie trzeba jakoś ramy przerobić.?
Tad3k Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 na pewno nie dałoby rady po malowaniu tego pochromować? Kupiłem już farbę z utwardzaczem i nie mogę z tym czekać :/ Chodzi jedynie o haki, nie chcę całej ramy chromować. Może jakby same haki zanurzyli, to nic by się nie stało. W razie czego podmalowałbym coś.
OskarKabat Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Gdybys przeczytal poradnik do budowy ostrego kola, ktory jest przyczepiony to bys wiedzial ze nie trzeba. Haki masz ukosne, wiec lancuch napniesz. Na piescie wyregulujesz szerokosc tulejkami, albo scisniesz haki sruba. Nastepnym razem poszukaj, bo chyba wszystko o budowie ostrego kola zostalo tu przemaglowane...
Tad3k Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Nowe wieści na temat ramki Zdarłem trochę farby z haków, okazało się, że są to Gipimme. Fioletowa farba nie jest oryginalna, chyba. Pod nią jest biała, najpierw myślałem, że jest to podkład, ale na mostku widelca jej nie było. Zamiast białej farby wyszedł chrom. Kto okaże się rowerowym Sherlock'iem Holmes'em?
panavio Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Witam. Postanowiłem zmontować ostre koło, ale do jazdy po np. bułki do sklepu, dlatego musi być jak najtańsze. Tu mam kilka pytań apropo piasty tylnej. 1. Jak zrobić na ostro taką kombinację: wolnobieg + nakrętka kontrująca? Czy jest to bezpieczne przy skidowaniu? 2. Podejrzewam, że w przeróbce piasty chodzi o przedłużenie ośki, żeby zębatka przykręcona w miejscu tarczy była równolegle z blatem korby. Czy jak bym kupił piastę tylną z bębenkiem i zamontował zębatkę w miejscu tarczy to czy byłaby ona równoległa z blatem korby i czy koło byłoby na środku? 3. Jakie inne metody polecacie, które (oprócz kupowania na allegro) są tanie? Piszę, bo chcę mieć pewność, że nie wyrzucę pieniędzy w błoto i nie będę musiał dopłacać. Jeżeli było to już poruszane to sorry, ja nie zauważyłem. Z góry dzięki za odpowiedź Mógłby ktoś opowiedzieć o tej metodzie z nakrętką kontrującą?
pixi113 Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Używa/ł ktoś ten hampelek http://sklep.retrorower.pl/campagnolo-veloce-przedni.html ? Jest wart uwagi? Ewentualnie co możecie polecić do takiej ceny. Jakieś tektro, shimano sory itp lepsze/gorsze ?
OskarKabat Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Witam. Takie pytanko. Wiecie gdzie dostane jakas koronke (16-18z) na cienki lancuch? Tylko cos naprawde fajnej jakosci, bo te novateca wygladaja troche jak zrobione z plasteliny. Pozdrawiam!
poul92 Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Witam, czy wiecie gdzie w Polsce mogę znaleźć blat na szeroki łańcuch, BCD 130? Cała trudość polega jednak na tym by nie był to blat typu Csepel jak dysk, tylko żeby był w starym stylu. Coś a'la to : http://velosolo.co.uk/vstrackringsil.html
nieborak Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Spytaj kadargo może wytnie coś podobnego
OskarKabat Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Ewentualnie jak masz troche samozaparcia, checi i podstawowych narzedzi sam powinienes przerobic blat Csepela na cos w tym stylu. Tylko czy to go nie oslabi?
poul92 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Fakt, myślałem już żeby zrobić to samemu lub kogoś w to wkręcić, ale jeśli mam wydać ponad stówe za Csepela, później się z tym bawić i nie być pewnym wytrzymałości to wole zapłacić 150zł z przesyłką z UK
Tad3k Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 A skąd ściągasz, bo ją potrzebuje blat Campagnolo. W pl szukałem, nigdzie nie ma :/
OskarKabat Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Ja tez bym prosil o link, gdzie widziales takie blaty.
OskarKabat Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Jak byscie zamawiali, to bierzcie tez mnie pod uwage. Zawsze to wysylka bedzie pare groszy taniej...
poul92 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Nie ma problemu, mają tam też te blaty,tylko poekskpozycyjne po 20 funciorów zamiast 30, tylko nie wiem jak je zamówić
Krusto Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 wybierasz specyfikacje sprzetu, dodajesz do kosza i pozniej placisz paypalem albo karta debetowa, po wyborze panstwa wyskoczy Ci wszystko co musisz podac..
Tad3k Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Śmigał ktoś na tych piastach? http://velosolo.co.uk/zenithhub.html
poul92 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 wybierasz specyfikacje sprzetu, dodajesz do kosza i pozniej placisz paypalem albo karta debetowa, po wyborze panstwa wyskoczy Ci wszystko co musisz podac.. Tak faktycznie jest, jeżeli zamawiasz rzeczy po nomalnych cenach, ale kiedy chcesz coś z przecen musisz do nich napisać.
Krusto Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 heh nie zauwazylem tego.... Ale jest napisane, zeby wyslac im maila z zamowieniem i adresem a oni odesla namiary na paypala..
Tad3k Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Może niektórym zdaje się to oczywiste, ale nie mi, więc proszę o wyrozumiałość. Czy blaty 1/8" i 3/32" różnią się grubością zębatek, czy całej tarczy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.