Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jaką masz piastę z tyłu? Bo raczej nie ma sensu się pchać w torowe blaty i grube łańcuchy.

z tylu mam joytecha z flip flopem, na gruby lancuch

Napisano

Bierz zębatkę novateca za 25 zł na normalny łańcuch i do tego jakiś blat szosowy, szkoda kasy na torowe.

ok, dzieki:)

na blat sie zamienie chyba z hablababla15, wiec bedzie problem z glowy.

Napisano

Czy moglibyście powiedzieć mi co nieco o szytkach?

Jakich firm się wystrzegać, jak podklejać, jak rozklejać itp.?

Czy szytki firmy Vittoria są ok.

Jak widzę mają całkiem niezłe ceny, w porównaniu do np. Continentala :whistling:

Czy ta nada się na miasto?

http://www.formicki-...at=54&&id_kat=4

Ma dosyć płytki bieżnik, przy mokrej nawierzchni mogą być problemy, chyba...

Albo ta:

http://www.formicki-...at=54&&id_kat=4

Ma na środku bieżnik w kształcie, tak jakby, tarki, no i jest trochę głębszy niż w poprzedniej.

Napisano

Ok, a jakieś porady od Was?

Czy na szytkach można skidować?

Czy lepiej złożyć jeszcze jedno koło, ze zwykłą oponą?

Napisano

co ty gadasz, szanse przebicia są takie same jak na oponach.a ryzyko dobicia na niskim ciśnieniu nawet mniejsze.

szytki są droższe i nieco kłopotliwe w instalacji.tyle.

Napisano

A śmiga ktoś z ostrokołowców na szytkach?

Kurde, z tego co przeczytałem, z szytek schodzi strasznie szybko powietrze :/

Podobno na lekkich, racingowych ciśnienie spada z 9-10atm, do 2-3 przez jedną noc...

Napisano

Tu nie wiem jak jest z tym powietrzem i o ile zejście z 16 na 8 jeszcze bym zrozumiał tak do tych 2-3 to jest dziwne. Nie masz pompki czy bardziej nie chciałoby Ci się pompować? Zresztą, kupuj jakieś dobre opony treningowe, lepsze to niż kiepawa szytka.

Napisano

panowie co powiecie na pomysł zeby ze zwykłej ramy zrobić takie cuś

C45bt.jpg

chodzi mi o to czy sie da jakąś szpachlą czy czymś uzyskać taki efekt jak w zaznaczonych miejscach, pytam z ciekawości :D:whistling:

Napisano

hmm no nic to ogarne wiedze co do tych szpachli, we wrzesniu dre farbe z ramy, szpachluje i maluje a na malowanie mam taki pomysl ze czegos takiego jeszcze nie widzieliście!

Napisano

Można przyspawać do mufek cienkie, stalowe blaszki, tak aby miały kształt trójkąta i owinąć włóknem, albo matą szklaną ;)

Myślę, że jeżeli umiesz dobrze spawać, to będzie trzy razy prostsze od mazania się w tej szpachli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...