Tad3k Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 http://www.fotosik.pl/u/tadekfoto/album/1251661 Potem wstawię więcej zdjęć, jak już rozbiorę cały rower, muszę ten ściągacz kupić jeszcze. Na ostatnim zdjęciu widać pozostałość po naklejce w kształcie serca (na widelcu). Zresztą niektóre mufki mają ozdobniki, także w kształcie serca... Jaka firma ma logo w tym kształcie, bo coś kojarzę, ale mam na końcu języka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No jak De Rosa to ona nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jak ogarnę narzędzia, to poszukam jakiś numerów, oznaczeń na rurkach. Gdzie w Warszawie mógłbym kupić, w okolicach centrum, ściągacz do korb? Nie chcę zamawiać przez internet, bo wysyłka będzie kosztowała tyle co to narzędzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Cyklop na Nowowiejskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykukuku Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Słuchajcie, jak macie do gołego metalu wypiaskowane widelce, to je czyms zabezpieczacie? Każdy wideł w starej szosie będzie alu? Bo chciałbym tak w swoim peugocie zostawić, ale nie jestem pewien czy to alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 alu nie trzeba zabezpieczać, stal owszem. nie każdy widelec to alu, wręcz powiedziałbym że większośc to stal. Zobaczysz po wypiaskowaniu jakwygląda - da się łatwo odróżnić stal od alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykukuku Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jak dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 stal po piaskowaniu jest matowoszara, ziarnista, alu po lekkim szlifie będzie błyszczące, jasno-metaliczne. alu jest lżejsze od stali. alu inaczej brzmi. alu jest miękkie (jeśli byś ucinał przelotki, czy coś w tym stylu). Zresztą porównaj sobie starego gwoździa oczyszczonego z rdzy i wnętrze puszki po piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 może by tak magnesem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Tadek , rama jest zbudowana na mufach BOCAMA http://www.classicrendezvous.com/France/parts/Bocama/bocama_3.htm , tyle udało mi się odszyfrować. jaka jest średnica sztycy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Sztyca ma 26,8mm. Wiesz może coś o tych mufkach? Dobre, czy średniawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 bocamy wystepowaly raczej w lepszej jakosci ramach ... 26.8 hm oria albo jakis columbus pokroju aelle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Kurde no, strasznie chciałbym wiedzieć na czym jeżdżę Muszę znaleźć czas, żeby skoczyć po ten ściągacz, aby do końca rozebrać rowerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cube000 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Mam do was takie pytanie jeżeli mam taką korbę jak z tego linku http://velobase.com/...=115&AbsPos=324 to czy ona pociągnie na każdym suporcie na kwadrat czy tylko JIS ? Square Taper Bottom Bracket Interchangeability w skrócie: "I generally avoid mixing sizes on customers' bikes, but I have a lot of experience mixing ISO/J.I.S. in both directions on my own personal bikes, and it as never given me a lick of trouble." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Każdy wideł w starej szosie będzie alu? Nie wiem czy każdy ale większość jest ze stali. Jak masz na mufach to na bank ze stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Najlatwiej bedzie Ci to sprawdzic uzywajac magnesa, a twierdze ze masz takie urzadzenie w domu. Co do zabezpieczania to alu nie trzeba poniewaz nie rdzewieje, jednak z czasem sie utlenia (powstaje taki nalot). Laywo go usunav np pasta tempo. Jesli widelec jest stalowy musisz go zabezpieczyc poniewaz w innym wypadku bedzie rdzewial. Po piaskowaniu bedzie mial on jednak brzydka fakture nie mowiac juz o kolorze;) wiec jesli jeszcze go nie wypiaskowales to sobie to odposc;) papier scierny w raczke i jazda. Jest to na tyle maly element ze chyba mozna sie pobawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 mam problem bo nie moge sobie dobrac dlugosci lancucha, jak jest ok napiety to ledwo sie trzyma na hakach (znaczy myslalam ze spoko, dopoki mi dzisiaj kolo nie wylecialo jak z gorki jechalam ), a jak skroce o jedno ogniwo to sie nie napnie. ale mam lancuch za 12 zl. jakies porzadniejsze to mozna dobrac zeby dlugosc byla inna czy to jest standardowe i musze zmienic lancuch na waski ? (z tylu mam gruba zebatke niestety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 szerokość łańcucha nie ma nic wspólnego z jego długością. jeśli masz szeroką zębatkę, to nie założysz na nią wąskiego łańcucha. długość ogniw w łańcuchach jest standardowa (0,5 cala), więc nie ma znaczenia czy łańcuch kosztuje 12zł czy 120zł. no chyba że masz już sworznie poprzecierane i łańcuch jest "rozciągnięty" przez to. jakie masz haki? może spróbuj z półogniwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 szerokość łańcucha nie ma nic wspólnego z jego długością. jeśli masz szeroką zębatkę, to nie założysz na nią wąskiego łańcucha. długość ogniw w łańcuchach jest standardowa (0,5 cala), więc nie ma znaczenia czy łańcuch kosztuje 12zł czy 120zł. no chyba że masz już sworznie poprzecierane i łańcuch jest "rozciągnięty" przez to. jakie masz haki? może spróbuj z półogniwem. dzieki wiem ze nie zaloze, mowie o wymianie zebatki. myslalam ze szerszy ma troche inna dlugosc ogniw. lancuch prawie nowy nic nie rozciagniety. mam takie szosowe normalne haki tylko dosc krotkie. poczytam o tych pologniwach to by bylo chyba spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja też mam takie szosowe krótkie haki ale miałem szczęście - łańcuch pasuje idealnie. Półogniwo będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 składałem lasce fixa i tez były krótkie szosowe haki i półogniwo idealnie rozwiązało problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jak wymienić łożyska maszynowe w piaście ? Za łożyska dam po 5zł a sama wymiana 20zł więc wolę to wydac na coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 składałem lasce fixa i tez były krótkie szosowe haki i półogniwo idealnie rozwiązało problem ja nawet mam pologniwo w lancuchu, zapomnialam o tym totalnie wiec wystarczy wywalic i dodac ogniwo i bedzie po sprawie brak myslenia zabija czasem. dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jak wymienić łożyska maszynowe w piaście ? Za łożyska dam po 5zł a sama wymiana 20zł więc wolę to wydac na coś innego są filmiki na yt. przydadzą się tuleje i młotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliusz Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 cześć skasowałem tylne koło w moim singlu. totalna porażka. koniec lata, jesień się zbliża , więc potrzebuję koła tył , tylko SS, nie chcę ostrego. zatem chcę zakupic koło jak najmniejszym kosztem, co polecacie? 1. http://allegro.pl/kolo-tylne-szosa-28-na-wolnobieg-nakrecany-i2549260329.html 2. http://allegro.pl/kolo-tyl-28-szosa-szosowe-ostre-kolo-fix-single-i2576950342.html ( drogo chyba ??) 3. http://allegro.pl/tylne-kolo-gipiemme-tecno-650c-triathlon-shimano-i2592611673.html 4. http://allegro.pl/novatec-ostre-kolo-single-speed-i2584565533.html ( a to juz rarytas ? tyle, ze troche sporo, no a niedlugo sypnie mi się też przód ehh) ramę mam jakaś niemiecką obklejoną, więc na przyszłą wiosnę będe zmieniał (jeśli to ma jakieś tam znaczenie w inwestycji) od razu piszę, jestem totalnym laikiem. prosze o pomoc i rady też przyjmę, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.