brkzzz Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Mam pytanie, czy te obręcze są ok do ostrego?? Ma je ktoś może? Nie za ciężkie? http://allegro.pl/ob...2538377924.html Nie wiem czego oczekujesz i jaką masz technikę jazdy, ale jeśli jesteś początkujący to na tył daruj sobie taki ciężki stożek. Z przodu niby robi efekt aero, ale w jeździe miejskiej raczej tego nie odczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wekk Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 jak chcesz mam dwie używki remerx grand rock, może Ci przypasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykukuku Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Kupiłem już remerx taurus 28" I teraz pytanie jaką długość szprych dobrać?? Piasty mam te joytecha, da sie je dobrać bez mierzenia obręczy w domu?? Może ktoś ma już taki zestaw?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek312 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 tu masz kalkulator, jest po ang, gdzies kiedys na forum był kalkulator po polsku http://www.wheelpro.co.uk/spokecalc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mam pytanie. http://www.evanscycles.com/product_image/image/056/7da/4ae/35275/product_page/shimano-dura-ace-7700-52t-chainring.jpg Po co jest ten bolec który wystaje z blatu, i jak go wykręcić/wyciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 do odpowiedniego ustawienia blatu. Bolec ma być schowany za ramieniem korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 bolec sluzy do tego zeby lancuch spadajac poza korbe nie zakleszczyl sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 spoko, czaję bazę, czyli zostawiam go w spokoju ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jeździł ktoś na łańcuchach miche? Torowe 50zł, czy zostać przy BMX-owych? Obecnie nadal katuję taye za 20zł od ponad 5tys km, którego ani razu nie myłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Posiadam mufę na suport włoski (70mm) , korbę shimano 600 z blatem wkręconym po wewnętrznej stronie. Z tyłu haki z rozstawem 120 mm , i piastę novateca której zębatka znajduje się w dystansie 2cm od haka. Mierząc widoczny ślad dokąd dochodzi kwadrat w ramieniu korby wyszło mi ze dochodzi on ok. 13/14 mm dalej niż blat . Czyli wynik osi suportu jaki potrzebuję to coś około 108mm lub mniej. Na allegro dostępny jest NECO 110 mm, bo na campy szkoda mi stówy. więc moje pytanie czy te coś ok 1,5 mm przekosu będzie miało jakiś szkodliwy wpływ? Zamieszczam link do poglądowego rysunku jak to wygląda jakbyście się nie połapali z opisu ;D http://www.fotosik.p...1e1bed80ca.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jeździł ktoś na łańcuchach miche? Torowe 50zł, czy zostać przy BMX-owych? Obecnie nadal katuję taye za 20zł od ponad 5tys km, którego ani razu nie myłem Dołączam się do pytania. Ja dzisiaj sztukowałem łancuch z dwóch różnych i nie wydaje mi się żeby to dobrze działało. Grzechocze strasznie i jest jakiś pofalowany. Planuję kupić nowy i zastanawiam się nad tym miche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 miche to yaban. yaban to gówno. już lepsza taya, tylko ta przeznaczona do rowerów torowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Posiadam mufę na suport włoski (70mm) , korbę shimano 600 z blatem wkręconym po wewnętrznej stronie. Z tyłu haki z rozstawem 120 mm , i piastę novateca której zębatka znajduje się w dystansie 2cm od haka. Mierząc widoczny ślad dokąd dochodzi kwadrat w ramieniu korby wyszło mi ze dochodzi on ok. 13/14 mm dalej niż blat . Czyli wynik osi suportu jaki potrzebuję to coś około 108mm lub mniej. Na allegro dostępny jest NECO 110 mm, bo na campy szkoda mi stówy. więc moje pytanie czy te coś ok 1,5 mm przekosu będzie miało jakiś szkodliwy wpływ? Zamieszczam link do poglądowego rysunku jak to wygląda jakbyście się nie połapali z opisu ;D http://www.fotosik.p...1e1bed80ca.html Przy takich pomiarach to do niczego nie dojdziesz.... środek zębatki jest zapewne 18mm od haka? Torowe piasty mają przecież 42mm linię łańcucha, przy tym co Ty mówisz byś miał linię 40mm, przy czym podejżewam, że suport powinien mieć długość 99mm, których nie ma Teraz masz za długi suport, tak? Jaka długa oś? Na allegro są kinexy, 50zł, jednak warto to wydać, przynajmniej aluminiowe miski. bonton - nie widzę dedykowanych łańcuchów torowych taya na allegro. Jedynie BMX-owe, tak jak i ja mam do tej pory, chyba, że polecasz jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że coś źle zrozumiałeś Ja jestem w miarę pewny tych pomiarów, więc zamówiłem stodziesiątkę. Zobaczę jak to wyjdzie w praniu, ale dzięki za chęci! PS. Teraz nie mam wcale suportu, próbuję go dobrać pod kupioną ramkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 na dura-ace linia wychodzi przy 103mm, także raczej bym w to celował, bo przy współczesnej korbie na 8s, z widełkami oczywiście 130mm, campa mirage - wychodziło mi przy 107mm właśnie, także nie sądzę żeby było ok, ale daj znać co wyszło ale novatec chyba ma 42mm, co? bonton - a wippemany i kmc? http://allegro.pl/nowy-lancuch-wippermann-connex-1z1-bmx-mtb-i2516029402.html http://allegro.pl/nowe-kmc-z-510rb-1-2-x-1-8-112-ogniw-bmx-wys-0-i2556824583.html Myślę, że tego bym nie wyciągnął nigdy http://allegro.pl/nowy-lancuch-wippermann-1g8-bmx-najmocniejszy-i2576308557.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wymieniłem Taye jako opcję lepszą z tanich. Np. ten: http://allegro.pl/lancuch-rowerowy-112-bmx-1-rz-taya-tb-910-shimano-i2570651995.html Oczywiście jak budżet pozwala, można zainwestować w coś lepszego np. KMC 710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Widzę, że ten KMC jest w cenie miche, także nie wiem w czym problem... Ale tu jeszcze jedno pytanie - jakie kmc mają spinki? Tzn sponkę w stylu sramowskiej (taya też takie ma), którą mogę sobie sam rozpiąć, czy raczej patenty w stylu shimano - piny, przy czym jednak nie obędę się bez skuwacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 tak, tylko miche to przemianowany łańcuch za dychę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 I są tradycyjne spinki, a nie piny jak w shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Są jakieś różnice między kmc 510HX a 510RB, prócz tego, że RB jest zabezpieczony przed rdzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 witam serdecznie. Chlopaki, ozenie jakos suport shimano z korba campy bez destrukcyjnego wplywu na korbe? Jaka jest roznica miedzy kwadratem campy i shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Nic się nie stanie, moja campa latała u mnie na kinexie, teraz lata na shimanowskim i ma się bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Pytam bo wyczytalem na necie, ze suporty campy wchodza glebiej w korbe... Shimano wchodzi plycej, przez co moze troche rozbic gniazdo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 nie zaobserwowałem, kwadrat po ściągnięciu był nadal w idealnym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 kupiłem czerwone nyple darta do kół dla dziewczyny (na zmiane bedzie czerwony ze srebrnym) podobno te aluminiowe darty lubią pękać, mieliśmy z tym do czynienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.